Sashimi.

Qu se nha fet de Fukushima? S, home, aquella central nuclear del Jap que fa dos anys va tenir un accident comparable al de Txernbil i va alliberar radiaci Ah, que no passa res amb el tema de les tones daigua contaminada que es filtren al mar? Vs a saber si algun dels peixos crus que ens mengem aqu ja incorpora llums de xen. Amb la nominaci olmpica us han convenut que no cal repetir el pnic de fa dos anys?

Ducati va contractar dos especialistes.


Detector de rdioactivitat.

Qu se n'ha fet, d'aquella parella de cientfics que l'equip Ducati va contractar i va enviar a Motegi fa dos anys perqu mesuressin els ndexs de radioactivitat de la installaci? Els equips que van comprar comptadors Geiger els han arraconat o els han venut per eBay? Qu se nha fet, daquella partida daiges Evian amb qu es va dutxar el campi del mn de MotoGP? El subcampi tornar a deixar la roba que porta durant la setmana abandonada a l'habitaci d'hotel?

Vaig salvar aquesta ampolla d'una dutxa segura.

Quan va ser el moment danar al Jap, a alguns els van obligar a anar-hi, daltres ho vam poder decidir per nosaltres mateixos. Jo hi vaig ser, em va semblar que com a periodista hi havia de ser. Tampoc no va ser diferent d'altres anys. S que a la ciutat de Mito podies veure els efectes del terratrmol recent, amb algunes rees en reconstrucci o amb l'accs barrat a les persones. Tamb alguna carretera amputada El sushi em continua agradant, i els makis, tamb.

Bonssim.

Fa dos anys all ens va oferir molts minuts de debat i moltes ratlles impreses als mitjans, tamb perqu els pilots de MotoGP, sobretot Stoner i Lorenzo, van liderar una rebelli que es va anar desinflant a mesura que sacostava la data de viatjar-hi. Ara la situaci torna a ser complicada, i tot i aix Tquio ha aconseguit la nominaci olmpica. Per tant, hem de pensar que no passar res i que, com diuen els nipons, ho tenen tot sota control.

De Fukushima, a MotoGP, aquest any no se nha parlat ni un segon; ha estat com si no exists, com si les coses que passen una vegada no poden tornar a passar perqu sn velles. B, de fet la pasada matinada (es veu que) hi ha hagut un terratrmol de 7,1 al Pacfic, a 500kms en lnea recta de Fukushima, amb alerta de tsunami desprs retirada i avaquaci de tots els treballadors de la central. A la ciutat de Mito, on mallotjo, tothom lha notat, menys jo, que dormia com una marmota. Ha durat un minut diuen, per a alguns el minut ms llarg de la seva vida. Un pilot de Moto3 consolava la seva parella, al passads del seu hotel a Mito, desprs dun atac dhistria. Per als de fora que ho han notat, ha estat esgarrifs; per als locals, la vida ha continua on lhavien deixada ahir nit: un capuccino a la cafeteria ms propera, i una bona lectura relaxada.

S que hem parlat dun tif de nom "Francisco", que al final avui ens ha enviat metres cbics de pluja que no han perms rodar al mat per s la tarda davui dissabte. La setmana passada nhi va haver un altre el "Tala" que va causar 26 morts, i per aix hi ha molta tensi al pas del sol naixent, amb tots els serveis demergncia en alerta mxima. Jap no s ara com ara el pas ms popular del planeta.

Com dira lestimat periodista Miquel ngel Rossell, Ahir va ser la boira, avui la pluja, a Motegi els elements ens volen fer la guitza.

I com va dir lestimat Valentino Rossi fa una semana a Phillip Island, Al Jap, aviam en primer lloc si aconseguim no morir tots plegats, que seria la part ms important -Savi Valentino, hahaha.