Escrit per: Fundació La Marató de TV3
Així ho ha declarat el doctor Joan X. Comella, director de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Vall d’Hebron, a la cloenda del 17è Simpòsium sobre les lesions medul•lars i cerebrals adquirides.

Avui s’ha celebrat el 17è Simpòsium Fundació La Marató de TV3, en què s’han fet públics els resultats de la recerca sobre lesions medul•lars i cerebrals adquirides impulsada amb els fons de La Marató 2010.
Telenotícies migdiaEls Matins" va visitar l'IEC per conèixer els resultats de la recerca
Els 55 investigadors que han dut a terme els 30 projectes premiats s’han donat cita a l’Institut d’Estudis Catalans per presentar els avenços assolits en el coneixement, tractament i pronòstic de les lesions medul·lars i cerebrals adquirides, concretats en noves teràpies i abordatges per regenerar els teixits danyats, recuperar les capacitats deteriorades o perdudes i millorar la qualitat de vida de les persones que les han patit.

Els doctors Jaume Kulisevsky i Joan X. Comella, directors de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i de l’Hospital de la Vall d’Hebron, respectivament, i moderadors de les 4 taules científiques realitzades durant el matí, han participat en una taula rodona conduïda per Albert Om, presentador de La Marató 2010. En aquesta taula s’ha presentat el paper d’aquella edició del programa en l’impuls de la recerca biomèdica a Catalunya i el conjunt dels avenços exposats durant la jornada.


Els doctors Kulisevsky i Comella han qualificat d’“extraordinari” el conjunt de projectes presentats pel seu impacte científic i social i perquè cobreixen la totalitat del “panorama de la recerca de les lesions medul·lars i cerebrals adquirides, des de la bàsica a la clínica, amb especial èmfasi en les teràpies de rehabilitació motora i psicològica”. En el camp de la recerca clínica, han destacat un projecte que ha dissenyat nous protocols per garantir la qualitat de les neurones generades a partir de cèl•lules mare. Entre els clínics, els moderadors han posat en relleu l’estudi que ha comprovat l’eficiència de la musicoteràpia en la recuperació de la parla en aquells pacients que l’han perduda després de patir un ictus. Alguns dels projectes han aportat conclusions que ja s’estan aplicant en la pràctica clínica i han propiciat la creació d’unitats especialitzades en hospitals, com la que controla la pèrdua de massa òssia en persones que han patit una lesió medul•lar.

La cloenda del 17è Simpòsium ha anat a càrrec de la vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i presidenta del Patronat de la Fundació La Marató de TV3, Núria Llorach; del director general de Recerca i Innovació del Departament de Salut, Antoni Andreu, i del president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènec Ros.Núria Llorach ha destacat el “rigor de la Fundació en la gestió dels donatius que els ciutadans confien en La Marató, en la mateixa línia de l’excel·lència que es demana als investigadors en la seva feina”. Fent referència al 25è aniversari que La Marató celebra aquest any, la vicepresidenta de la CCMA ha declarat que “volem seguir sent el motor de la recerca a Catalunya perquè tenim una societat solidària i generosa”.

El director general de Recerca i Innovació del Departament de Salut, Antoni Andreu, ha declarat que La Marató és una “fotografia dels valors ètics de la nostra societat: solidaritat, compromís amb el benestar i desenvolupament social com a pilars essencials de la projecció cap al futur”.

El president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènec Ros, ha descrit les similituds entre l’IEC i La Marató de TV3 en “la dedicació a la recerca i la filosofia que entre tots podem fer grans coses”.

La jornada ha comptat amb la participació de la comunitat científica i també de ciutadans, membres d’associacions de malalts i voluntaris de La Marató que han volgut conèixer en què consisteixen els avenços promoguts per la solidaritat.Una actuació musical del Quartet Mèlt ha posat punt final a la jornada científica.

Consulteu les memòries finals dels 30 treballs sobre lesions medul·lars i cerebrals adquirides aquí: http://www.tv3.cat/marato/17simposium.
Categories: Recerca
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
"Visita la recerca de La Marató” proposa recorreguts oberts al públic en centres de recerca on s’està fent investigació finançada per La Marató de TV3.

Prop de 500 ciutadans han conegut de primera mà la destinació dels seus donatius i el seu esforç.

Alguns d’aquests ciutadans ens han explicat com han viscut la visita als centres de recerca.

