Els vénen de gust uns saquets de botifarró amb melmelada de ceba o unes bombes de maduixa? Són algunes de les 170 receptes en què intervé algun tipus de melmelada, i que poden trobar a Maridatges.cat.

Poden buscar la seva favorita i votar-la o bé inventar-se'n una de pròpia i participar al concurs que ha posat en marxa la cooperativa La Fageda d'Olot per donar a conèixer la seva nova línia de melmelades, especialment pensades per fer maridatges amb formatges, carns i peixos. El guanyador s'endurà un viatge en globus i també es poden guanyar 11 àpats i 11 lots.Al web es poden fer recerques per tipus de plat o de melmelada. S'hi pot participar, i votar, fins al 15 de juliol. Entre els 30 més votats, un jurat en triarà el guanyador i els altres 22 que tindran premi.

La Fageda és una entitat d'iniciativa social sense ànim de lucre creada a Olot el 1982 amb la finalitat de la integració laboral de les persones de la comarca gironina de la Garrotxa que tenen discapacitat intel·lectual o trastorns mentals severs. Hi treballa un total de 270 persones.

Fins ara, la seva principal activitat estava relacionada amb els productes lactis i es limitava als iogurts i als gelats, i fa poc s'hi ha incorporat una nova línia de producció amb melmelades per a maridatges elaborades amb fruites i verdures de qualitat i proximitat, amb una cocció curta que dóna com a resultat una melmelada consistent i amb trossos. De moment, se'n comercialitzen 16 sabors que es presenten per combinar amb diversos tipus de formatges, carns i peixos i esmorzars.