Escrit per: Fundació La Marató de TV3
Del 6 al 30 de juny, l’audiència de TV3 i Catalunya Ràdio podrà triar les cançons que més els han emocionat de cada un dels onze discos de La Marató de TV3. Perquè, enguany, el disc de La Marató serà molt especial. Coincidint amb els 25 anys de La Marató, serà un doble CD. Catorze temes nous més un recopilatori amb una peça de cada una de les edicions anteriors del disc.

Aquest any es farà una edició especial del disc de La Marató de TV3 amb un doble CD, un de noves cançons, com cada any, i l’altre amb les cançons que més han emocionat de cada edició, del 2005 al 2015.

Seran els espectadors i els oients qui triïn els temes d’aquest disc commemoratiu i recopilatori a través d'aquesta pàgina web de La Marató de TV3. Perquè “Tots fem el disc dels 25!”. Es tracta de triar la cançó de cada CD que més ha emocionat, la que més ha agradat, la que més records evoca... Catalunya Ràdio i TV3 se’n faran ressò a través dels programes “El matí de Catalunya Ràdio”, “La vida” i “Divendres”.

Tot aquell que ho vulgui podrà triar un tema de cada disc a partir d’una selecció prèvia de quatre temes per any. La selecció prèvia s’ha fet perquè quedi reflectit l’esperit del disc de La Marató de TV3: portar i transmetre les emocions de les cançons a través de gèneres i estils ben diferenciats, interpretats per artistes de sensibilitats i orígens ben diferents. També s’han tingut en compte totes les limitacions derivades de la petició i obtenció dels permisos i llicències de les cançons.
Categories: Altres
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
"Visita la recerca de La Marató” proposa recorreguts oberts al públic en centres de recerca on s’està fent investigació finançada per La Marató de TV3.

Prop de 500 ciutadans han conegut de primera mà la destinació dels seus donatius i el seu esforç.

Alguns d’aquests ciutadans ens han explicat com han viscut la visita als centres de recerca.

Les inscripcions per a les visites de maig i juny es poden fer de forma gratuïta des d'AQUÍ.

La iniciativa s’emmarca en les accions que es faran el 2016 amb motiu dels 25 anys del projecte solidari.


Entre els mesos de març i juny, la Fundació ha organitzat una sèrie de visites per donar a conèixer alguns dels projectes impulsats per La Marató als centres de recerca d’arreu de Catalunya on s’estan duent a terme, gràcies als donatius dels ciutadans i al seu esforç. D’aquesta manera, “Visita la recerca de La Marató” pretén acostar a tothom qui ho vulgui els avenços promoguts per la solidaritat d’un projecte que, des del 1992, ha recaptat 150 milions d’euros i impulsat 723 projectes d’investigació sobre un ampli conjunt de malalties greus i cròniques.

Els participants han recorregut els laboratoris i les diferents àrees de les institucions científiques on treballen els investigadors premiats per La Marató, que els han explicat en què consisteix la seva recerca i com han avançat en el coneixement, el diagnòstic i el tractament de les malalties estudiades.

La iniciativa ha proposat visitar centres punters que tenen una intensa activitat investigadora impulsada per La Marató de TV3. Són els instituts de recerca de l’Hospital de la Vall d’Hebron (VHIR), de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IRHSP), de l’Hospital Clínic de Barcelona (IDIBAPS), de l’Hospital de Bellvitge (IDIBELL), de l’Hospital del Mar (IMIM), de l’Hospital Germans Trias i Pujol, de l’Hospital Arnau de Vilanova (IRBLL), a Lleida, l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), a Reus, el Parc Hospitalari Martí i Julià (IDIBGI), a Salt, i la Corporació Sanitària Hospital Parc Taulí (CSPT), a Sabadell.

“Visita la recerca de La Marató” va arrencar l’1 de març i inaugura un conjunt d’accions especials que es faran aquest 2016 per celebrar els 25 anys de La Marató de TV3.

Les inscripcions a les visites ja es poden fer de forma gratuïta, a través d'aquesta mateixa web.
Categories: Recerca
Escrit per: Fundació La Marató de TV3

Escrit per: Fundació La Marató de TV3
La 24a Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, dedicada a la diabetis i l’obesitat, ha tancat definitivament el marcador amb 9.469.226 €. Des del dia del programa, el 13 de desembre, fins al 31 de març, quan s’han tancat definitivament els donatius d’aquesta edició, el marcador ha crescut 2,4 milions d’euros. Un resultat excepcional fruit de la solidaritat de milers de ciutadans, entitats i empreses que permetrà sensibilitzar i impulsar la recerca sobre les dues malalties metabòliques més freqüents a Catalunya.

