El Museu de Badalona ha publicat el llibre "Mags i màgia a Catalunya. Una visió històrica", d'Alain Montilla i Castellsaguer, més conegut amb el nom artístic d'Alain Denis, i la revisió i adaptació de Núria Sadurní.
El llibre posa de manifest el paper capdavanter que ha tingut la màgia a Catalunya i condensa la història de la reina de les arts, la màgia blanca. El recorregut arrenca amb els bruixots, fetillers i la màgia al món grecoromà, tot i que la veritable consideració de la màgia com a espectacle no va arribar fins al segle XVIII, amb l'aparició de prestidigitadors i il•lusionistes i els seus espectacles pensats amb voluntat d'entreteniment.


El mag Li-Chang


L'obra, d'una gran qualitat i amb moltes il•lustracions, fa un repàs dels mags catalans del segle XIX i XX i, a partir d'aquí, arriba al boom dels anys 50 amb noms com el badaloní Li-Chang o el faquir Sager. També queda reflectida l'època daurada dels 80, amb el suport incondicional d'intel•lectuals com Joan Brossa i noms encara vigents com Hausson, el màgic Andreu, Kirman, Juan Tamariz, l'autor del llibre o Enric Magoo, el director del Memorial Li-Chang.