Samarreta i casc i la imatge de la discrdia.

Marc Mrquez est contentssim amb els japonesos que l'envolten i amb el Jap. Se sent plenament identificat amb l'estil d'Honda. I volia demostrar-ho aquest cap de setmana fent-se un casc i una samarreta especials per a l'ocasi. El casc mantenia/mant (no s per qu parlo en passat, s una realitat) el seu cos de formiga (disseny de l'itali Aldo Drudi, que treballa per a Valentino Rossi), per inclou la bandera nipona i al darrere, una caricatura del pilot forant uns ulls orientals (1). Al Jap, aix no ha aixecat polseguera. N'ha aixecat a Anglaterra i als Estats Units.


Dissabte, el Marc deia: "Per mi s un homenatge total. Treballo amb una marca japonesa, la marca dels cascos s japonesa... Els ho vaig comentar i els va semblar una bona idea. La bandera japonesa al casc i la cara del darrere s perqu em sento molt identificat amb ells, quan treballo amb ells... la mentalitat, la cultura, la planificaci. I m'hi sento molt identificat. I em feia grcia fer un casc d'aquest tipus".

N'hi ha que s'han ofs.

Aleshores les xarxes socials ja n'anaven plenes. I insisteixo que ning del Jap havia fet cap crtica ni havia dit que all fos un exemple de racisme, cosa que s que s'ha fet en mbits anglosaxons, i que desprs certa premsa ha aprofitat. A la selecci espanyola de bsquet els va passar el mateix l'any 2008, per amb els xinesos.

Un embolic anterior.

Davant d'aquesta polmica, he optat pel correu i li he demanat l'opini a un japons que fa molts anys que viu als Estats Units, en Daisuke Hashimoto. El conec de fa anys del mundial -ara ja no hi treballa- i em va respondre que ell perfectament podia entendre all com una cosa graciosa i en cap cas com una ofensa, tot i que presumia que molta gent ho veuria aix. Si parles amb els anglesos t'argumenten que com que ells sn una societat amb ms anys d'integraci d'altres races i cultures, tenen la sensibilitat ms desenvolupada en aquest sentit. Al final, com diria Lorenzo, s un 50/50, hem de saber entendre'ls i ells han d'entendre que nosaltres som una altra cultura i que la intenci s el que compta. La web francesa gp-inside ho t clar.

http://www.gp-inside.com/5936/26-oct-2013/marquez-et-le-t-shirt-de-la-discorde-on-pousse-le-bouchon-un-peu-loin


Salvant les distncies, nosaltres tenim el 28 de desembre i ells l'1 d'abril pels innocents; ells condueixen per l'esquerra i nosaltres per la dreta. Per en canvi, ens agraden els Monty Python, l'Escur Negre i Els Roper. Tampoc no estem tan lluny. B, si posem pel mig Benny Hill potser s, per all que s com la versi espanyola de Pajares i Esteso.

La samarreta del tro.

En fi, pel que sembla, l'nic casc que de moment triomfa internacionalment s el del #trodeCervera, hahahahaha!, que tenia la samarreta a joc, i la que sost el Marc s la que hi ha a la panera per sortejar al final de temporada al @totgira. La paneraaaaaaaaaa, quina por la paneraaaaaaa!

Voleu saber qu m'ha ofs, a mi, de tot aix? El preu de la samarreta. Per ja se sap que al Jap el nivell de vida s ms alt. Si la vull me l'haur de comprar en un altre circuit.

(1)Mireu la primera foto: "The special one?"