Categoria: General
Escrit per: Roselló Diaz, Pau
Per a celebrar el Dia Internacional de les Dones i les Nenes a la Ciència us recomanem un recull de llibres perquè pugueu conèixer la història de científiques genials de totes les èpoques. No us ho perdeu!
Collage llibres

Max Einstein. Un experiment genial: Max Einstein és una nena de 12 anys amant de la ciència, la tecnologia i la història capaç d’idear invents increïbles que ajuden a la gent. Si això no fos prou al·lucinant, es veu immersa en una gran aventura quan és reclutada per una misteriosa organització. Juntament amb altres joves genis d'arreu es proposen acabar amb els problemes del món utilitzant la ciència enfrontant-se a una corporació que s’interposarà al seu camí.

Inventores i els seus invents: T’has fixat en tots els objectes, les màquines i els mobles que tens al voltant? Tots han estat inventats per algú. I n’hi ha molts que van ser ideats per dones: noies que, com tu, volien millorar el món. És impossible parlar de tots els invents i de totes les inventores, però aquí te n’oferim una selecció bonica i divertida. Apropa-t’hi i capbussa’t en el món del progrés!

Hipàtia. La gran mestra d’Alexandria: Hipàtia d'Alexandria va ser una de les primeres filòsofes però, tot i això, els llibres d'història no li han fet gaire justícia. Va destacar als camps de l'astronomia i les matemàtiques. Aquest llibre explica la història de com va aconseguir fer tantes coses en un món dominat pels homes, i és apassionant...

Ada Magnífica, científica: Per què hi ha punxes a la tija de la rosa? Per què els pèls del nas no fan nosa? L'Ada té el cap ple de preguntes. Com els seus companys de classe, en Pere i la Rosa, té una curiositat infinita. Però amb la seva dèria investigadora i els seus elaborats experiments, un dia en fa un gra massa i els seus pares l'envien al racó de pensar. Tanta estona pensant, canviarà la manera de ser de l'Ada?
.

14/02/2019: Comença el judici

Categoria: General
Escrit per: Roselló Diaz, Pau
Ha començat el judici del procés. És un judici a 12 persones, 12 acusats, per una sèrie de fets que van passar a Catalunya l'any 2017. S'està fent al Tribunal Suprem de Madrid, un dels més importants d'Espanya. Els delictes dels quals s'acusa aquestes persones us els expliquem a continuació.
12 acusats

Rebel·lió: Formar part d’un grup gran de persones que, fent servir la violència, fins i tot armes, intenten, per exemple, que un territori se separi del país al qual pertany. És un delicte molt greu.

Sedició: Participar en protestes on s'utilitza la força i el caos per imposar o impedir el compliment d'una llei. O per impedir o forçar unes eleccions o la feina que fan les autoritats.

Malversació: Fer servir incorrectament els diners públics, o sigui, els diners que necessita un govern per cuidar i millorar un país. El governant o el treballador d'un govern que malversa diners està obligat a tornar-los i pot anar a la presó.
Penalitza aquells que s'alcin públicament i tumultuosament per impedir, per la força o fora de les vies legals, l'aplicació de les lleis. També castiga que s'impedeixi a qualsevol autoritat el compliment de resolucions administratives o judicials.

Desobediència: No fer cas d’una ordre que et dona algú amb més autoritat que tu, com ara una ordre d’un jutge.

Pertinença a organització criminal: Formar part d’un grup de persones que s’ajunten per cometre delictes, és a dir per organitzar actes prohibits per la llei. .
Categoria: General
Escrit per: Info K
null
És possible que conegueu un programa de ciència anomenat Quèquicom. I si l'heu vist, és possible que conegueu en Pere Renom, un científic aventurer que hi treballa i que ara ha escrit un llibre perquè vosaltres descobriu les curiositats del món natural.
El llibre es diu "Curiositats del món natural per a tothom" i és de l'editorial Baula..
Categoria: General
Escrit per: Info K
Per sortir d'una situació de "bullying" és molt important explicar-ho. Als pares, als profes, als amics, a qui sigui. Però expliqueu-ho.

Si continueu necessitant ajuda, hi ha dos telèfons on podeu trucar i us ajudaran.

116111
900 018 018


I també hi ha diverses associacions on us podeu adreçar.
www.noalacoso.org

.
Categoria: General
Escrit per: Info K
"Wonder"
Podeu triar entre el llibre, escrit per la Raquel J. Palacio, i publicat per La Campana; o la pel·li.
null
null"Un monstre em ve a veure"
També podeu triar el llibre, escrit per Patrick Ness i editat a Sembra; o la pel·li.
null
Llibre

"A Silent Voice"
Un altre en doble format. Per llegir en còmic, publicat per Milky Way edicions; o per veure en pel·li.
null
null

"Vermell, o perquè el 'bullying' no és cap broma"
Un llibre de Jan De Kinder, publicat per Tramuntana
vermell"He vençut el bullying!"

Escrit per l'Emmanuelle Piquet i il·lustrat per Lisa Mandel. El publica Juventut.
null"La ràbia"
Publicat per ARA Llibres i escrit per la Lolita Bosch.
La rabia

"Noms robats"
Escrit i il·lustrat per Josep Antoni Tàssies i editat Cruïlla.
null

"Sóc especial i m'encanta"
Escrit per la Laia Roig, que té 12 anys!
soc especial
És una mica difícil de trobar, però teniu tota la informació en aquest enllaç.


.