L'Espai Internet continua amb la sèrie especial de monogràfics per vacances. Avui mirarem de fer més fàcil qualsevol viatge amb l'ajuda de la xarxa.

La nostra primera recomanació és per Wikitravel, una mena de Viquipèdia feta per viatgers i per a viatgers, que acaba de començar en català. Recull 25.000 guies i articles de llocs de tot el món, en diversos idiomes, fets a partir de la pròpia experiència de qui els escriu, amb consells pràctics i fotografies.

Per aquells que prefereixen fer país: on sortir.cat. La van posar en marxa fa només un parell de mesos, cinc joves emprenedors berguedans, i encara està en versió Beta. Entre les seccions més innovadores, hi ha un canal de vídeos, un atles virtual i un arxiu de sons. Recomana llocs, com ara hotels o restaurants, que els mateixos usuaris poden valorar i té una agenda d'activitats, a la qual tothom pot afegir les seves propostes.


Molt recomanable és Descobreix Catalunya a l'adreça "vegueries.com", un portal molt complet que inclou propostes de la Catalunya Nord, Andorra i la Franja. Ofereix la informació habitual de serveis i rutes, però també té al·licients com ara monogràfics sobre els ponts medievals o els castells, o un catàleg de panoràmiques de 360 graus.

Els aficionats a fer rutes també tenen el seu web: wikiloc.com, que ofereix més de 20.000 propostes per fer senderisme arreu del món. Fundat el 2006 per un jove català, és un web 2.0, és a dir, alimentat pels mateixos usuaris i inclou fotografies, distàncies i mapes, des del Montseny a l'Aconcagua. Hi ha un buscador per països i un altre per triar el tipus de ruta: a peu, però també en caiac, globus, bicicleta, moto, a cavall o, fins i tot, en trineu de gossos.

Tots els enllaços i més informació, al portal 3cat24.cat, com sempre, al blog de l'Espai Internet.

ALTRES ENLLAÇOS

Viatge addictes - Portal de viatges molt complert
Vivetuviaje - Portal de viatges (en castellà)
Travel Notes (en anglès)
Tot càmping
Turisme de Catalunya

Marques turístiques de Catalunya

Pirineus
Val d'Aran
Lleida
Catalunya central
Costa Brava
Costa de Barcelona/Maresme
Barcelona
El Garraf
Costa Daurada
Terres de l'Ebre