Els 4 Fantàstics han renovat. Márquez i Pedrosa per Honda, i Lorenzo i Rossi per Yamaha. Per tant, les dues marques més fortes consideren que aquests continuen sent els millors pilots per lluitar per podis, victòries i títols. Però a la vegada, ens trobem que Yamaha ha fet una oferta a Àlex Rins per pujar l'any que ve directament a MotoGP des de Moto3, i Honda ha fet una oferta similar a Jack Miller. Ens hem tornat bojos? O busquem l'antiMárquez? Per què renovem, doncs, Pedrosa, Rossi i Lorenzo? Que no hi confien, les seves marques, que ja busquen substituts a curt termini? Però si els han renovat fins a finals del 2016! I Rins, Miller i companyia tindrien en aquest cas dos anys per formar-se a Moto2 i després fer el salt a MotoGP. I no oblidem que Yamaha compta amb Pol Espargaró, que està agafant experiència (molest perquè té per dos anys tancades les portes de l'equip oficial, d’altra banda)... Aquesta qüestió la deixo aquí, perquè no sabria com continuar el meu raonament. Però segueixo amb aspectes colaterals.

Alex Rins al box.

Si Yamaha es fixa en Àlex Rins és perquè veritablement és molt bon pilot. Però sent subcampió del món de Moto3, el barceloní encara no sap què és guanyar una cursa aquesta temporada... I encara més: Rins i el seu entorn reconeixen l'oferta de Yamaha però aclareixen que volen seguir el camí natural, que és pujar a MotoGP havent trepitjat Moto2. Marc Márquez ho ha fet, també Pol Espargaró, Scot Redding, Andrea Iannone... Si tens aquesta oferta i la fas pública sabent que no l'acceptaràs és perquè vols que el món sàpiga que ets a les pregàries del cap d'una de les marques més importants. No en culpo l'entorn del pilot... Però l'acció forma part del "ens hem tornat bojos?".

Alex Rins en pista.

Per tant, un pas enrere. Rins continua tenint ofertes de Moto2, almenys 5, les mateixes que el seu company d'equip, Àlex Márquez. Tots dos apunten pràcticament als mateixos equips. Un dels quals Marc VDS. Aquest equip, on corre Tito Rabat, jo crec que en certa manera representa el que al seu dia va ser l'equip Catalunya Caixa Repsol de Marc Márquez a Moto2: un equip amb pressupost que si ha de canviar peces les canvia, perquè res no es recicla, perquè cal el millor material per assolir les fites més altes. I per això amb Tito Rabat l'any que ve hi podria haver Àlex Márquez, o Àlex Rins, o tots dos. Tots tres no els veig (aquí hi hauria impediments normatius, també), i hi veig més Márquez que Rins, per allò que seria un equip format per dos terços del #RufeaTeam. És la meva opinió i està basada en raonaments propis, res més. Sito Pons també pressiona per Rins, però també per Miller si finalment l'australià no pugés a MotoGP, que sembla que és el que farà. He arribat a imaginar-me (només imaginar-me) Sito Pons reclamant al mànager de Miller (que és Aki Ajo, el mateix que el de Maverick Viñales) que convenci l'australià d'anar al seu equip, ja que sembla que indefectiblement perdrà Viñales, que se'n va a MotoGP amb Suzuki. Em seguiu? Si no em seguiu és perquè potser veritablement ens hem tornat bojos tots plegats. Si em seguiu és la demostració que ens hem tornat bojos. Jo encara diria més (a l'estil dels Dupont & Dupont), ens hem tornat bojos. Però, per sobre de tot, no oblideu que "l'ésser humà és extraordinari".

https://www.youtube.com/watch?v=yTvfVCgBPUs