Les inscripcions per a les visites de maig i juny es poden fer de forma gratuïta des d'AQUÍ.

La iniciativa s’emmarca en les accions que es faran el 2016 amb motiu dels 25 anys del projecte solidari.


Entre els mesos de març i juny, la Fundació ha organitzat una sèrie de visites per donar a conèixer alguns dels projectes impulsats per La Marató als centres de recerca d’arreu de Catalunya on s’estan duent a terme, gràcies als donatius dels ciutadans i al seu esforç. D’aquesta manera, “Visita la recerca de La Marató” pretén acostar a tothom qui ho vulgui els avenços promoguts per la solidaritat d’un projecte que, des del 1992, ha recaptat 150 milions d’euros i impulsat 723 projectes d’investigació sobre un ampli conjunt de malalties greus i cròniques.

Els participants han recorregut els laboratoris i les diferents àrees de les institucions científiques on treballen els investigadors premiats per La Marató, que els han explicat en què consisteix la seva recerca i com han avançat en el coneixement, el diagnòstic i el tractament de les malalties estudiades.

La iniciativa ha proposat visitar centres punters que tenen una intensa activitat investigadora impulsada per La Marató de TV3. Són els instituts de recerca de l’Hospital de la Vall d’Hebron (VHIR), de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IRHSP), de l’Hospital Clínic de Barcelona (IDIBAPS), de l’Hospital de Bellvitge (IDIBELL), de l’Hospital del Mar (IMIM), de l’Hospital Germans Trias i Pujol, de l’Hospital Arnau de Vilanova (IRBLL), a Lleida, l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), a Reus, el Parc Hospitalari Martí i Julià (IDIBGI), a Salt, i la Corporació Sanitària Hospital Parc Taulí (CSPT), a Sabadell.

“Visita la recerca de La Marató” va arrencar l’1 de març i inaugura un conjunt d’accions especials que es faran aquest 2016 per celebrar els 25 anys de La Marató de TV3.

Les inscripcions a les visites ja es poden fer de forma gratuïta, a través d'aquesta mateixa web.
Categories: Recerca
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
A partir d’avui i fins al 21 de març, els grups de recerca en diabetis i obesitat poden presentar projectes d’investigació biomèdica d’excel•lència a la convocatòria d’ajudes de la Fundació La Marató de TV3. Els treballs que resultin seleccionats es finançaran amb els fons recaptats a La Marató 2015 que, provisionalment, se situen en 7 M €. La xifra s’incrementarà fins al 31 de març, quan es tanqui definitivament aquesta edició del programa.

La Fundació La Marató de TV3 obre una convocatòria d’ajudes adreçada a treballs de recerca d’excel•lència, enfocats a avançar en el coneixement de les causes, el diagnòstic, el tractament i la curació de la diabetis i l’obesitat, les dues malalties metabòliques més freqüents a Catalunya. Els projectes es podran desenvolupar en un únic centre de recerca o bé de forma coordinada entre equips de diferents institucions científiques.

Quan es tanqui el període de recepció de projectes s’iniciarà un procés d’avaluació de provada transparència i rigor que duran a terme científics d’àmbit internacional, experts en diabetis i obesitat. La revisió dels treballs candidats, coordinada per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS), determinarà quins seran finançats amb els fons de La Marató 2015, atenent a la seva excel•lència científica.

El Patronat de la Fundació farà públics els resultats del concurs d’ajudes al mes d’octubre.


Notícia emesa al TN migdia
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
Acabat el programa, la Fundació La Marató de TV3 inicia un cicle de més de 5 anys de durada que permetrà que els fons recaptats es transformin en millores en la qualitat de vida de les persones afectades per diabetis i obesitat.

El pas que posa en marxa el cicle és el concurs d’ajudes a la recerca, que s’obrirà al febrer i en el qual participaran científics dels principals centres investigadors de Catalunya amb projectes que tenen com a objectiu avançar en el tractament i el pronòstic de la diabetis i l'obesitat.

Et convidem a conèixer aquest cicle, perquè la Marató de la recerca d'aquestes dues malalties metabòliques tot just acaba de començar.

Escrit per: Fundació La Marató de TV3
• Els 70 científics premiats han recollit avui els guardons en l’acte de lliurament d’ajudes de la Fundació La Marató de TV3.

• Mònica Terribas i Quim Masferrer, presentadors de La Marató 2014, han conduït l’acte.