Al voltant de La Marató 2015 es va desplegar tot un moviment social de gran magnitud amb unes xifres que han superat les d’edicions anteriors. Un milió de persones va participar en les 2.289 activitats populars organitzades per entitats i col•lectius d’arreu del territori. Aquest és el nombre més alt d’actes celebrats per La Marató en les seves 24 edicions. Des de les seus telefòniques, 2.330 voluntaris van oferir el seu temps per atendre els milers de trucades de donatius durant les més de 15 hores d’emissió de programa de tele i ràdio. I, un any més, les edicions del disc i del llibre van renovar l’habitual èxit de vendes amb una atractiva proposta musical i literària.

Si la recaptació final de La Marató 2015 és excepcional, també ho va ser l’acció divulgativa i de sensibilització prèvia al programa, que va acostar la realitat de la diabetis i l’obesitat al conjunt de la societat i, molt especialment, als joves. Més de 223.000 estudiants de secundària, d’un miler de centres educatius, van rebre una de les 4.772 conferències fetes, el nombre més elevat de sessions que s’han fet mai en una campanya de La Marató.

"Telenotícies migdia"
"Els Matins""Divendres"
Impuls a la recerca biomèdica en diabetis i obesitat

Els 9,4 milions d’euros recaptats suposaran una notable injecció de recursos per a la investigació i sensibilització sobre la diabetis i l’obesitat. La Fundació finançarà els projectes de recerca científica d’excel•lència que resultin més ben valorats d’entre els 136 que s’han presentat a la convocatòria d’ajudes.

Científics experts en diabetis i obesitat d’àmbit internacional revisen actualment els projectes candidats a rebre finançament mitjançant un procés d’avaluació coordinat per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya. Cada treball serà puntuat per dos avaluadors en funció de la seva qualitat, metodologia, rellevància científica, sanitària i social, valor innovador i viabilitat. Un comitè ad hoc tancarà el procés amb l’elaboració d’una llista dels treballs més ben valorats, que serà estudiada per la Comissió Assessora Científica i aprovada pel Patronat de la Fundació. La resolució sobre la distribució dels fons de La Marató 2015 es farà pública al mes de novembre.


El cicle de La Marató 2015

25 anys de La Marató

Amb aquest nou resultat, els fons recaptats per La Marató de TV3 des del 1992 pugen a 151.725.901 €. Aquest 2016, el projecte arriba als 25 anys, convertit en un dels principals motors de la recerca científica de Catalunya, en una eina de sensibilització i divulgació social sobre les malalties tractades i en un estímul de la participació ciutadana.

En la seva trajectòria, La Marató ha proposat als ciutadans un repte doble: conèixer la realitat de malalties greus i cròniques i impulsar la seva recerca per millorar la qualitat de vida dels qui les tenen i arribar a curar-les en el futur. Un exercici de responsabilitat, esforç, esperança i solidaritat que s’ha traduït en 723 projectes impulsats sobre un ampli conjunt de malalties i en una societat més sensibilitzada. Els resultats obtinguts situen aquesta iniciativa dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3 al nivell dels teletons internacionals de més prestigi.


La Marató 2016

El programa del 2016 es farà el diumenge 18 de desembre i estarà dedicat a l’ictus i les lesions medul•lars i cerebrals traumàtiques.Evolució de les recaptacions de La Marató de TV3 (1992 - 2015)Evolució del nombre de conferències divulgativesEvolució del nombre d'activitats populars


Escrit per: Fundació La Marató de TV3
Pels 25 anys de La Marató hem organitzat una sèrie de visites als centres de recerca on s'està avançant en el coneixement de moltes malalties gràcies a la solidaritat dels ciutadans. Els presentadors de La Marató Toni Cruanyes, Mònica Terribas i Ramon Pellicer fan una crida perquè us animeu a participar-hi!

Categories: Altres


Anterior       Següent
Tornar al web de la Marató

Sobre aquest blog

El Blog de La Marató de TV3 és un espai que et mantindrà informat de tot el que envolta aquest projecte solidari de Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i des d'on podràs participar i dir-hi la teva. T'hi esperem. Tu també fas possible La Marató!

La Marató de TV3 i Fundació

cercador


Calendari

<   desembre 2019   >
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Sindica aquest blog - RSS