Del pilot australià Jack Miller, se n’ha publicat que té ofertes de MotoGP. Que és un gran pilot ho demostren els seus resultats d’aquesta temporada. Però és pilot de Moto3. En Jack, que viu a Tarragona durant la temporada, corre per a l’equip oficial KTM, que dirigeix el finlandès Aki Ajo, que a més és el seu manager personal*.

Jack Miller


Avui, l’equip Marc VDS ens ha sorprès amb un comunicat en què desvela que té firmat un “contracte vinculant” amb Jack Miller... fins al 2016! El comunicat comença dient que “mentre que l’equip Marc VDS preferiria mantenir en la confidencialitat els seus acords i negociacions amb pilots, les circumstàncies l’obliguen a aclarir la seva posició respecte de Jack Miller. Jack Miller va declarar recentment al web de l’equip Ajo Motorsport que no té cap contracte de futur. La declaració és incorrecta. Jack Miller va signar un contracte vinculant de 3 anys amb l’equip Marc VDS per les temporades 2014, 2015 i 2016”. En el contracte s’especifica, segons el comunicat de l’equip belga, que li asseguraven poder córrer amb l’equip oficial KTM de Moto3 aquesta temporada, però els pròxims dos anys pujaria a Moto2 per córrer amb la formació que lidera actualment la categoria amb Tito Rabat.
Marc VDS sosté que al contracte no hi ha cap clàusula que permeti al jove pilot australià quedar lliure en cas de tenir una oferta per anar a MotoGP el 2015. Aclariment: Marc VDS reconeix que hi ha un precontracte firmat i un acord per a un contracte posterior que no s’ha arribat a signar, “i totes les nostres reclamacions per tancar l’acord amb el pilot, els seus pares o el seu representant han estat desateses”.
El director del Marc VDS, Michael Bartolemy, declara que “ja estem preparant l’arribada de Jack Miller a l’equip el 2015 perquè, per nosaltres, un acord és un acord. Si el Jack ha canviat d’opinió, ell o el seu representant haurien de parlar amb nosaltres (...) No volem perdre el temps. (...) No tenim cap intenció de fer-nos enrere en l’acord”. El comunicat s’acaba desitjant a Jack Miller el millor en aquesta temporada.
Doncs això, que... Quo vadis, Jack?

*Aki Ajo és el pare de Nicklas Ajo, pilot oficial Husqvarna a Moto3. A més de ser el representant personal de Jack Miller, és també el representant de Maverick Viñales. Amb Ajo com a director d’equip, Marc Márquez va ser campió del món de 125cc el 2010 amb Derbi.