• Consulteu aquí els 43 projectes pemiatsNotícia emesa al TN vespre


"Els Matins" també va recollir l'acte en la portada informativaLa Fundació La Marató de TV3 ha premiat 43 projectes de recerca sobre malalties del cor amb els fons recaptats en l’edició 2014 del programa, que van permetre sensibilitzar sobre les malalties del cor i impulsaran de manera decisiva la seva recerca.

Els 70 investigadors que els duran a terme han recollit els guardons en un acte celebrat aquesta tarda a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha lloat el que la societat catalana ha estat capaç de fer amb La Marató de TV3: “convertir un programa de televisió en el projecte de micromecenatge més important de Catalunya i, pràcticament, d’arreu”. El conseller ha remarcat que “quan el ciutadà fa un donatiu a La Marató, té la confiança de dipositar-lo en el talent dels investigadors d’aquest país”.

El president de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, Àlvar Net, ha volgut homenatjar la tasca de la Fundació La Marató de TV3 en “la selecció rigorosa dels projectes de recerca”, el paper dels ciutadans, que “cada any fan un sacrifici per impulsar la investigació” i la feina dels investigadors, que “milloren la salut dels ciutadans”.

La Dra. Maria del Mar Domingo, de l’Institut d’Investigació Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, ha agraït aquesta inversió en recerca en nom de tots els investigadors premiats i ha destacat el “compromís i la responsabilitat que contrauen ara els investigadors, que treballaran en projectes innovadors, de qualitat i amb impacte en la salut dels ciutadans”.

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3, Brauli Duart, ha declarat que en La Marató “conflueix una triple confiança: la dels
ciutadans cap a la recerca, la dels donants en la gestió dels fons que en fa la Fundació i la de les persones afectades per una malaltia en la tasca dels investigadors”.

Els presentadors de l’edició 2014 de La Marató de TV3, Mònica Terribas i Quim Masferrer, han conduït la jornada, en la qual ha intervingut el conseller de Salut, Boi Ruiz, el president de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, Àlvar Net, i el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3, Brauli Duart.


43 projectes de recerca sobre les malalties del cor

Els fons recaptats en l’última edició de La Marató de TV3 han permès finançar 43 projectes de recerca sobre les malalties del cor. És una de les edicions que ha aconseguit finançar més projectes – 44 el 2013, sobre malalties neurodegeneratives, i 42 en La Marató 2012, dedicada al càncer – i una de les inversions en recerca més importants que s’han fet en 23 anys de trajectòria del projecte.

Els 70 científics que lideren els treballs dedicaran els pròxims tres anys a avançar en el coneixement, el diagnòstic i el tractament de les malalties del cor, amb uns resultats que incidiran directament en la qualitat i l’esperança de vida de les persones afectades.

Els treballs, 22 d’unitaris i 21 de coordinats, es desenvoluparan en 35 centres d’investigació de primera línia, i establiran xarxes de recerca entre equips catalans, de l’estat espanyol i d’àmbit internacional.

Els 43 projectes que premia la Fundació La Marató de TV3 han estat seleccionats amb el màxim rigor i amb indicadors que marquen l’excel·lència entre els 121 presentats a la convocatòria d’ajudes. Tots els treballs candidats van ser avaluats per 59 persones expertes en malalties del cor d’àmbit internacional en un sistema d’avaluació d’experts, coordinat per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS). La qualitat, metodologia, rellevància científica, sanitària i social, el valor innovador i la viabilitat de cada projecte han estat els factors que han determinat la distribució dels fons aconseguits en la passada edició de La Marató de TV3.

L’any 2020, la Fundació donarà a conèixer els resultats obtinguts en els treballs de recerca en un simposi científic.

En 23 edicions, la Marató de TV3 ha recaptat més de 142 milions d’euros i ha impulsat de manera decisiva la investigació científica d’un gran grup de malalties mitjançant el finançament de 723 projectes de recerca biomèdica d’excel·lència.

Galeria d'imatges


       Següent
Tornar al web de la Marató

Sobre aquest blog

El Blog de La Marató de TV3 és un espai que et mantindrà informat de tot el que envolta aquest projecte solidari de Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i des d'on podràs participar i dir-hi la teva. T'hi esperem. Tu també fas possible La Marató!

La Marató de TV3 i Fundació

cercador


Calendari

<   gener 2020   >
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Sindica aquest blog - RSS