Escrit per: Fundació La Marató de TV3
La presidenta de la CCMA i de la Fundació La Marató de TV3, Núria Llorach, ha recollit aquesta tarda el premi de mà de Carles Puigdemont, president de la Generalitat, i de Santi Vila, conseller de Cultura.La Fundació La Marató de TV3 ha rebut la Creu de Sant Jordi com a reconeixement a la seva tasca solidària en l’impuls de la recerca biomèdica, que ha permès avançar en el coneixement de nombroses malalties, i en la sensibilització social i de difusió sobre la salut.

El president Carles Puigdemont, i el conseller de Cultura, Santi Vila, han presidit l’acte celebrat al Palau de la Generalitat aquest tarda. Núria Llorach, presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3, ha recollit el guardó acompanyada per Lluís Bernabé, director de la Fundació; pel Dr. Gabriel Capellà, coordinador de la Comissió Assessora Científica; per Miquel Vilar, primer director d’aquesta institució; així com per Rita Marzoa, Brauli Duart, Antoni Pemán i Josep Vilar, membres del Consell de Govern de la CCMA.Aquest reconeixement a la Fundació coincideix amb els 25 anys de La Marató de TV3, que es compleixen al 2016. Des del 1992, la iniciativa solidària de TV3, Catalunya Ràdio i la Fundació ha recaptat 150 milions d’euros, que ha destinat a finançar 723 projectes de recerca i a sensibilitzar la societat sobre un ampli grup de malalties.

En la seva trajectòria, La Marató de TV3 s’ha convertit en un dels principals motors de la recerca científica de Catalunya, en una eina de sensibilització i divulgació social sobre les malalties tractades i en un estímul de la participació ciutadana.


Categories: Altres
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
El guardó és una de les màximes distincions que dóna la Generalitat per reconèixer la tasca que persones i entitats fan pel país.

La Fundació La Marató de TV3 ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat per la seva tasca solidària en l’impuls de la recerca biomèdica, que ha permès avançar en el coneixement de nombroses malalties, i en la sensibilització social i de difusió sobre la salut.

“Aquesta distinció representa el reconeixement al treball col•lectiu de la societat catalana i dels mitjans de comunicació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals”, ha explicat el director de la Fundació, Lluís Bernabé, qui també ha destacat el paper de La Marató en la “construcció d’una societat més sensibilitzada sobre les diferents malalties que ens afecten, solidària amb els projectes col•lectius i implicada en l’avenç de la recerca per a la millora de l’esperança i la qualitat de vida de les persones”.

El guardó es concedeix aquest 2016, coincidint amb els 25 anys de La Marató de TV3. Des del 1992, la iniciativa solidària de TV3, Catalunya Ràdio i la Fundació ha recaptat 150 milions d’euros, que ha destinat a finançar 723 projectes de recerca i a sensibilitzar la societat sobre un ampli grup de malalties. En la seva trajectòria, La Marató de TV3 s’ha convertit en un dels principals motors de la recerca científica de Catalunya, en una eina de sensibilització i divulgació social sobre les malalties tractades i en un estímul de la participació ciutadana.

L’edició 2016 de La Marató de TV3 es farà diumenge 18 de desembre i estarà dedicada a l’ictus i les lesions medul•lars i cerebrals traumàtiques.

Telenotícies migdia


Telenotícies vespre


Catalunya vespre

Categories: Altres
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
Divulgació, sensibilització i entreteniment es combinaran per obtenir els fons que permetran sensibilitzar i donar un important impuls econòmic a la recerca en l’ictus i les lesions medul•lars i cerebrals traumàtiques en la 25a edició de La Marató de TV3, que es farà el diumenge 18 de desembre.

El Patronat de la Fundació ha fet pública aquesta decisió després de valorar les malalties presentades per la Comissió Assessora Científica, d’acord amb les propostes enviades per diverses entitats de l’àmbit de la salut en l’última convocatòria, celebrada el mes de juny del 2015.

