Potser recordeu quan Scott Reding corria per a l’equip MarcVDS de Moto2. A les pretemporades era dels millors i després, durant l’any, acabava punxant en algun moment. No va ser el cas concret de l’any passat, perquè al final, si l’Scott no va poder optar al títol, va ser per la lesió de Phillip Island. Però es dóna la circumstància que els dos pilots de la formació belga han fet 1r i 2n a l'últim test oficial de Moto2 a Jerez. Primer, Kallio, i segon, Tito Rabat. No tinc cap dubte que són dos dels homes que caldrà tenir en compte a la categoria aquesta temporada, però també és cert que els motors oficials controlats per l’organització no es reparteixen fins al test de Jerez del mes que ve. I per tant, en general –parlo en general– hauríem de prendre'ns amb certa cautela la classificació sencera d’aquest entrenament. No tant pels que són al capdavant, sinó per alguns que no hi són, com Terol, Torres, Zarco, Maverick.

Els resultats de Moto2

Però del que ha passat a la pista andalusa aquests tres dies en destacaria això:
1. Els 12 primers han rodat per sota del rècord de la pista (1.43.119; Rabat, 2013), que heu de recordar que s'aconsegueix en cursa. Per tant, sempre hi pot haver alguna volta més ràpida.
2. De fet, hi ha volta més ràpida (1.42.706; Bradl, 2011), que han superat els 4 primers.
3. Entre els 12 més ràpids hi ha 3 rookies: 7. Sam Lowes; 8. Lorenzo Baldassarri, i 12. Jonas Folger.
Lowes és un anglès de 23 anys que el 2010 va ser campió de superbikes al seu país i que l’any passat va guanyar el mundial de Supersport. Pot ser un dels tapats de l’any. Pilota una Speed Up de l’equip de fàbrica.

Sam Lowes

Baldassarri va guanyar la Red Bull Rookies Cup el 2011 i s’hi va quedar el 2012. Per a la temporada passada ja el volia algun equip de Moto2, és un pilot alt, però va preferir fer un any de Moto3, en què no va puntuar. Té 18 anys. Corre amb una Suter per a l’equip Gresini.

Lorenzo Baldassarri

Jonas Folger encara no ha fet els 21. Va ser uns dels escollits per a una de les copes de promoció que en el passat va impulsar Dorna, la MotoGP Academy. L’any passat, a l’equip Aspar, semblava que havia de ser el quart home, darrere dels 3 catalans i el mallorquí que es van jugar el títol de Moto3, però va acabar 5è de la classificació. Corre amb una Kalex per a l’equip de Karlos Arguiñano.

Jonas Folger