Eva Santana acaba de publicar a Columna Ja en tenim 30!, una divertida història a l’estil de les que fan furor a l’altre costat de l’Atlàntic i on, de ben segur, hi trobeu algun personatge que us soni d’alguna cosa.


Eva Santana


I no hem volgut deixar passar la oportunitat d’acostar-nos a aquesta badalonina que ja ens va fer riure amb El pis o la vida i li hem demanat, com fem amb els altres autors, que ens expliqui els seus motius per escriure i que ens parli del seu llibre. Si us agrada treure el cap pel Facebook i per les noves tecnologies 2.0, aquest llibre us farà somriure, segur.

Eva Santana


Moltes vegades em pregunten si el que escric no és en realitat una evolució del mateix personatge. L’Emi d’Els maldecaps de l'Emi Pi, protagonista de 13 anys en ple canvi hormonal, la Berta de Canviar de planeta, que va a l’institut, la Conxa de Lluny de casa, per fi!, que acaba de començar la carrera, i ara, la Jovita, de Ja en tenim 30! , totes elles amb molts punts en comú.
Quan em poso a escriure sento sempre la necessitat d’explicar “etapes” viscudes, etapes que ja he superat i que he arribat a acceptar o a entendre. Potser aquesta és l’explicació de l'evolució de les meves protagonistes, una mica jo mateixa, uns anys abans de transformar-les en personatges de paper i tinta.
El que més m'agrada a l'hora de crear, recrear i escenificar les seves vides o els seus problemes és fer-ho des d’un punt de vista irònic, rient-me dels “problemes”, reals o imaginaris, que, en el moment d’escriure, jo mateixa com a persona, ja he superat. I m’agrada sempre fer-ho en clau d’humor i de gamberrisme.
El meu objectiu quan escric una història és que el lector es diverteixi, fer-lo riure i fer que se senti proper i identificat amb els personatges.
El que em fa més feliç és quan un lector em diu que s’hi ha sentit identificat i que s'ha fet un fart de riure.



Eva Santana i Sílvia Soler a la presentació del llibre

Eva Santana. Ja en tenim 30!


Ja en tenim 30! és la història de cinc amigues de trenta anys o a punt de fer els trenta. He intentat sortir de les típiques i clàssiques escenes que tothom espera trobar en un llibre d'aquest tipus, buscant situacions còmiques i inesperades i buscant uns personatges que tinguin una mica de cadascú de nosaltres. Tracta dels temes que preocupen a la gent de trenta anys, sobretot a les noies, tot i que no penso que sigui un llibre exclusivament femení. Les feines poc reconegudes econòmicament, la dificultat de trobar una vivenda o una parella estable, la dificultat de la convivència, el tic-tac biològic, com aconseguir tot allò que se suposa que has de ser i tenir als trenta anys en una societat que t'ho posa tot bastant difícil. D’una manera còmica, aquestes cinc amigues bastant gamberres, van esquivant els problemes diaris, cadascuna d’elles a la seva manera.
Barcelona com a escenari central, la vida nocturna i les aus que s’hi mouen, aquest llibre pretén ser un alleujament per a tots aquells i aquelles que, als trenta anys, encara no són tot allò que les seves mares i pares voldrien.



Gràcies Eva.