L’ictus és una pèrdua sobtada de les funcions cerebrals causada per un accident vascular. A Catalunya, és la primera causa de mort en les dones i la tercera en els homes. Cada any, n’hi ha més de 13.000 casos, 1.300 dels quals en pacients més joves de 55 anys. Tot i sobreviure a l’ictus, un 45% de les persones afectades tindrà una discapacitat -motora, sensitiva, cognitiva, de la parla o de la comprensió– amb greus repercussions en la qualitat de vida. Només a Catalunya, 900 nens conviuen amb una discapacitat causada per un ictus.

Al món, cada any, l’ictus afecta prop de 17 milions de persones i causa la mort de 6. És la primera causa d’incapacitat i, segons els experts, es convertirà en l’epidèmia del futur, ja que en tindran una de cada sis persones.

La Marató 2016 també tractarà les lesions medul•lars i cerebrals ocasionades per un traumatisme. Les lesions cerebrals per causes traumàtiques afecten àrees del cervell responsables del moviment, de les sensacions i percepcions, de les emocions i de la conducta, així com de l’atenció, la memòria, el llenguatge i la intel•ligència. D’altra banda, les lesions medul•lars poden provocar paràlisi de la mobilitat voluntària i absència de sensibilitat per sota de la zona afectada, així com altres trastorns i malalties derivades d’aquest estat. Segons si la lesió és completa o parcial, i en funció del nivell en què es produeixi, les conseqüències seran més o menys greus. En els últims anys, els experts han notat un canvi en la causa d’aquestes lesions d’origen traumàtic: han baixat les produïdes per accidents de trànsit i han augmentat les causades per caigudes domèstiques en persones d’edat més avançada.

Catalunya compta amb una xarxa puntera d’equips de recerca en ictus i amb uns protocols d’actuació que funcionen amb gran eficiència, com el “codi ictus”. Tot i això, cal seguir investigant per detectar i evitar les causes d’aquestes lesions, minimitzar o, fins i tot, curar les discapacitats que se’n deriven i avançar en les teràpies de rehabilitació física, psicològica i cognitiva per a totes les persones afectades per les malalties d’aquesta edició. Els fons que recapti La Marató 2016 suposaran una injecció significativa en el camp de la recerca del cervell i la medul•la espinal, un àmbit complex de la biomedicina que s’aborda des de més de 15 especialitats professionals.

Notícia al "Catalunya Migdia"

Notícia al "Telenotícies migdia"

Fundació Ictus

AMILL Associació Ictus Lleida

AGIM Mataró i Maresme

AVES

AVAN Amics de la Neurologia Associació Vallès

AVECE-ICTUS. Associació Catalana de Persones amb Accident Vascular Cerebral

Associació Superar l’ictus Barcelona

Associació Ictus Girona

ENDAVANT: Neurorehabilitació Girona

Associació Sobreviure a l’Ictus Tarragona

TRACE. Associació Catalana de Traumàtics Cranioencefàlics i Dany Cerebral

FEDACE. Federación de Daño Cerebral

Associació d’Hemiparèsia infantil

APALCE. Fundació Ajuda per a Lesionats Cerebrals

ASPAYM CATALUNYA. Associació de Paraplègics i Grans Minusvàlids de Catalunya

ECOM Catalunya. Federació d'Associacions de persones amb discapacitat física

GRUP MIFAS. Minusvàlids Físics Associats

Associació per la Vida Independent

Àrea Adaptada Associació

ASPID. Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida

AMITE. Associació Minusvàlids Terres de l’Ebre

Associació Nacional de Salut Sexual i Discapacitat
Categories: Altres
Escrit per: Fundació La Marató de TV3


“Visita la recerca de La Marató” proposa recorreguts oberts al públic en centres de recerca on s’està fent investigació finançada per La Marató de TV3

Es convida els ciutadans a conèixer de primera mà la destinació dels seus donatius i el seu esforç

