Escrit per: Fundació La Marató de TV3
• Els 70 científics premiats han recollit avui els guardons en l’acte de lliurament d’ajudes de la Fundació La Marató de TV3.

• Mònica Terribas i Quim Masferrer, presentadors de La Marató 2014, han conduït l’acte.

• Consulteu aquí els 43 projectes pemiatsNotícia emesa al TN vespre


"Els Matins" també va recollir l'acte en la portada informativaLa Fundació La Marató de TV3 ha premiat 43 projectes de recerca sobre malalties del cor amb els fons recaptats en l’edició 2014 del programa, que van permetre sensibilitzar sobre les malalties del cor i impulsaran de manera decisiva la seva recerca.

Els 70 investigadors que els duran a terme han recollit els guardons en un acte celebrat aquesta tarda a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha lloat el que la societat catalana ha estat capaç de fer amb La Marató de TV3: “convertir un programa de televisió en el projecte de micromecenatge més important de Catalunya i, pràcticament, d’arreu”. El conseller ha remarcat que “quan el ciutadà fa un donatiu a La Marató, té la confiança de dipositar-lo en el talent dels investigadors d’aquest país”.

El president de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, Àlvar Net, ha volgut homenatjar la tasca de la Fundació La Marató de TV3 en “la selecció rigorosa dels projectes de recerca”, el paper dels ciutadans, que “cada any fan un sacrifici per impulsar la investigació” i la feina dels investigadors, que “milloren la salut dels ciutadans”.

La Dra. Maria del Mar Domingo, de l’Institut d’Investigació Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, ha agraït aquesta inversió en recerca en nom de tots els investigadors premiats i ha destacat el “compromís i la responsabilitat que contrauen ara els investigadors, que treballaran en projectes innovadors, de qualitat i amb impacte en la salut dels ciutadans”.

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3, Brauli Duart, ha declarat que en La Marató “conflueix una triple confiança: la dels
ciutadans cap a la recerca, la dels donants en la gestió dels fons que en fa la Fundació i la de les persones afectades per una malaltia en la tasca dels investigadors”.

Els presentadors de l’edició 2014 de La Marató de TV3, Mònica Terribas i Quim Masferrer, han conduït la jornada, en la qual ha intervingut el conseller de Salut, Boi Ruiz, el president de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, Àlvar Net, i el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3, Brauli Duart.


43 projectes de recerca sobre les malalties del cor

Els fons recaptats en l’última edició de La Marató de TV3 han permès finançar 43 projectes de recerca sobre les malalties del cor. És una de les edicions que ha aconseguit finançar més projectes – 44 el 2013, sobre malalties neurodegeneratives, i 42 en La Marató 2012, dedicada al càncer – i una de les inversions en recerca més importants que s’han fet en 23 anys de trajectòria del projecte.

Els 70 científics que lideren els treballs dedicaran els pròxims tres anys a avançar en el coneixement, el diagnòstic i el tractament de les malalties del cor, amb uns resultats que incidiran directament en la qualitat i l’esperança de vida de les persones afectades.

Els treballs, 22 d’unitaris i 21 de coordinats, es desenvoluparan en 35 centres d’investigació de primera línia, i establiran xarxes de recerca entre equips catalans, de l’estat espanyol i d’àmbit internacional.

Els 43 projectes que premia la Fundació La Marató de TV3 han estat seleccionats amb el màxim rigor i amb indicadors que marquen l’excel·lència entre els 121 presentats a la convocatòria d’ajudes. Tots els treballs candidats van ser avaluats per 59 persones expertes en malalties del cor d’àmbit internacional en un sistema d’avaluació d’experts, coordinat per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS). La qualitat, metodologia, rellevància científica, sanitària i social, el valor innovador i la viabilitat de cada projecte han estat els factors que han determinat la distribució dels fons aconseguits en la passada edició de La Marató de TV3.

L’any 2020, la Fundació donarà a conèixer els resultats obtinguts en els treballs de recerca en un simposi científic.

En 23 edicions, la Marató de TV3 ha recaptat més de 142 milions d’euros i ha impulsat de manera decisiva la investigació científica d’un gran grup de malalties mitjançant el finançament de 723 projectes de recerca biomèdica d’excel·lència.

Galeria d'imatges
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
70 equips investigadors treballaran els pròxims tres anys en la cerca de noves vies de prevenció, diagnòstic i tractament d’aquestes malalties

Mònica Terribas i Quim Masferrer presentaran l’acte de lliurament

La Fundació La Marató de TV3 farà públics els 43 projectes de recerca sobre les malalties del cor que rebran els fons de La Marató del 2014. Els investigadors premiats rebran els guardons en un acte que es farà aquest dijous, 5 de novembre, a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears.

L’acte de lliurament d’ajuts el conduiran els presentadors de l’edició 2014 de La Marató, els periodistes Mònica Terribas i Quim Masferrer, i hi assistiran l’honorable Sr. Boi Ruiz, conseller de Salut, el Sr. Àlvar Net, president de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, i Sr. Brauli Duart, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3.

