24/04/2019: Lil Dicky - Earth

Categoria: General
Escrit per: Roselló Diaz, Pau
.

09/04/2019: Més sobre unicorns

Categoria: General
Escrit per: Roselló Diaz, Pau
Com fer un pastís d'unicorn?


Com fer un pastís d'unicorn minúscul?


Com fer un titella de paper?


Com dibuixar un unicorn?
.
Categoria: General
Escrit per: Roselló Diaz, Pau
Jane Goodaall

Jane Goodall. La millor amiga dels ximpanzés

Jane Goodall és una de les figures més importants en la història de la primatologia. El recorregut que traça aquest volum al llarg de la seva vida no solament explica en què van consistir les seves dècades d’estudis amb ximpanzés o quins van ser els seus principals descobriments, sinó que al mateix temps serveix per transmetre importants valors com ara el respecte a la vida animal i al medi ambient.

Jane Goodall

Jane Goodall. Una història inspiradora

L’Albert es reuneix cada tarda amb els nens del campament d’estiu per a explicar històries reals sobre persones veritablement excepcionals. Aquesta vegada, explica la fascinant història de la Jane Goodall i de com va aconseguir realitzar el seu somni seguint el seu cor.

Jane Goodall

Petita & Gran. Jane Goodall

Jane Goodall somiava de petita amb viatjar a l'Àfrica i viure al costat dels animals. Ja de gran va treballar i va estalviar els diners suficients i va viatjar a Kenya. Allà va conèixer al doctor Louis Leakey que la va contractar com a assistent. Després va viatjar a Tanzània per estudiar als ximpanzés en estat salvatge. Apropant-se a ells amb paciència, la van acceptar i els va estudiar dia a dia. Així es va convertir en la major especialista mundial en ximpanzés. Actualment dedica la seva vida a la conservació del medi ambient i a l'educació.

Jane Goodall

Yo, Jane

Una emotiva història de la vida real que és un homenatge a una dona apassionada per la naturalesa. Amb una gran sensibilitat i unes gotes d'humor, Patrick McDonell ens explica la història de la Jane, una nena anglesa nascuda en una família amb pocs recursos, que somnia en anar a l'Àfrica a conèixer els animals que ha vist en els llibres.
.

25/02/2019: El meu cos és meu!

Categoria: General
Escrit per: Roselló Diaz, Pau
Abusos sexuals: cal que els nens sàpiguen què són i com identificar-los. Aquesta és la millor prevenció, perquè ells són els primers a parar el cop. Avui us compartim un recull de llibres per a parlar del nostre cos, de la nostra intimitat o de secrets que fan mal i que s’han d’explicar.

Recull llibres assetjament sexual

El meu cos és meu
Explica que la Clara només deixa que la toquin quan ella vol.
«Soc la Clara, i tinc quelcom molt especial: el meu cos! És meu i de ningú més. Si no m’agrada que em toquin, dic: Deixa’m. No em toquis. No ho vull.» Dir que no i protegir-se de contactes desagradables no és fàcil. Els nens que se senten segurs de si mateixos tenen més facilitat per dir ben clar el que volen i el que no. Per això és important que tots els nens prenguin consciència dels seus sentiments i del seu cos.

Les cortines d'aire
Ens ensenya que els secrets que ens fan patir sempre s'han d'explicar
“Si un problema tens, demana ajuda corrents”
“Secrets que fan patir sempre s’han de dir”
“Petons no desitjats dir no, ben dit, i s’ha acabat”.
Aquest llibre ens explica que els secrets que ens fan patir sempre s'han d'explicar.

La marta diu no
Un llibre per ajudar les nenes i els nens a posar límits i a dir que no
Quan la mare plega tard de treballar, la Marta, en sortir de la guarderia, sempre va a ca l’avi Francesc, el veí que viu al pis del costat. De fet, a la Marta l’avi Francesc li cau bé, però darrerament s’arramba massa quan toquen el piano i li fa petons mullats. La Marta no sap com explicar-ho a la mare, això. Un dia es posa malalta, i per fi diu a la mare que ja no té ganes d’anar a ca l’avi Francesc. La mare no s’enfada gens, i aleshores la Marta ja no ha de tornar a casa del veí.

Crida ben fort Estela
Coneixem la història d'una nena que a poc a poc aprèn a dir quines coses no li agraden
A l’Estela li agraden moltes coses. Quan es banya, li agrada jugar amb l’aigua i imaginar-se que és un dofí; li encanten les croquetes i la truita de patates de la seva àvia i també li agrada figurar-se que els seus cabells foscos i llarguíssims són un vestit màgic que la protegeixen del món i la fa invencible. Fins fa poc també li agradava jugar amb el seu oncle Anselm, però últimament la porta a l’habitació i li fa coses que a ella no li agraden gens. La Conxita, la seva mestra, li va ensenyar un truc meravellós per quan passi alguna cosa que no li agradi o algú vulgui fer-li mal: “Crida ben fort, Estela!”

Paraules emmetzinades
I per acabar un llibre per els que teniu més de 12 anys
Què va passar amb Bàrbara Molina? Mai no es va trobar el seu cos ni es van aconseguir proves per tal de detenir cap culpable. Una telefonada a un mòbil capgira el destí de moltes persones: el d’un policia a punt de jubilar-se, el d’una mare que ha perdut l’esperança de trobar la fi lla desapareguda, el d’una xica que va trair la seua millor amiga. Paraules emmetzinades és una crònica d’un dia trepi dant, viscut a contrarellotge i protagonitzat per tres persones pròximes a Bàrbara Molina, desapareguda misteriosament i violentament quan tenia quinze anys.

Recorda,
per denunciar els abusos sexuals,
disposem del telèfon 116111.
Categoria: General
Escrit per: Roselló Diaz, Pau
Per a celebrar el Dia Internacional de les Dones i les Nenes a la Ciència us recomanem un recull de llibres perquè pugueu conèixer la història de científiques genials de totes les èpoques. No us ho perdeu!

Collage llibres
Max Einstein. Un experiment genial:
Max Einstein és una nena de 12 anys amant de la ciència, la tecnologia i la història capaç d’idear invents increïbles que ajuden a la gent. Si això no fos prou al·lucinant, es veu immersa en una gran aventura quan és reclutada per una misteriosa organització. Juntament amb altres joves genis d'arreu es proposen acabar amb els problemes del món utilitzant la ciència enfrontant-se a una corporació que s’interposarà al seu camí.

Inventores i els seus invents:
T’has fixat en tots els objectes, les màquines i els mobles que tens al voltant? Tots han estat inventats per algú. I n’hi ha molts que van ser ideats per dones: noies que, com tu, volien millorar el món. És impossible parlar de tots els invents i de totes les inventores, però aquí te n’oferim una selecció bonica i divertida. Apropa-t’hi i capbussa’t en el món del progrés!

Hipàtia. La gran mestra d’Alexandria:
Hipàtia d'Alexandria va ser una de les primeres filòsofes però, tot i això, els llibres d'història no li han fet gaire justícia. Va destacar als camps de l'astronomia i les matemàtiques. Aquest llibre explica la història de com va aconseguir fer tantes coses en un món dominat pels homes, i és apassionant...

Ada Magnífica, científica:
Per què hi ha punxes a la tija de la rosa? Per què els pèls del nas no fan nosa? L'Ada té el cap ple de preguntes. Com els seus companys de classe, en Pere i la Rosa, té una curiositat infinita. Però amb la seva dèria investigadora i els seus elaborats experiments, un dia en fa un gra massa i els seus pares l'envien al racó de pensar. Tanta estona pensant, canviarà la manera de ser de l'Ada?
.