Les llegendes de MotoGP són objecte de veneració: Agostini, Doohan, Rainey, Schwantz, Gardner, Lawson, Nieto, Stoner, Roberts, Spencer, Read, Surtees…

N’hi ha que encara estan vius, òbviament, i n’hi ha que ja ens han deixat, Simoncelli i Kato per exemple, però també Hailwood o Ubbiali. Alguns ens queden ben lluny, d’altres són plenament contemporanis. I qui més qui menys es deixa veure en alguna cursa durant la temporada de MotoGP.
Alguns aprofiten que la cursa es disputa al seu país, d’altres perquè la seva marca de sempre encara els “utilitza” com a reclam mediàtic, d’altres perquè tenen algun patrocinador que els convida... I es donen situacions com la de Mick Doohan, home Honda, a qui patrocina la mateixa marca de rellotges que a l’equip oficial Yamaha. La qual cosa és només una anècdota, perquè Doohan continua fidel a la seva marca de sempre, com Agostini, Roberts o Rainey a Yamaha.

Agostini amb els dos catalans del Repsol Honda.

Però després poden generar-se afinitats. No necessàriament un pilot de MotoGP que sigui d’Honda ha d’escoltar-se els consells d’una llegenda d’Honda, i el mateix amb Yamaha. Aquí hi pot haver intercanvis. Perquè, sí, les llegendes aconsellen els pilots en actiu. I em fa l’efecte que una de les coses que més els agraden és que alguna de les estrelles de MotoGP se’ls acosti amb ganes d’escoltar.
Entre aquests centenars de trobades que hi hagi pogut haver al llarg de la història, Dani Pedrosa es va trobar amb Wayne Rainey. Jo recordo sobretot els primers anys d’anar a Laguna Seca. Pel fet de ser a Califòrnia, a casa seva, i perquè Rainey havia treballat tant perquè MotoGP hi tornés, que se’l veia més, i també perquè viatjar a l’altra punta de món amb cadira de rodes no pot ser pas còmode. El Dani ens explicava a l’últim #Entretapes publicat (http://www.catradio.cat/programa/1531/videos/50419) que el tres vegades campió de 500cc li va recomanar que no permetés que la seva trajectòria de lluita pel títol es convertís en una obessió. Per a més detalls, mireu-vos el programa, us recomano les dues parts. No sigue mandrosos ni mandroses...

El Dani per cert explica que amb Agostini no havia coincidit mai… Dons a Assen ha estat la primera vegada; Assen sol ser escenari de primeres vegades.