Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Aquesta setmana s'ha estrenat “Patates rosses”, una websèrie d’humor adreçada al públic jove.

És una sèrie de Televisió de Catalunya, en col·laboració amb la UAB, que s’ha gravat majoritàriament amb telèfon mòbil. Els vuit capítols de la temporada sencera de “Patates rosses” -d’entre sis i deu minuts- ja es poden trobar a la web de TV3.

"Patates rosses" ha sorgit gràcies a dos alumnes de Comunicació Audiovisual de la UAB, David Villarreal i Joan Saranova. Es tracta d'un format novedós, una sèrie pensada per seguir-la des de la televisió, Youtube, Instagram i Twitter.

nullEscrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Gavin i Dan són “The Slow Mo guys”, i fa anys que es dediquen a ensenyar-nos tot a càmera super-lenta. Ara han donat un nou pas, i acaben de començar una sèrie al seu canal de Youtube: “Slow Mo Planet”. Aquí teniu el vídeo de presentació.

Pensen viatjar a diferents llocs del planeta, on buscaran accions espectaculars, per ensenyar amb la seva càmera lenta a 4K. Qualsevol cosa, gravada a 1.000 fotogrames per segon, es fa molt més impressionant. Però amés, ells busquen les localitzacions i accions que reforcin aquest efecte.

El primer capítol el dediquen a Islàndia, on ensenyen –des de diferents punts de vista- un dels seus famosos guèisers. La segona part de cada capítol la dediquen a explicar els detalls tècnics de com s’han fet les gravacions.

Aquest és l’enllaç a aquesta nova sèrie dels Slow Mo guys, però no us podeu perdre el seu canal, amb vídeos ja mítics.

null

Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
null


Viatgem en el temps, i aterrem en plena Primera Guerra Mundial. Aquest vídeo és una reconstrucció realista, amb actors i grans mitjans, feta per una televisió russa per commemorar el centenari de la Revolució d'Octubre.

El seu principal atractiu és la possibiltat de veure'l en 360 graus, és a dir, triant en cada moment el nostre punt de vista i girant a esquerra i a dreta, amunt i avall, tantes vegades com vulguem, per no perdre'ns ni un detall.

Som al Front Oriental, i això és una trinxera de l'exèrcit rus. En principi no hi passa gran cosa, però aviat s'hi desencadena l'infern de la guerra. Podem veure, per exemple, com els cau al damunt un projectil de gas, i com a corre-cuita s'han de posar les màscares protectores per evitar una mort segura.

Una manera de viure la història de la manera més immersiva possible, sense riscos i des del sofà de casa.
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
null


Més de la meitat de les llars ateses per Càritas de Barcelona no té un habitatge digne.

Una notícia que passaria més desapercebuda a qualsevol altre mitjà, però que és a la portada de Social.Cat.

Aquest veterà diari digital, amb vuit anys de presència a la xarxa, es defineix com el punt de referència de l'actualitat dels serveis i de l'acció social a Catalunya, i vol ser un espai pont entre les entitats i la ciutadania.

Inclou, sobretot notícies i testimonis, però també articles d'opinió, monogràfics o reportatges com el que protagonitzen la Sana, la Shahinur i la Diakhoumba, tres dones immigrants d'orígens ben diferents i històries comunes de reagrupament familiar.

Completen la web una secció d'entrevistes i una agenda oberta a qualsevol acte del tercer sector. Destaquem, finalment, una completa col·lecció de centenars de documents d'interès social.

La web agrupa els seus continguts en les següents categories: acció cultural, atur i ocupació, diversitat funcional, dones, educació, gent gran, infància i joventut, lgtbi, migracions, pobresa, risc i salut.

