Categoria: Temporada 2014
Escrit per: Damià Aguilar
El 2014 hi ha hagut 981 caigudes al mundial de motociclisme: 206 a MotoGP, 408 a Moto2 i 367 a Moto3. Les 981 caigudes són un rècord des del 2006. I en aquests anys la seqüència de caigudes ha anat ‘in crescendo’. També és cert que aquesta temporada que ja s’ha acabat, els de Moto2 i Moto3 han disputat 18 curses per primera vegada, i 2 dies d’entrenaments més un de curses també hi ajuda. Però gairebé 1.000 caigudes és una xifra important, potser rècord històric. I també històric el fet que no hi hagi hagut lesions "greus" (en què la vida d'un pilot estigués en joc). .

» Text complet

10/11/2014: HAPPY

Categoria: Temporada 2014
Escrit per: Damià Aguilar
Catalunya és una moto i Cervera el seu tub d'escapament. Haurem de buscar quin component d’aquesta moto es correspon amb l’Alella de Tito Rabat, i quin amb l’Avià de Marc Coma, la Piera de Toni Bou o la Corbera de Laia Sanz. Per segon any consecutiu, triplet de pilots catalans campions del món de motociclisme, als quals podem afegir els altres tres campions de fora pista. N’hi ha per estar-ne orgullós. El millor moment d’aquesta fornada de talents del nostre país.

Els tres campions catalans #RufeaTeam .

» Text complet

28/10/2014: PELS PECATS DEL GRAN

Categoria: Temporada 2014
Escrit per: Damià Aguilar
Jack Miller buscant Àlex Márquez

A tots ens ha sorprès la tàctica emprada per Jack Miller per combatre el líder de Moto3, Àlex Márquez, a la cursa de Malàisia. Una vegada? No passa res. Dues? Compte. Però cinc!? Fins en cinc ocasions Miller va buscar Márquez. Entenc que per posar-lo nerviós i que fallés. Va copar el lideratge de la cursa per marcar un ritme que li interessés i que al final Dany Kent pogués ajudar-lo i compensés així la cagada de l'anglès a la darrera volta del Japó. En l'esport es pot construir joc o destruir-lo, i l'australià va optar per la segona opció. Miller devia tenir molt fresc l’”incident de cursa" de Motorland, en què va anar per terra topant amb Àlex Márquez, i que els que jutgen no van considerar punible. Òbviament, ni ell ni el seu equip pensen que aquella acció fos fortuïta i se'n guardaven la resposta. I diumenge la va treure en cursa. .

» Text complet

Categoria: Temporada 2014
Escrit per: Damià Aguilar
No és el títol més original, de fet ja s'ha usat, però és el que el defineix millor: dream team. Quan durant el Gran Premi d'Aragó de 2013, Marc Márquez va decidir que recuperaria els 3 mecànics que li faltaven de l'època de Moto2 i "faria fora" tres experimentats mecànics italians que havien treballat anteriorment per Casey Stoner, va rebre crítiques. Però ell va tirar endavant. I ningú ha trobat a faltar els italians que no hi són, amb tots els respectes, perquè els que han arribat -no tan experimentats en MotoGP... gens- ho han fet de matrícula d'honor. Santi Hernández, Carlos Liñán, Hugo Bucher*, Jordi Castellà* i Javi Ortiz* són aquest dream team de Moto2 que també ha integrat després de dues temporades junts els també italians Carlo Liuzzi, Andrea Brunetti i Roberto Clerici.

El dream team

Marc Márquez ha guant 4 títols en 5 temporades. En una entrevista que passa el servei de premsa de Repsol declara: "Evidentment, cada títol és especial, cadascun té els seus moments. Del de 125cc em quedo amb què és el primer i sempre fa molta il·lusió. A més, per posar-ho més difícil, va haver de ser a la darrera cursa. El de Moto2 va ser amb satisfacció i amb una puntet de ràbia, pel que m'havia passat l'any anterior, amb una lesió que va durar 5 mesos. El primer any de MotoGP va ser una gran sorpresa, aquest seria el titular. I aquest darrer títol és per donar les gràcies a Honda, que em va deixar portar tota la meva gent, el meu equip, i han fet que l'ambient al box fos genial".
*els que ha recuperat al 2014.

El vicepresident d'HRC, Nakamoto San, l'home que li dóna a MM el que aquest li demana .

