Escrit per: Fundació La Marató de TV3
Els donatius que han arribat fins al 31 de març per impulsar la recerca contra el càncer situen el marcador de la 21a edició de La Marató de TV3 en el lloc més alt de la història del programa.

La Marató de TV3 ha tornat a batre el seu propi rècord de recaptació i ha tancat definitivament el marcador de l’edició 2012 amb 12.387.634 €, una xifra històrica en els 21 anys del projecte. Els milers de donatius que els ciutadans, institucions i empreses han fet fins al 31 de març i l’àmplia mobilització protagonitzada per la societat civil han fet possible aquesta nova fita, que permetrà obrir noves vies en el tractament personalitzat i la curació del càncer.

Si la recaptació de La Marató 2012 suposa un rècord històric – és 3,4 milions superior a la xifra màxima del 2011 – també la participació social desplegada al seu entorn ha estat més intensa que en les edicions anteriors. Mostra d’això són les 2.221 activitats populars organitzades per entitats, associacions i col·lectius socials, culturals i esportius del país en una demostració d’implicació que ha crescut un 21% respecte al 2011. Només aquest moviment ciutadà espontani ha aportat 2,2 milions d’euros al marcador del programa.

El disc de La Marató, del qual es van vendre 200.000 còpies en un sol dia, i el llibre, que ha venut més de 10.000 exemplars fins ara, han contribuït a assolir aquest èxit.

En les 21 edicions celebrades, La Marató de TV3 ha recaptat 119.004.096 milions d’euros, i s’ha convertit d’aquesta manera en un dels motors de la recerca científica del país i en una eficaç plataforma de sensibilització i divulgació social sobre les malalties tractades. I tot, gràcies a la confiança d’una societat compromesa amb el projecte, que cada any s’hi implica malgrat les dificultats econòmiques.

Amb els més de 12 milions d’euros aconseguits en l’edició 2012, La Marató de TV3 s’ha convertit en el telethon mundial que més fons recapta per habitant.


Destinació dels fons recaptats

La Fundació distribuirà els recursos econòmics aconseguits en La Marató 2012 als millors projectes de recerca científica sobre el càncer que es presentin a la convocatòria d’ajuts, oberta fins al 8 d’abril.

Aquesta injecció de fons en la investigació oncològica a Catalunya suposarà un impuls important per avançar en nous mètodes de prevenció i de diagnòstic i per dissenyar teràpies més eficaces basades en la medicina personalitzada.

La decisió sobre la distribució dels fons es farà pública al mes de novembre, després que els projectes candidats hagin estat valorats en un rigorós sistema d’avaluació internacional coordinat per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, que permet seleccionar-ne els millors.
La Marató 2013: malalties neurodegeneratives

L’edició 2013 de La Marató de TV3 es farà el diumenge 15 de desembre i estarà dedicada a les malalties neurodegeneratives, segons ha decidit el Patronat de la Fundació.

Les malalties neurodegeneratives són patologies cròniques i progressives del sistema nerviós central ocasionades per la pèrdua continuada de neurones del cervell i de la medul•la espinal. L’Alzheimer, l’esclerosi múltiple, la corea de Huntington, el Parkinson, la distròfia muscular o l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) són alguns exemples del que pot provocar l’alteració dels complexos circuits neuronals. Totes elles són malalties molt invalidants pels greus canvis físics i de conducta que pateixen els malalts, que comporten una gran dependència i l’afectació directa de l’entorn familiar durant anys.

La recerca biomèdica destina grans esforços per combatre la degradació i la mort neuronal a través de diverses estratègies terapèutiques, com ara la creació de neurones sanes a través de la modificació genètica amb cèl•lules mare o la immunoteràpia. Però encara queda un llarg camí per recórrer i, per això, la 22a edició de La Marató de TV3 desplegarà la seva capacitat de sensibilització i mobilització social en benefici de la recerca neurodegenerativa.
Categories: 2012: Càncer
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
A partir d’avui i fins al 8 d’abril, científics d’institucions de recerca catalanes presentaran projectes d’investigació sobre el càncer a la convocatòria d’ajudes de la Fundació La Marató de TV3. Els treballs seran finançats amb els més de 10 milions d’euros que va recaptar La Marató 2012, xifra encara provisional, ja que s’incrementarà amb els donatius que arribin fins al 31 de març, data del tancament definitiu d’aquesta edició.Al concurs d’ajudes de la Fundació es podran presentar treballs que es desenvolupin en un únic centre de recerca o bé en diverses institucions, i que promouen d’aquesta manera el treball de recerca en xarxa.

Un cop tancada la convocatòria, els projectes candidats a rebre finançament seran avaluats per científics d’àmbit internacional experts en càncer en un procés per consemblants (peer review), de rigor i eficàcia contrastats. Aquesta avaluació, gestionada per l’Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut (AIAQS), del Departament de Salut, permetrà determinar la rellevància científica i sociosanitària dels projectes presentats, així com la seva qualitat i el rigor metodològic.

La Fundació farà pública la distribució dels fons de La Marató 2012 al mes de novembre.

Les bases de la convocatòria són en aquest mateix web, a la pàgina www.tv3.cat/marato/convocatoria_ajuts
Categories: 2012: Càncer , Recerca
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
Els alumnes de 1r d’ESO de l’Institut de Sils, que van guanyar l’edició 2012 del concurs “Pinta La Marató 2012”, han gaudit aquesta setmana del premi rebut: una estada a l’Alberg Pic de l’Àliga, de Núria.

Si vols visitar la galeria de fotos, fes clic aquí.


Aquest va ser el cartell amb què van aconseguir el premi del certamen:Categories: 2012: Càncer
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
El programa "Fundacions ara i demà", de Ràdio Estel, ha convidat Begonya Garcia, cap de comunicació de la Fundació La Marató de TV3, per fer una valoració de l'edició 2012 del programa, que ha recaptat més de 10 milions d'euros.

Per escoltar l'entrevista, seguiu aquest enllaç
Categories: 2012: Càncer
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
L'èxit de recaptació, amb 10 milions d’euros, situa La Marató de TV3 al nivell dels telethons internacionals de més prestigi i trajectòria. Aquest any s’ha aconseguit el rècord de recaptació i de mobilització social, i no se sap ben bé per què: si a causa de la malaltia tractada o per efecte de la crisi. Així ens ho explica Lluís Bernabé, director del programa La Marató 2012, i el Francesc Torralba, catedràtic de Filosofia de la Universitat Ramon Llull.Categories: Altres , 2012: Càncer


Anterior       Següent
Tornar al web de la Marató

Sobre aquest blog

El Blog de La Marató de TV3 és un espai que et mantindrà informat de tot el que envolta aquest projecte solidari de Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i des d'on podràs participar i dir-hi la teva. T'hi esperem. Tu també fas possible La Marató!

La Marató de TV3 i Fundació

cercador


Calendari

<   febrer 2020   >
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Sindica aquest blog - RSS