Un protector bucal qualsevol

Per sorpresa hem sabut avui que Dani Pedrosa ha passat pel quiròfan a l'hospital Quirón-Dexeus (a Barcelona) per operar-se de la síndrome compartimental del braç dret. "La compressió no era molt important", en paraules del doctor Xavier Mir, qui l'ha intervingut, "però el molestava molt". El pilot del Repsol Honda tenia molèsties des de començament de temporada, i sembla que no ha pogut esperar més. A Jerez va patir i avui li han alliberat el múscul.

Duu un guix, encara que aquesta tarda cap a les 6 sembla que ja bellugava els dits. Aquest dimecres rebrà l'alta hospitalària, ha d'estar en repòs fins dilluns i aleshores començarà la rehabilitació. Tindrà 4 dies per posar-se a punt pel GP de França al Circuit de Le Mans. "L'operació ha anat bé. Correrà segur", diu Mir a Catalunya Ràdio, "però segurament no al 100%". La intervenció ha consistit en dues incisions, per alliberar la musculatura flexora i la musculatura prono-extensora; es tracta de cirurgia mínimament invasiva i microcirurgia.

Pedrosa fa pocs dies

Els metges especialistes en aquesta mena de patologies de pilots intenten, però, fer un pas més i evitar el quiròfan tant com sigui possible. I amb alguns "de categories inferiors", ho han aconseguit. Com? Amb un protector bucal com el dels boxejadors. El protector els allibera la mandíbula, i per extensió la columna a la zona d'on surten els nervis cap a els braços. Amb el de Castellar no ha anat bé. Le Mans serà un gran premi dur per a ell, després que al test de dilluns a Jerez, ha dit: "Hem fet moltes proves de suspensions i canvis a la configuració del xassís, per trobar un equilibri que ens permeti fer bones curses. En general, són proves positives i hem fet algun progrés, però ara hem d'anar a Le Mans i veure si els canvis són positius. Haurem de veure si el que hem provat aquí s'adapta bé a les variacions de temperatura i al tipus de pista d'allà, perquè a Jerez ha fet bastant calor i a França farà bastant fred. Veurem si ho podem adaptar i treure el màxim profit dels neumàtics".

El doctor Mir, en veure que Pedrosa feia un final de cursa ràpid intentant caçar Rossi, va pensar que les molèsties havien desaparegut, però no va ser així. Pedrosa s'està queixant actualment que necessita ser més competitiu al començament de cursa per no pagar-ho al final; diumenge va acabar a 98 mil·lèsimes de Valentino. Ell mateix va declarar que li van faltar "dos revolts" per passar-lo. Les 4 darreres voltes de Pedrosa: 1'41.066, 1'40.863, 1'40.681, 1'40.542. I les 4 darreres de Rossi: 1'40.976, 1'40.978, 1'40.882, 1'40.704.

Dani, no t'avorreixis aquests dies, d'acord? Ballar no cal, però mirar és de franc.

http://www.youtube.com/watch?v=XkGe6dVCBLE