La Fundació J.V. Foix, la Càtedra Màrius Torres i Pagès Editor acaben de publicar l’estoig “Ho sap tothom i és profecia. Nadals Caps d’Any Natalicis” que conté 30 facsímils de les felicitacions que el poeta enviava als seus amics i que, amb el pas del temps s’han convertit en autèntiques i buscades peces de col·leccionista.

"Ho sap tothom i és profecia" - J.V. Foix

Signades i amb il·lustracions d’artistes com Miró, Tàpies, Guinovart, Ponç, Mompou, Guinovart, Galí, Amat o Cuixart, entre d’altres són una poderosa mostra de la conjunció de la poesia de J.V.Foix amb aquesta mirada més íntima i quasi privada, dirigida a amics i gent molt propera al poeta.
Margarida Trias i Ramon Veny-Mesquida, dos grans coneixedors de l’obra de l’autor de Sarrià, expliquen que el 7 de febrer del 1948, la dona del poeta va decidir abandonar-lo sense cap mena d’avís previ. Aquest sotrac, sumat al fet que acabava de publicar “Sol, i de dol”, un llibre que els seus contemporanis no van saber interpretar en la seva magnitud, el van portar a iniciar la tramesa personal de nadales que duraria fins l’any 1976.

El poeta J.V. Foix (Foto: Fundació J. V. Foix)

Es tracta d’11 poemes de Nadal, 13 de Cap d’any i 4 de natalicis i aquests regals, que es publicaven en edicions molt limitades, s’han convertit amb el pas dels anys en joies molt preuades i molt buscades pels col·leccionistes. Aquesta edició, fidel i acurada, brindarà a molts lectors la possibilitat d’accedir a unes peces artístiques i literàries de primer ordre que es complementen amb un cd on podrem gaudir de la veu del poeta recitant els textos. Tot un luxe.