Les inscripcions ja es poden fer de forma gratuïta des de: www.tv3.cat/marato

La iniciativa s’emmarca en les accions que es faran el 2016 amb motiu dels 25 anys del projecte solidari
Entre els mesos de març i juny, la Fundació organitza una sèrie de visites per donar a conèixer alguns dels projectes impulsats per La Marató als centres de recerca d’arreu de Catalunya on s’estan duent a terme, gràcies als donatius dels ciutadans i al seu esforç. D’aquesta manera, “Visita la recerca de La Marató” pretén acostar a tothom qui ho vulgui els avenços promoguts per la solidaritat d’un projecte que, des del 1992, ha recaptat 150 milions d’euros i impulsat 723 projectes d’investigació sobre un ampli conjunt de malalties greus i cròniques.

Els participants recorreran els laboratoris i les diferents àrees de les institucions científiques on treballen els investigadors premiats per La Marató, que els explicaran en què consisteix la seva recerca i com han avançat en el coneixement, el diagnòstic i el tractament de les malalties estudiades. A més, aquells que participin en les visites podran veure en directe com funciona el procés de la investigació biomèdica, des del laboratori a l’aplicació en el pacient, i conèixer nombroses dades i curiositats relacionades amb la recerca que es fa a Catalunya.

La iniciativa proposa visitar centres punters que tenen una intensa activitat investigadora impulsada per La Marató de TV3. Són els instituts de recerca de l’Hospital de la Vall d’Hebron (VHIR), de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IRHSP), de l’Hospital Clínic de Barcelona (IDIBAPS), de l’Hospital de Bellvitge (IDIBELL), de l’Hospital del Mar (IMIM), de l’Hospital Germans Trias i Pujol, de l’Hospital Arnau de Vilanova (IRBLL), a Lleida, l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), a Reus, el Parc Hospitalari Martí i Julià (IDIBGI), a Salt, i la Corporació Sanitària Hospital Parc Taulí (CSPT), a Sabadell.

“Visita la recerca de La Marató” arrenca l’1 de març i inaugura un conjunt d’accions especials que es faran aquest 2016 per celebrar els 25 anys de La Marató de TV3.

Les inscripcions a les visites ja es poden fer de forma gratuïta, a través d'aquesta mateixa web.
Categories: Altres
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
A partir d’avui i fins al 21 de març, els grups de recerca en diabetis i obesitat poden presentar projectes d’investigació biomèdica d’excel•lència a la convocatòria d’ajudes de la Fundació La Marató de TV3. Els treballs que resultin seleccionats es finançaran amb els fons recaptats a La Marató 2015 que, provisionalment, se situen en 7 M €. La xifra s’incrementarà fins al 31 de març, quan es tanqui definitivament aquesta edició del programa.

La Fundació La Marató de TV3 obre una convocatòria d’ajudes adreçada a treballs de recerca d’excel•lència, enfocats a avançar en el coneixement de les causes, el diagnòstic, el tractament i la curació de la diabetis i l’obesitat, les dues malalties metabòliques més freqüents a Catalunya. Els projectes es podran desenvolupar en un únic centre de recerca o bé de forma coordinada entre equips de diferents institucions científiques.

Quan es tanqui el període de recepció de projectes s’iniciarà un procés d’avaluació de provada transparència i rigor que duran a terme científics d’àmbit internacional, experts en diabetis i obesitat. La revisió dels treballs candidats, coordinada per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS), determinarà quins seran finançats amb els fons de La Marató 2015, atenent a la seva excel•lència científica.

El Patronat de la Fundació farà públics els resultats del concurs d’ajudes al mes d’octubre.


Notícia emesa al TN migdia


Anterior       Següent
Tornar al web de la Marató

Sobre aquest blog

El Blog de La Marató de TV3 és un espai que et mantindrà informat de tot el que envolta aquest projecte solidari de Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i des d'on podràs participar i dir-hi la teva. T'hi esperem. Tu també fas possible La Marató!

La Marató de TV3 i Fundació

cercador


Calendari

<   gener 2020   >
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Sindica aquest blog - RSS