Stoner

Què poden tenir en comú Casey Stoner, Nico Terol i Romano Fenati? Doncs que són pilots intolerants…

Romano Fenati s’esvera si li dius que és celíac.
-No ho sóc!, només que quan abuso de massa carbohidrats, com pizza, pasta o pa, em costa fer la digestió i tendeixo a engreixar-me uns dos quilos. Però automàticament faig la dieta dels celíacs i el meu metabolisme torna a funcionar normalment. -El pilot de Moto3 va descobrir aquest problema l’any passat. Se sentia cansat i va visitar un osteòpata, perquè tenia un problema a l’esquena. Aquest especialista li va ficar els dits a la boca i els va prémer contra el paladar superior. (1)

Romano Fenati

-L’osteòpata va veure que tenia un problema muscular i va pensar que podia ser celíac. Em van fer proves i veritablement no vaig donar positiu per celiaquia, només que si menjo regularment no passa res, tot ve quan abuso dels carbohidrats. De tant en tant haig de fer la dieta, normalment dos o tres mesos l’any. Als circuits porto jo la pasta de kamut i me la cuinen, fins i tot als de fora; si no, no menjo pasta. Per a un italià no poder menjar pasta és dur.

Romano Fenati diu que no és aquesta la raó per la qual el seu rendiment a sobre de la moto ha caigut al 2013. I potser té raó, perquè la seva FTR-Honda de l’equip de la Federació Italiana no ha tingut res a fer amb les poderoses KTM de Salom, Rins i Maverick Viñales. L’any que ve, Romano durà també KTM, perquè serà un dels dos pilots del nou equip de Valentino Rossi a Moto3.

Hi ha dos altres casos semblants d’intoleràncies, són els de Casey Stoner i Nico Terol. La història de l’expilot australià ja la coneixem. El 2009 va començar a tenir força problemes de salut durant les curses, les acabava molt malament. Em faig creus com va acabar el GP de Catalunya 2009. Que alguna cosa t’estigui matant per dins i que tu mantinguis el gas a 300/h és formidable. També potser allò generava un problema de seguretat a la resta de pilots. De fet, el Casey va baixar de la moto i al seu país li van diagnosticar el problema amb la lactosa i es va anar recuperant prou bé.

null

A Nico Terol li va passar que acabava les curses destrossat, sense forces, fins i tot li faltava l’aire. A la Quirón-Dexeus de Barcelona, el doctor Àngel Charte (2) l’ha anat tractant i potser d’aquí uns mesos tindrà resolt el seu problema, que li ha provocat que hagi de canviar la seva dieta. Charte li havia arribat a posar un Holster durant entrenaments i cursa per descartar problemes cardíacs. #animalistic. Un company periodista, el Borja González, que treballa per Cope, explica que al final de la cursa de Motegi Terol li va explicar que havia sentit alguna incomoditat. Terol ha hagut de deixar la xocolata i ara sempre té un plàtan a prop.

Nico Terol

Són gent que es cuida molt, però s’han de cuidar més. Són pilots intolerants, només en qüestions de salut.
(1) És ben estrany però així m'ho explicava ell, i segur que té la seva lògica
(2) De l'equip d'intervenció ràpida de MotoGP