Aleix Espargaró ha tornat del test de Qatar com el més ràpid 1.54.874. Fa gairebé 1 any, en la primera cursa del 2013, Lorenzo va sentenciar la pole amb aquest crono: 1.54.714. Al test no hi eren els quatre fantàstics: Pedrosa, Lorenzo i Rossi, perquè ja van fer el de Phillip Island, ni Márquez, per lesió.

Pol Espargaró passa pel quiròfan.

Els temps del gran dels Espargaró s’expliquen per diverses raons:
1. Perquè és un gran pilot, que fa algunes temporades que manté en un to molt alt la seva gana de resultats.
2. Per la seva moto. La seva “Open” és de facto una Factory amb més capacitat de benzina, i destaca que hagi estat davant de les Factory de Bradl i Bautista. No em ficaré ara en qüestions de reglament. Però ahir Jorge Lorenzo tirava pilotes fora dient que ell accepta que Yamaha no hagi seguit Ducati a canviar totes les seves motos de Factory a Open. Però penso que Yamaha s’ha fet mal a ella mateixa. Perquè posa a disposició d’un equip privat una moto per uns diners clarament inferiors als que ha de pagar l’equip Tech3 (el de Pol Espargaró) per les seves motos. A Jorge Lorenzo, aquesta situació no li agrada. L’any passat, ja alertava en privat al seu cercle íntim que aquesta situació portaria cua.

A punt d'entrar a quiròfan.

No en portarà entre els germans Espargaró. La seva boníssima relació –com no podia ser d’una altra manera, encara que cada família és un món– es manifesta dia a dia, com en aquesta foto prèvia a l’operació d’ahir del Pol. El petit dels Espargaró ha tornat de Qatar amb una clavícula esquerra fracturada. Al Losail van dir que era fractura neta. El doctor Mir es va trobar després que ha estat una “fractura del terç mitjà amb desplaçament. Li han fixat una placa de titani i en menys de 48 hores començarà la recuperació funcional (…) La idea és que pugui pujar a la moto dijous de la setmana que ve als primers entrenaments en les millors condicions possibles”. Vaja, que és clarament dubte. Patirà, però pot fer-ho perquè té l’actitud per fer-ho. Ja té l'alta hospitalària.

Del balanç del test de Qatar, us en donaré tres dades. La primera és el ritme de Jorge Lorenzo quan va guanyar el GP del 2013 (1.56 baixos, molt baixos).

El ritme de Lorenzo al GP de 2013.

El ritme del simulacre de cursa de l’Aleix el darrer dia de test (boníssim també).

El ritme de l'Aleix el darrer dia de test.

I el del Pol, que és un parell de dècimes més lent.

El ritme del Pol.