Petinant un gat.

Per a alguns, ahir Marc Márquez va tancar la polèmica de la compaginació de MotoGP i Moto2 en una sola temporada. Jo pensava que aquest tema ja estava tancat. Però certament, quan no ets contundent, sempre hi ha periodistes que aprofiten per continuar traient punta a una qüestió. Perquè... qui no té feina, el gat pentina. I de gats, en general al periodisme, se'n pentinen molts. Masses.

-No, no, no -deia Márquez ahir a Brno quan li van tornar a preguntar per enèsima vegada si compaginarà una temporada sencera la MotoGP i la Moto2.
-Sí, sí, sí -l'interrompia Valentino Rossi en roda de premsa, aixecant rialles-. Que ho faci les darreres 4 o 5 curses, quan ja sigui campió.


El Marc i el Vale ahir en roda de premsa.

Rossi pensava en la manera com el Marc es cansaria i no podria ser tan competitiu en MotoGP. Perquè córrer el mateix diumenge MotoGP i Moto2 seria dur. La cursa de Moto2 s'acaba a la 1 i a les 2 ja hauria de córrer MotoGP (es podrien canviar horaris, sí, però...). Amb dues motos completament diferents per potència i electrònica, i amb dos neumàtics completament diferents.

-No, crec que seria massa dur una temporada. Un cap de setmana podria ser possible, però una temporada fer 36 curses és massa -responia el Marc, que tot seguit demostrava com de divertit se sent alimentant aquesta polèmica que ell mateix ha creat-. He sentit rumors també... (Rumors teus? De qui?) I el 95% és no, encara que hi ha un 5% que tu desconeixes (i més rialles).

El campió no diu les coses perquè sí. Alimentar aquesta polèmica que no ens durà enlloc, o com a màxim a veure'l arriscar-se un diumenge -que haig de reconèixer que no seria un diumenge qualsevol-, però serveix a MM93 per desviar l'atenció de tota la pressió que li cau cursa rere cursa, quan li demanen si continuarà guanyant, si batrà aquest o aquest altre rècord, o fins on és capaç d'arribar, bla bla bla. Res, que me'n vaig a pentinar un gat.