Escrit per: Fundació La Marató de TV3
Un total de 55 investigadors principals i els seus equips, procedents de 45 centres de recerca, dedicaran els pròxims tres anys a avançar en el pronòstic i el tractament de les lesions medul·lars i cerebrals adquirides gràcies als fons obtinguts en La Marató de TV3 del 2010.

Dels 30 projectes que rebran finançament, 17 són unitaris i 13 coordinats entre dos o més centres d’investigació, fet que implica el treball en xarxa d’institucions de recerca catalanes amb altres d’àmbit espanyol i internacional.

Al concurs d’ajuts a la recerca sobre aquestes lesions convocat per la Fundació el passat mes de març, s’hi van presentar 100 projectes. Un total de 111 experts procedents de 20 països han revisat i valorat aquests treballs en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància en un procés per consemblants (peer review) de provada transparència i rigor. La gestió de l’avaluació ha estat duta a terme per l’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut, del Departament de Salut.

L’acte de lliurament d’ajuts serà conduït pel periodista Albert Om, presentador de l’edició 2010 de La Marató de TV3, i comptarà amb la presència de Boi Ruiz, conseller de Salut, Ana Ripoll, rectora de la UAB i Enric Marín, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3.

Adolf Tobeña, catedràtic de Psicologia Mèdica i Psiquiatria i director del Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la UAB, hi pronunciarà la conferència “Talent neurorepador i llibertat”.
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
Els treballs seleccionats seran finançats amb fons de La Marató 2010

Set especialistes europeus en lesions medul·lars i cerebrals adquirides es reuneixen a Barcelona els dies 20 i 21 de setembre per elaborar el rànquing dels projectes que han resultat més ben classificats en l’avaluació internacional duta a terme entre els mesos de maig i setembre.

En el procés de revisió han participat 111 experts procedents de 20 països que han valorat els 104 projectes presentats a la convocatòria d’ajuts mitjançant un procés per consemblants (“peer review”) de reconeguda transparència i rigor. L’avaluació ha determinat la rellevància científica i sociosanitària dels projectes, i també la seva qualitat, el rigor metodològic i l’aplicabilitat.

El rànquing derivat d’aquesta reunió d’experts serà presentat als òrgans de govern de la Fundació, que determinaran quins projectes es finançaran amb els fons obtinguts en La Marató del 2010.

La decisió sobre l’adjudicació dels ajuts es farà pública el mes de novembre.

El procés d’avaluació ha estat coordinat per l’Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut (AIAQS), del Departament de Salut.


Escrit per: Fundació La Marató de TV3
Els 8,7 milions d’euros recaptats en La Marató 2010 es traduiran en avenços en el tractament i pronòstic de les lesions medul•lars i cerebrals adquirides. El primer pas d’aquest procés és la selecció dels treballs de recerca que rebran finançament a partir de la convocatòria d’ajuts i d’una avaluació internacional.

En el concurs que la Fundació va obrir al mes de març s’hi van presentar 104 projectes de recerca biomèdica, que en aquests moments estan sent revisats per experts en lesions medul•lars i cerebrals d’arreu del món. L’avaluació dels treballs, coordinada per l'Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut (AIAQS), del Departament de Salut, es fa mitjançant un procediment de revisió d'experts (peer review) que garanteix el màxim rigor i transparència.

En aquest procés d’avaluació, cada projecte s’assigna a dos revisors en funció del tema i àrea de recerca del treball i dels camps d’experiència del científic. L’avaluació determina la rellevància científica i sociosanitària dels projectes, i també la seva qualitat, el rigor metodològic i l’aplicabilitat.

Dels 104 projectes presentats a la convocatòria, 65 són unitaris, és a dir, es desenvoluparan en un únic centre de recerca, i 39 són coordinats, fet que implicarà el treball en xarxa dels centres de recerca catalans amb altres institucions d’àmbit espanyol o internacional. Hi destaquen els 9 subprojectes presentats per institucions de recerca internacionals (Estats Units, França, Uruguai, Irlanda, Suïssa, Itàlia, Àustria i Regne Unit) i els 13 procedents de centres de l’estat espanyol.

El novembre del 2011 se celebrarà un acte públic on es donaran a conèixer quins projectes seran sufragats amb els fons de La Marató 2010.

