Pedrosa vs Doohan

En declaracions a Fox Sports Australia, l'excampió del món de 500cc, Mick Doohan, ha expressat la seva sorpresa perquè Honda hagi ofert la renovació a Dani Pedrosa per dues temporades més. Doohan destaca que va debutar el 2006 amb el Repsol Honda Team i que no ha guanyat el títol i que, resignat a acabar darrera de Márquez, "ha decidit cobrar i acceptar el paper que li toca de fer". Avui li han demanat a Pedrosa per aquestes declaracions. El Dani ha dit que si Doohan s'expressa així és perquè no el coneix, i Márquez ha comentat que Pedrosa s'ha guanyat la renovació.

Al final, el que hi ha hagut aquí són dues parts que s'han posat d'acord. I el mateix pilot ha expressat des del primer moment que volia continuar. Més fàcil hauria estat acceptar una oferta de Suzuki, per exemple, ben sucosa econòmicament, i anar a "desenvolupar una moto" sense pressió. Quedar-se a HRC, on li posen el millor material, és acceptar la pressió d'haver de guanyar. Que no ho aconsegueixi és un altre tema. Que hi ha pilots capacitats per ocupar el seu lloc? És clar. Però a Honda estan valorant segurament molt més que no només les seves 67 victòries (que són moltes). L'experiència, claríssimament; potser la seva capacitat per fer una moto competitiva amb la qual Stoner i Márquez van arribar i van guanyar; o haver aplanat el camí de l'entesa amb els japonesos, que tants maldecaps li va causar les primeres temporades. Si aquest és el paper que li toca fer, l'acceptarà com vingui; l'important és que per dins estigui satisfet. Conec Pedrosa des del 2001, i no el veig precisament resignat. Sí que no pot estar content perquè només ha estat capaç de guanyar-li una cursa a Márquez; però n'hi ha que estan pitjor, i n'hi ha que no voldrien de cap manera ser companys de Márquez, per no entrar permanentment en comparances.
No és nou que hi hagi veus que ataquen Pedrosa, el que és nou és que ho faci el seu ídol... Quan es tornin a creuar, ja no serà el mateix.

Part d'una campanya d'un rellotge.

Mick, no és això al capdavall el que fa Pedrosa? Perseguir el seu somni sense defallir?