El Tro ja no em fa por.

Venem d'un 2012 amb 25 victries i 24 podis per als pilots catalans al mundial i el 2013 ens deixa aquests nmeros: 29 victries i 54 podis. Vam pensar, per qu no, que el 2013 seria un any #animalstic amb 13 pilots catalans titulars que d'entrada tenien opcions a les 3 categories, I han complert. Marc Mrquez s campi de MotoGP; Pol Espargar, de Moto2, i Maverick Viales, de Moto3. Per no podem oblidar Dani Pedrosa, Tito Rabat i lex Rins, que han tingut opcions gaireb fins al final.

Aquest 2013 hem afegit dos nous campions a la llista dels guardonats de casa, el Pol i el Maverick. A ms, el ttol del #trodeCervera s el 14 per als 8 catalans que n'han assolit:

500cc/MotoGP:
Crivill i M. Mrquez
Moto2: Elias, M. Mrquez, P. Espargar
250cc: Pons (2), Pedrosa (2)
Moto3: M. Viales
125cc: Pedrosa, M. Mrquez, Crivill, Alzamora

Ara mateix, aquest s el grup de catalans que tenen moto segura pel 2014: en MotoGP, Marc Mrquez i Dani Pedrosa, a Honda, i els germans Pol i Aleix Espargar, a Yamaha. En Moto2, Maverick Viales corre a l'equip de Sito Pons amb Kalex; Tito Rabat, al belga Marc VDS amb Kalex; Jordi Torres, al Mapfre Aspar amb Suter, i xel Pons, al basc Argiano & Gins amb Kalex. En Moto3, lex Mrquez i lex Rins, a l'Estrella Galicia d'Emili Alzamora amb Honda, i Isaac Viales, al Team Gresini amb KTM. De moment, 11 de confirmats.
A Xest ha comenat un test de 3 dies de MotoGP i a Jerez dijous i divendres comencen la pretemporada alguns equips de Moto2.