Cansats, extenuats, molts dels seus companys morts o ferits. Però ells resisteixen. Al davant de la mesquita de Raba'a encara hi ha milers d'islamistes. Seguint la crida dels seus líders, els que encara no estan detinguts, diuen que estan disposats a donar les seves vides per la Germandat i el seu president derrocat, Mohamed Mursi. Però el temps passa i el nou estat va agafant forma. Quina sortida els queda; negociar?

"No, diu el periodista i analista polític Isham Mahren. Ara ells tenen una mena de ràbia jihadista dintre del cos, i caldrà molt de temps perquè se la treguin de dins. I si la violència continua els Germans Musulmans perdran qualsevol oportunitat de tornar a la vida política egípcia. Es quedaran fora."

L'únic missatge que arriba a la població, quan tots els seus mitjans de comunicació estan tancats i els afins considerats enemics d'Egipte, és l'oficial. I aquest diu que els Germans Musulmans només busquen la sang, dividir el país i portar-lo a una guerra civil.

I de tot això hi ha algú que se'n pot aprofitar: els salafistes del partit Al Nour, que sempre han estat al costat de tots i de ningú. Ells saben que ara tenen l'oportunitat, potser remota, d'ocupar l'espai de l'islamisme oficial, i relegar els Germans Musulmans a l'extremisme i, potser, a la il·legalitat.