No és gaire habitual que uns premis literaris arribin al mig segle de vida, per això cal celebrar que el cartell dels Premis Recvll de Blanes estigui de celebració, tot fent palesa aquesta vitalitat que els ha convertit en un dels guardons literaris més prestigiosos del país. Els organitzadors els qualifiquen com un patrimoni col•lectiu i que són la història d’una fidelitat i d’un servei i, de fet, son un dels puntals a tenir en compte a l’hora de parlar de cultura catalana.

Mònica Rabassa i Aitor Roger

Tal i com passa amb totes les vides, i la dels Recvll ho és, han viscut tota mena de moments, feliços, eufòrics, d’angoixa, de perill pel present i pel futur i, malgrat això, han sobreviscut a tots els mals vents per anar-se fent sòlids, fonamentals i imprescindibles.

Els Premis Recvll 2015

Mònica Rabassa i Aitor Roger han agafat el testimoni i es converteixen en la mostra pràctica i evident de la sang jove que ha de conduir els Recvll a complir 50 anys més, a celebrar el segle d’existència. Ells són els responsables del llibre que deixa testimoni d’aquest mig segle de foment de la literatura, de manifestació de catalanitat i de manteniment d’unes idees i d’un esperit que ara tornen a ser més necessaris que mai i també els encarregats de portar endavant l’esperit d’uns premis imprescindibles si es vol conèixer de primera mà la cultura literària de casa nostra en àmbits com la narrativa, la poesia, el teatre, el retrat literari o el periodisme. Ells hereten el passat i miren al futur amb ganes, optimisme i passió, ingredients que no fan altra cosa que omplir d’esperança a tots aquells que estimem els Recvll i som conscients de tot el que representen.

el llibre dels 50 anys dels Recvll. Mònica Rabassa i Aitor Roger

De cara al futur la societat limitada que els gestionava es converteix en una associació per tal d’apostar per l’obertura, per la renovació i per aconseguir millors possibilitats de finançament, uns canvis que també afecten a la revista i que, sens dubte, començaran aviat a donar fruits i a donar els primers passos d’aquesta nova etapa que reuneix les experiències anteriors i les projecta i multiplica amb joventut i força.
Felicitats Recvll. Per molts anys!