Atents, que avui parlem d'estalvi. Si són dels que cada dia han de dinar fora, segur que s'han plantejat combinar els menús econòmics amb la carmanyola, però el problema és com omplir-la. Doncs aquest blog és la solució. Es diu L'hora del tupper, i l'escriu Marga Pradas, amb la col·laboració de Clara Antúnez i Rosa Baró. Inclou, és clar, receptes de tota mena, pensades per transportar i consumir amb la carmanyola. Ja en té gairebé cent, amb arròs, bolets, carn, pasta, peix, ous o verdures. Però, a més, també parla de trucs i d'estris relacionats amb el món de la carmanyola. Sabien, per exemple, que el formatge es conserva millor si l'emboliquem amb un drap de cotó?


I si encara necessiten més receptes, al web del Club de Cuines de TV3, hi trobaran prop de vuitanta propostes més, agrupades al canal de Cuines de Carmanyola. Un dels 48 canals especialitzats que té aquesta web, que ja aplega, en total, prop de 3.000 receptes. Com, per exemple, aquest suculent bacallà agredolç.

Un altre blog destacable és Totaltupper, també en català, que funciona des d'abril del 2009 i inclou, sobretot, consells, però també moltes receptes, que ens poden ajudar a estalviar en aquests temps de crisi.


ALTRES ENLLAÇOS

La cultura del tupper
Receptes per carmanyola al "rebost de la Montse"
Receptes per carmanyola a "Menja sa"
Recetas para tupper, a entupperando
Fiambreras de cada día
Benvinguts al club de la carmanyola
Pàgina a Facebook - Jo no cuino: prefereixo els "tapers" de la mama
La carmanyola escolar, al blog de l'Ada Parellada

Llibres amb receptes per a carmanyola
La cocina del taper: 200 recetas faciles y deliciosas para tomar en cualquier parte (Eva Celada)
Comida sana en fiambrera (Clea Koff)
Comidas de taper: los mejores trucos y recetas para comer bien en el trabajo (Ada Parellada)
Recetas de taper (Editorial Planeta)