Els fons que La Fundació destina a la recerca en malalties coronàries suposen un impuls extraordinari per a la investigació en aquest camp. Un total de 70 equips de recerca dels principals centres de Catalunya, en alguns casos coordinats amb equips espanyols i internacionals, duran a terme els 43 projectes premiats, durant els pròxims tres anys. Del conjunt de treballs, 22 són unitaris i 21 coordinats entre dues o més institucions de recerca.
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
- La investigació en malalties del cor rebrà un fort impuls amb els fons recaptats en La Marató del 2014

- Es van organitzar 2.235 activitats populars arreu del territori que van mobilitzar 1.000.000 de persones

- En 23 edicions, La Marató ha recaptat més de 142 milions d’euros

- Un total de 680 projectes de recerca biomèdica d’excel·lència s’han finançat amb els donatius aportats per la ciutadania a La Marató des del 1992
Els resultats continuen sent espectaculars després de 23 edicions. Un cop tancat definitivament el marcador de La Marató de TV3 del 2014, els milers de donatius de ciutadans, entitats i empreses han tornat a fer possible un nou èxit d’aquest projecte solidari: 11.403.593 €. La xifra de tancament del programa del 14 de desembre s’ha vist incrementada en 2,5 milions d’euros, un cop tancat el període de donatius el 31 de març.

Han contribuït a assolir aquest marcador les diferents fórmules de participació social al voltant del projecte, que es van mostrar amb gran intensitat en l’última edició. Així, entitats i col·lectius de tot tipus van organitzar 2.235 activitats populars arreu de Catalunya, que van fer-hi participar un milió de persones i van sumar més de 2M€ al marcador final. Un total de 2.312 voluntaris es van mobilitzar per atendre els prop de 70.000 donatius telefònics el dia del programa. El disc i el llibre de La Marató van tenir també una gran acollida: de la desena edició del compacte se’n van vendre gairebé 170.000 exemplars, i de la setena del llibre, 10.000.

La Marató 2014 va desplegar també una extensa campanya de sensibilització i divulgació social a l’entorn de les malalties del cor, que va arribar a 210.000 joves d’entre 12 i 18 anys mitjançant les 4.412 conferències impartides per 358 professionals de la salut. Aquestes sessions van arribar a un miler de centres educatius.

La gran implicació social a través de la mobilització i l’èxit de la recaptació aconseguida continuen situant La Marató de TV3 al nivell dels teletons internacionals de més prestigi.

Des de la seva primera edició, el 1992, els fons obtinguts per La Marató ascendeixen a 142.256.675 €. En la seva trajectòria, La Marató de TV3 s’ha convertit en un dels principals motors de la recerca científica de Catalunya, en una eina de sensibilització i divulgació social sobre les malalties tractades i en un estímul de la participació ciutadana.

Convocatòria de projectes de recerca biomèdica d’excel·lència sobre les malalties del cor

La recaptació aconseguida amb La Marató 2014 suposarà una injecció de recursos decisiva per a la recerca sobre les malalties del cor. La Fundació distribuirà els fons aconseguits als projectes de recerca científica d’excel·lència que resultin més ben valorats d’entre els 121 que s’han presentat a la convocatòria d’ajudes.

Experts en malalties del cor d’àmbit internacional avaluaran els projectes candidats a rebre finançament mitjançant un rigorós procés de revisió coordinat per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya. En aquesta revisió, dos avaluadors puntuaran cada treball en funció de la seva qualitat, metodologia, rellevància científica, sanitària i social, valor innovador i viabilitat. Una representació d’aquests experts avaluadors es reunirà per posar punt final al procés amb l’elaboració d’una llista amb els treballs més ben valorats, que serà estudiada per la Comissió Assessora Científica i aprovada pel Patronat de la Fundació. La resolució dels treballs premiats es farà pública al mes d’octubre.

L’objectivitat, el rigor i la transparència d’aquest procés d’avaluació estan garantits per l’expertesa dels revisors en el camp de la convocatòria, la doble revisió de cada projecte, la seva assignació al perfil adequat dels revisors i l’anonimització dels treballs.

Des del 1992, els fons recaptats en La Marató de TV3 han permès finançar 680 projectes de recerca biomèdica sobre un ampli conjunt de malalties incurables.


Notícia emesa al TN migdia del 15 de maigNotícia emesa al TN vespre del 15 de maig
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
L’última edició de La Marató, celebrada el 20 de desembre, va aconseguir un marcador provisional que fregava els 9 milions d’euros

La Marató 2014 va dedicar 15 hores de programa en directe a divulgar i sensibilitzar sobre les malalties del cor amb l’objectiu de recaptar fons per impulsar la recerca en aquest àmbit.

El programa, presentat per Mònica Terribas i Quim Masferrer, va tancar amb un marcador provisional de 8.864.016 €, xifra que s’incrementarà amb els donatius que arribin fins al 31 de març, quan es fa el tancament definitiu d’aquesta edició.

Pots fer arribar el teu donatiu a través dels canals que trobaràs en aquesta pàgina.
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
Un cop acabat el programa, la Fundació La Marató de TV3 posa en marxa un cicle que permetrà que els fons recaptats arribin a la recerca científica sobre les malalties del cor, fent una important inversió en investigació cardiològica que revertirà en millores en la qualitat de vida de les persones afectades.

El primer pas d'aquest cicle és el concurs d'ajudes a la recerca que s'obrirà al mes de febrer i en el qual participaran científics dels principals centres investigadors de Catalunya.

Descobriu aquí totes les etapes d'un cicle que aportarà beneficis a la salut del cor.
       Següent
Tornar al web de la Marató

Sobre aquest blog

El Blog de La Marató de TV3 és un espai que et mantindrà informat de tot el que envolta aquest projecte solidari de Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i des d'on podràs participar i dir-hi la teva. T'hi esperem. Tu també fas possible La Marató!

La Marató de TV3 i Fundació

cercador


Calendari

<   gener 2020   >
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Sindica aquest blog - RSS