Categoria: Temporada 2015
Escrit per: Damià Aguilar
L'eufòria pel títol

La premsa italiana va avui farcida de "biscottones", d'acusacions de cursa arreglada entre Márquez i Lorenzo.  Ara resulta que com que Márquez no li va ensenyar la roda a Lorenzo en tota la cursa de Xest, tenim una altra prova del "pacte d'Andorra"... No, perdó, que no hi va haver cap pacte, però el periodista de “La Reppublica” que ho va publicar es justificava divendres dient que com que Valentino ho creia, doncs que ho havia de donar per bo (http://www.huffingtonpost.it/2015/10/27/il-patto-di-andorra_n_8396632.html). La mala praxis periodística és ja habitual en tots els àmbits, però en casos com els d'aquest final de Mundial sorgeixen els instints més baixos del “hooliganisme”, també al periodisme. Què hi farem.

Lorenzo amb Lin Jarvis, i el project líder Tsuji san .

» Text complet

06/11/2015: GUERRA CIVIL

Categoria: Temporada 2015
Escrit per: Damià Aguilar
Jorge Lorenzo

Tens el pilot més ràpid de la graella de MotoGP, que es diu per cert Jorge Lorenzo, i resulta que tens dos directius de l'equip Movistar Yamaha que el critiquen per demanar al TAS que se l'escolti. Aquests dos directius són italians. A Yamaha, ens agradi o no, agradi als de Yamaha o no, hi ha una guerra civil. .

» Text complet

Categoria: Temporada 2015
Escrit per: Damià Aguilar
Shuhei Nakamoto

HRC respon avui a través del seu vicepresident executiu i home fort a les curses, Shuhei Nakamoto. Fan costat a Marc Márquez en tot, posen a disposició de tothom qui vulgui la telemetria de la moto del campió i consideren que hi va haver una puntada de peu (l'entrevista s’ha distribuït en anglès i fan servir el terme "kick"): "Les dades de la moto del Marc demostren que, encara que estava aixecant-la i evitant el contacte amb Valentino, el fre davanter va rebre un impacte sobtat que va bloquejar la roda, que és el motiu de la caiguda. Creiem que aquesta pressió és conseqüència de la puntada de peu de Rossi. La telemetria de la moto del Marc està a disposició de Dorna, la FIM o de la premsa que ho vulgui contrastar.” .

» Text complet

01/11/2015: LA #KTM DE #MOTOGP

Categoria: Temporada 2015
Escrit per: Damià Aguilar
La nova MotoGP per al 2017

Quan sembla que tot s'enfonsa, la realitat ens recorda que la vida continua i que MotoGP està creixent. Al 2017, KTM posarà en pista una MotoGP, en un projecte que ja roda 15 mesos després que s'anunciés. No us recorda una #Honda?

Alex Hofmann pilotant la RC16 .

» Text complet

01/11/2015: FORMACIÓ 3.0

Categoria: Temporada 2015
Escrit per: Damià Aguilar
Els pilots donen suport a la campanya

Durant el passat Gran Premi d'Aragó de MotoGP, diversos pilots van donar suport a una campanya pionera de perfeccionament de tècniques de conducció, promoguda per l'associació de fabricants de motos Anesdor i el Servei Català de Trànsit (SCT). En diuen Formació 3.0 i té diversos components que la fan nova i interessant.

El Maverick preparat per enregistrar un vídeo .

» Text complet

27/10/2015: TOTHOM VOL MAVERICK

Categoria: Temporada 2015
Escrit per: Damià Aguilar
Després del Gran Premi de la República Txeca, Honda i Ducati van picar a la seva porta. Maverick Viñales és l'objecte del desig de les principals marques de MotoGP. També de la seva, és clar, Suzuki, amb la qual té contracte aquesta temporada i la que ve, i una tercera d'opcional al 2017, en funció de la seva posició final al 2016.

Maverick Viñales a la cursa de Sepang. .

» Text complet

Categoria: Temporada 2015
Escrit per: Damià Aguilar
Rossi nega haver tirat Márquez

Els 3 punts que li han imposat a Valentino Rossi per haver tirat Marc Márquez a Sepang són 3 perquè han de sumar 4. En tenia un de Misano, més tres fan quatre, els que calen per reglament per a què Valentino surti des de la cua de la graella a València. A Rossi li han donat una segona oportunitat. Ell diu que li han tallat les cames, però també Mourinho ho diria si es trobés en la mateixa situació.
.

» Text complet

Categoria: Temporada 2015
Escrit per: Damià Aguilar
Després de la roda de premsa dels dijous a Sepang.

Avui, a Malàisia, Valentino Rossi s'ha disfressat d'agent secret. Ha inutilitzat la seguretat d’un banc suís, i a les fosques ha anat a una caixa de seguretat, d'on ha robat tots els mastegots del món. I després els ha repartit... però no ben bé com un Robin Hood. Perquè tots han anat per un de sol: Marc Márquez. .

» Text complet

Categoria: Temporada 2015
Escrit per: Damià Aguilar
La gent té una inventiva...

Els nervis estan a flor de pell. Ja us ho havia explicat alguna vegada, i ho hem fet durant les transmissions de l’UniversMotoGP que els seguidors de Rossi aquest any estan a la que salta. Quan llegeixen o escolten alguna crítica al seu pilot reaccionen de seguida, de vegades amb certa agressivitat (escrita, en xarxes). No puc dir que ningú m’hagi volgut criticar per dir res sobre Rossi. El respecto per ser qui és. Aquest matí un periodista italià que feia una enquesta m’ha demanat si penso que és just líder de MotoGP i la meva resposta ha estat afirmativa. Potser el problema no el tenim precisament a casa nostra… .

» Text complet

Categoria: Temporada 2015
Escrit per: Damià Aguilar
Les dues Yamaha frec a frec

El debat de la setmana, a la premsa i per extensió entre els aficionats, és la presumpta bona sort de Valentino Rossi. Jorge Lorenzo, principalment, atribueix a la seva mala sort els darrers esdeveniments/resultats, que per a ell han estat negatius. Entenent com a negatiu aquell cap de setmana en què després d'apallissar tothom als entrenaments, diumenge plou i tu no domines de la mateixa manera (Silverstone, Misano, Motegi...). La qual cosa és qüestionable, mirat des de l'altra banda: "Justificar tot el que li passa en la mala sort em sembla irrespectuós cap a la meva persona". Són les declaracions que va fer Valentino Rossi després de pujar al podi a Motegi.

Rossi demana la paraula .

» Text complet

| Entrades anteriors
MotoGP