Els investigadors guardonats treballaran per dissenyar nous tractaments i teràpies per tractar les lesions medul•lars i cerebrals en un període de tres anys, durant els quals la Fundació i l'AIAQS faran un exhaustiu control econòmic i científic dels projectes finançats.

Finalment, l’any 2016, s’exposaran públicament els resultats obtinguts en aquests projectes en un simposi organitzat per la Fundació.
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
L’espot sobre la història de l’equip Hoyt ha estat guardonat amb un Lion Films en la 58a edició del festival Cannes Lions of Creativity

Ideat per Bassat Ogilvy, l’espot de La Marató 2010 va descobrir a l’audiència la història real de l’equip Hoyt, format per en Dick, un pare aficionat a les curses de resistència conegudes com Iron Man, i el seu fill Rick, que té una discapacitat greu i que sempre l’acompanya en aquests desafiaments esportius.

Molt coneguda als Estats Units, la història dels Hoyt s’ha convertit en un autèntic exemple de superació personal, un valor molt vinculat a La Marató de TV3, especialment en l’edició del 2010, dedicada a les lesions medul•lars i cerebrals adquirides.

La força i emotivitat de les imatges, unida al tema musical “Seràs al meu cor” de Phil Collins, interpretat per Montserrat Caballé i Montserrat Martí li ha valgut el Lion Films en la categoria de “Publicacions i mitjans” entre les 24.000 peces que s’han presentat al festival.

El Festival Cannes Lions of Creativity és la trobada més gran de creativitat en comunicació. S’hi lliuren els premis més importants del món en l’àmbit de la publicitat. Durant 7 dies i 57 sessions, experts en les diverses formes de comunicació i creativitat s’han trobat per debatre en aquesta 58 edició del festival Cannes Lions of Creativity que s’ha celebrat del 19 al 25 de juny. Hi han assistit al voltant de 8.000 delegats de 90 països que han participat en tallers, exhibicions, visionats, master classes i seminaris especialitzats.
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
El jurat del certamen atorga a la Fundació el Premi Publifestival al millor projecte social i també guardona l’espot d’aquesta edició, dedicada a les lesions medul•lars i cerebrals adquirides

El Premi Publifestival al millor projecte social ha estat concedit a la Fundació en reconeixement a la intensa tasca de divulgació i sensibilització social duta a terme amb la campanya de La Marató 2010. També ha estat guardonat amb el premi al millor espot televisiu l’anunci d’aquesta edició, que va descobrir a l’audiència la història real de superació i lluita de l’equip Hoyt.

La Marató 2010, celebrada el 19 de desembre, i la campanya de sensibilització i difusió prèvies van difondre el coneixement social sobre les lesions medul•lars i cerebrals adquirides i van estimular la donació econòmica per impulsar la recerca biomèdica. Es van aconseguir 8.735.103 €, el marcador més alt de la història del programa.

L'acte de lliurament dels Premis Publifestival se celebra avui en el decurs d'una gala que tindrà lloc al teatre del buc “MSC Splendida”, atracat al moll de Barcelona. Recolliran els guardons la directora de la Fundació, Carme Basté, el director creatiu de màrqueting de TV3, Carles Checa, i el director del programa La Marató de TV3, Xavi Abad.

Publifestival és un punt de trobada per a empreses i professionals del món de la comunicació que aposta per la publicitat compromesa amb projectes i causes socials i que enguany arriba a la cinquena edició. El certamen premia i reconeix les idees més creatives i originals en mitjans de comunicació i àmbits diversos, provinents d’institucions, agències, anunciants, organismes i empreses. En aquesta edició del certamen s’han presentat més de 500 propostes.


El programa Divendres va assistir a l'acte de lliurament de premis i va parlar amb Carme Basté, Carles Checa i Xavi Abad
El Telenotícies migdia també se'n va fer ressò

Anterior       Següent
Tornar al web de la Marató

Sobre aquest blog

El Blog de La Marató de TV3 és un espai que et mantindrà informat de tot el que envolta aquest projecte solidari de Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i des d'on podràs participar i dir-hi la teva. T'hi esperem. Tu també fas possible La Marató!

La Marató de TV3 i Fundació

cercador


Calendari

<   desembre 2019   >
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Sindica aquest blog - RSS