06/05/2014: EL TRO HO VOL TOT

Categoria: Temporada 2014
Escrit per: motogpcatradio
MM93

Ja ho he dit en antena però vull que quedi constància per escrit. Ni ho he investigat ni tampoc m'interessa investigar-ho, perquè no penso que en tragués l'entrellat. Però crec que Marc Márquez ha decidit que vol guanyar totes les curses de la temporada. La qual cosa "és improbable, però no impossible", com diu Jorge Lorenzo. I si fos veritat el que dic, que és només una intuïció, no ho faria per ego personal, sinó per "ego d'equip". M'explico: l'any passat se'l va criticar quan es va sentir fort per demanar incorporar al seu equip els membres que Honda no havia acceptat d'entrada. I allò ho devia apuntar a la seva llibreta de propòsits. Les quatre primeres curses li donen la raó. L'equip és compacte amb tres italians, un alemany, un murcià i tres catalans. I per aquest sentiment de família que té també amb ells, voldria fer història. El pròxim capítol d'aquesta cursa per la Història s'escriurà a Le Mans la setmana que ve. Al circuit francès l'any passat va aprendre a conduir la RC213V amb la pista molla: va corregir una mala sortida, va remuntar i va pujar al podi. Voldrà millorar allò, és clar. Al test d'ahir a Jerez va ser el més ràpid.

Els resultats del test de Jerez.

.

05/05/2014: QUANT VAL MÁRQUEZ?

Categoria: Temporada 2014
Escrit per: motogpcatradio
Márquez al podi de Jerez.

Marc Márquez ja té a sobre de la taula la renovació del seu contracte per Honda. Recordeu que us ho vam explicar al Club de la Mitjanit diumenge 13 d'abril, després que va guanyar a Austin la segona cursa de la temporada? Ho recordeu?

http://www.catradio.cat/audio/805934/Marc-Marquez-passa-pel-club-despres-daconseguir-el-Gran-Premi-de-les-Ameriques .

» Text complet

Categoria: Temporada 2014
Escrit per: motogpcatradio
Foto de record

La majoria dels membres de l'equip de Sito Pons s'han rapat el cap. A la pretemporada, un dels mecànics va rebre una mala notícia: a la seva xicota li van diagnosticar un càncer. Va ser també a Jerez, al primer de tres dies de test. Aquest mecànic va tornar cap a casa a corre-cuita. Avui la xicota ha visitat el box de l'equip. El tractament va bé. Ahir el Maverick Viñales va suggerir a tots que es rapessin el cap en senyal de solidaritat. Un altre dels membres de l'equip té un amic perruquer que a més ha vingut a Jerez a veure les curses. Li va trucar. I ahir a mitjanit, tots van anar passant, un per un, per una habitació d'hotel i van ser rapats. "És el que tocava fer. Els que estimem el nostre equip ho fem. És una bona acció. Tenim tots molt bona relació", diu Maverick Viñales. L'equip es farà una foto de record..

29/04/2014: SENSE RESSENTIMENTS

Categoria: Temporada 2014
Escrit per: motogpcatradio
L'entrada del circuit de nit, amb l'edifici dels boxes

S'ha acabat el primer Gran Premi de l'Argentina d'aquest segle. Hem estat en un circuit pintoresc, una localitat turística de l'interior del país, al nord. Res a veure amb Iguazú, la Pampa, el Perito Moreno o el gran Buenos Aires. Hem anat a petar a una zona que es vol aixecar econòmicament i per això hem hagut de suportar infraestructures dolentes i maneres de fer que no es corresponen amb el que estem acostumats. Fa mal veure com condueixen aquí i s'ha de matar gent per força, i molta; em recorda en part Turquia. Van en moto parelles amb nen sense casc i no passa res. La policia no fa res, vull dir. És la mena de xoc que vaig tenir el 2001 quan vaig aterrar a Jerez per primera vegada. Pel mig de la ciutat, amb la policia mirant-s'ho, gent amb moto sense casc quan nosaltres ja ho havíem assumit feia temps. Així és Termas. Fins ara hi han vingut sobretot avis i àvies a mullar-se les cames, a partir d'ara hi haurà "tuercas" diverses vegades l'any, amb MotoGP i el mundial de turismes, i les categories nacionals automobilístiques, que són molt populars. I continuarà havent-hi exèrcits de gossos abandonats pels carrers, com si fossin una espècie autòctona que cal protegir. I malgrat que no poden tenir divises, en alguns restaurants et continuaran oferint descompte si pagues amb dòlars americans. .