25/09/2014: L'ACTITUD CORRECTA

Categoria: Temporada 2014
Escrit per: Damià Aguilar
És Jack Miller un home amb actitud? Ell diu que necessitarà "l’actitud correcta" per quan l'any que ve sigui pilot de MotoGP. No és normal que un pilot de Moto3 sigui en una roda de premsa dels dijous, si no és que es tracta d’una cursa de casa. No és el cas de l'australià, però convidant-lo tothom hem tingut accés a les seves opinions sobre el que pot significar per a ell fer aquest "gran pas": està clar que és una "gran oportunitat" i que hi ha "moltes incògnites". Cert.

Avui en roda de premsa. Foto de motogp.com .

» Text complet

Categoria: Temporada 2014
Escrit per: Damià Aguilar
Pedrosa vs Doohan

En declaracions a Fox Sports Australia, l'excampió del món de 500cc, Mick Doohan, ha expressat la seva sorpresa perquè Honda hagi ofert la renovació a Dani Pedrosa per dues temporades més. Doohan destaca que va debutar el 2006 amb el Repsol Honda Team i que no ha guanyat el títol i que, resignat a acabar darrera de Márquez, "ha decidit cobrar i acceptar el paper que li toca de fer". Avui li han demanat a Pedrosa per aquestes declaracions. El Dani ha dit que si Doohan s'expressa així és perquè no el coneix, i Márquez ha comentat que Pedrosa s'ha guanyat la renovació. .

» Text complet

18/08/2014: THE TOSTER SHOW

Categoria: Temporada 2014
Escrit per: Damià Aguilar
Al circuit de Sachsenring ja hi era, amagat en un revolt, disfressat de bandera de quadres... Però com que Tito Rabat no ho va "fer bé", no es va aturar on havien quedat i va passar de llarg. A Brno, el líder de Moto2 no ha donat cap oportunitat als seus rivals. Durant els entrenaments es va centrar molt en ell mateix, a ser el més ràpid. La cursa va sortir molt bé i va marxar, i va deixar enrere el seu company i màxim rival Mika Kallio. I diumenge sí que va ser el moment d'aturar-se en aquell revolt...

En Tito i en Toster. .

» Text complet

15/08/2014: PENTINAR GATS

Categoria: Temporada 2014
Escrit per: Damià Aguilar
Petinant un gat.

Per a alguns, ahir Marc Márquez va tancar la polèmica de la compaginació de MotoGP i Moto2 en una sola temporada. Jo pensava que aquest tema ja estava tancat. Però certament, quan no ets contundent, sempre hi ha periodistes que aprofiten per continuar traient punta a una qüestió. Perquè... qui no té feina, el gat pentina. I de gats, en general al periodisme, se'n pentinen molts. Masses.

-No, no, no -deia Márquez ahir a Brno quan li van tornar a preguntar per enèsima vegada si compaginarà una temporada sencera la MotoGP i la Moto2.
-Sí, sí, sí -l'interrompia Valentino Rossi en roda de premsa, aixecant rialles-. Que ho faci les darreres 4 o 5 curses, quan ja sigui campió.
.

» Text complet

Categoria: Temporada 2014
Escrit per: Damià Aguilar
Els 4 Fantàstics han renovat. Márquez i Pedrosa per Honda, i Lorenzo i Rossi per Yamaha. Per tant, les dues marques més fortes consideren que aquests continuen sent els millors pilots per lluitar per podis, victòries i títols. Però a la vegada, ens trobem que Yamaha ha fet una oferta a Àlex Rins per pujar l'any que ve directament a MotoGP des de Moto3, i Honda ha fet una oferta similar a Jack Miller. Ens hem tornat bojos? O busquem l'antiMárquez? Per què renovem, doncs, Pedrosa, Rossi i Lorenzo? Que no hi confien, les seves marques, que ja busquen substituts a curt termini? Però si els han renovat fins a finals del 2016! I Rins, Miller i companyia tindrien en aquest cas dos anys per formar-se a Moto2 i després fer el salt a MotoGP. I no oblidem que Yamaha compta amb Pol Espargaró, que està agafant experiència (molest perquè té per dos anys tancades les portes de l'equip oficial, d’altra banda)... Aquesta qüestió la deixo aquí, perquè no sabria com continuar el meu raonament. Però segueixo amb aspectes colaterals.

Alex Rins al box. .

» Text complet

04/07/2014: QUO VADIS, JACK?

Categoria: Temporada 2014
Escrit per: Damià Aguilar
Del pilot australià Jack Miller, se n’ha publicat que té ofertes de MotoGP. Que és un gran pilot ho demostren els seus resultats d’aquesta temporada. Però és pilot de Moto3. En Jack, que viu a Tarragona durant la temporada, corre per a l’equip oficial KTM, que dirigeix el finlandès Aki Ajo, que a més és el seu manager personal*.

Jack Miller
.

» Text complet

| Entrades anteriors
MotoGP