» Text complet

Categoria: Temporada 2014
Escrit per: motogpcatradio
Lorenzo torna al podi

Als periodistes la realitat poques vegades se'ns escapa, encara que alguns esportistes s'entestin a amagar-la. Després, però, s'ha de fer el pas d'explicar fins a on pots explicar, o de la forma com ho vols explicar. Jorge Lorenzo ha tornat al podi. Tercer a Termas. Molt content... Per una raó: perquè ara li pot exigir a Yamaha que treballin fort per millorar i acostar-se a Honda. I per un altre motiu: perquè així pot protestar que l'han maltractat mediàticament des d'Austin. És la seva manera de compensar el dolor, amb una reivindicació. Lorenzo té tot el dret de queixar-se del tracte rebut, però això no li dóna la raó. Evitar les crítiques és molt complicat. I de fet el que hi ha hagut sobretot és interrogants sobre el seu estat psicològic. .

» Text complet

27/04/2014: GAMBETEANDO

Categoria: Temporada 2014
Escrit per: motogpcatradio
La moto aparcada a la recepció de l'hotel.

Publico això a les 7 del matí hora de Termas de Río Hondo. He coincidit a l'hotel amb HRC. A la recepció, amagada, hi ha la moto amb què Marc Márquez es desplaça des de l'hotel fins al circuit cada dia, 7 kms. Condueix ell mateix, duu un dels seus cascos de competició, amb l'uniforme de carrer de l'equip. El seu cap de premsa va de paquet. L'abraonament dels aficionats el primer dia el va espantar, crec. No vol ni cotxe, perquè diu que el cotxe te'l poden frenar, prefereix un vehicle lleuger. Un policia vigila la porta de l'hotel, a dins hi ha alguns aficionats esperant una foto. Encara és de nit. .

» Text complet

25/04/2014: GOSSOS AMB GANA

Categoria: Temporada 2014
Escrit per: motogpcatradio
Una imatge habitual en aquesta zona

Aquesta foto de tres en una moto sense casc em recorda Jerez quan hi vaig anar per primera vegada al 2001. Va ser un cop fort per moltes coses. Però mirant-ho pel costat bo, tot acaba millorant… amb el temps i la voluntat dels que tenen la paella pel mànec.
.

» Text complet

19/04/2014: COM ATURAR MÁRQUEZ?

Categoria: Temporada 2014
Escrit per: motogpcatradio
Mat Oxley, que ara fa de periodista i fa anys havia fet de pilot de motos i entre altres curses havia guanyat a l’illa de Man, sosté que Marc Márquez “juga” amb els seus rivals. Els seus articles sempre són interessants de llegir. Aquest de què parlo l’ha publicat a Motorsport Magazine i recomana als pilots professionals que no se’l llegeixin si no volen –pel capbaix– entristir-se, empipar-se o que els dolgui.

Qui pot aturar Marc Márquez? .

» Text complet

Categoria: Temporada 2014
Escrit per: motogpcatradio
Casey Stoner, que havia anunciat que seria al GP de les Amèriques, finalment va treure-hi el cap ahir diumenge. Foto amb Shuhei Nakamoto, vicepresident executiu d'HRC, i també he vist pel Twitter alguna foto amb Dani Pedrosa a la tradicional festa de la beguda energètica post cursa. Ahir Casey Stoner devia pensar que Márquez continua humiliant els rivals, quan va marcar-se aquell "rear wheelie" (cavallet posterior) quan creuava la meta? Márquez no s’ha inventat això d'aixecar la roda del darrere en una frenada forta, però sembla que amb ell aquesta maniobra agafa noves dimensions.

#Selfie al podi del COTA

.

» Text complet

Categoria: Temporada 2014
Escrit per: motogpcatradio
Lorenzo no passa pel seu millor moment.

Ha fet Lorenzo la millor pretemporada? Té Lorenzo el cap prou alliberat de problemes que no siguin el pilotatge com per enfrontar-se a Marc Márquez? Divendres després del primer lliure a Austin en va quedar molt lluny, i va parar tots els cops dient que calia esperar i veure com evolucionava el cap de setmana. Li van demanar si eren les angines que havia tingut, o la gira per Sud-amèrica de promoció per Yamaha, o què. Va demanar paciència. Al primer lliure, 12è a 2 segons, al segon lliure, 8è a 1,4. Al tercer lliure, 7è a 1,1. Al quart lliure, 7è a 1 segon. Estancat. Aquest segon de diferència s'analitza en funció de la teva posició: si ets segon vol dir una cosa, si ets 7è, una altra. A la classificació va fer 5è i aspira a acabar entre el 3r i el 5è lloc a la meta. Diu que per ser competitius al COTA haurien de fer una moto ben diferent. .

» Text complet

Entrades següents | Entrades anteriors
MotoGP