El digital Social.cat va néixer l'abril de 2010 impulsat per la Xarxa Digital Catalana (Xadica), una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu promoure projectes digitals en tots els sectors de la nostra societat. Té el suport del Departament de la Presidència de la Generalitat i de l'Obra Social de La Caixa. La web es va renovar amb un nou disseny l'abril de 2017.
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
null

Ens sap greu anunciar-vos que, aquesta temporada, l'Espai Internet ja no tornarà a la seva cita setmanal de diumenge al vespre, després del Telenotícies Cap de Setmana.

Han estat més d'11 anys en antena (i a internet), però us hem de dir adéu. Esperem retrobar-nos en un futur projecte. De part de tot l'equip del programa, us donem les gràcies per haver-nos seguit.

De tota manera, tot i no continuar amb els vídeos a la televisió, seguirem vius a les xarxes. El nostre propòsit és fer una recomanació cada diumenge -a Facebook i a Twitter, com hem fet durant aquest onze anys. Totes aquestes recomanacions també es podràn veure en aquest blog, que es torna a rebifar.

Una mica de l'Espai Internet, doncs, continuarà viu.
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Un mercat solidari, una classe magistral de zumba, una venda de pastissos i xocolata o una cantada d'havaneres...

Són unes quantes de les centenars de propostes que s'estan fent arreu de Catalunya per recaptar diners a favor de La Marató 2016. Segur que en tenen alguna a prop de casa seva; nomès l'han de buscar en aquest mapa que trobaran a la web de La Marató. Una altra forma de col·laborar-hi és fent un donatiu, directament, d'alguna de les quatre maneres que facilita la mateixa web. O comprant, també en línia, el llibre o el disc de La Marató 2016.

En aquesta web, hi trobaran tota la informació sobre la temàtica d'aquest any, centrada en els ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

La Marató fa 25 anys, i aquí es recullen els temes que s'hi han tractat fins ara, amb una completa informació de totes les investigacions que s'han pogut finançar gràcies als diners recaptats.

Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Si viuen al Vallès Oriental i els agrada l'esport, no es poden perdre La Jornada del Vallès. Aquest diari digital, nascut al novembre del 2015 i creat pel periodista Jordi Calls, segueix especialment el futbol, l'handbol i l'hoquei, tot i que també té un apartat poliesportiu. La secció d'entrevistes dóna veu als diferents protagonistes, esportistes i entrenadors. Finalment, el cercador de municipis permet centrar-nos en l'actualitat esportiva de cada lloc.

Les notícies estan il·lustrades amb moltes fotografies, i en alguns casos amb vídeos com aquest, del viatge solidari del Ramassà a Uganda, on van jugar un partit de futbol i van portar-hi material escolar. Aquest equip fa tres anys que desenvolupa aquesta tasca solidària en diferents països africans. En reconeixement a aquesta feina han estat reconeguts com a equip ambaixador de les Nacions Unides.

Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
"My Friend!" és el documental sobre el camp de refugiats d'Idomeni que va emetre TV3 dimarts. Un testimoni colpidor d'aquella situació, que té una continuació en aquesta web, feta pels mateixos autors del reportatge. Aquí, a més de l'enllaç al vídeo, trobaran 28 imatges panoràmiques, acompanyades de sons reals, que permeten viure una immersió virtual, en 360 graus, en diversos racons del camp.

Cada panoràmica es complementa amb diverses fotos, fins a una setantena, que expliquen més detalls de cada lloc i de les persones que hi viuen. Podem entrar a les tendes on els nens reben alguna educació, o a les que serveixen de dormitoris. O compartir, amb l'equip de TV3, l'àpat d'una d'aquestes families.La mateixa web també conté cinc vídeos enregistrats amb la tècnica dels 360 graus, amb els quals podrem conèixer encara millor què ha significat l'experiència dels refugiats d'Idomeni.
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Atenció, súpers! Aquesta és la nova App del carnet del Super3. La podeu portar al vostre mòbil, o al dels pares. I permet fer un munt de coses. Per començar, pot ser el vostre carnet digital i podreu gaudir de tots els seus avantatges quan l'ensenyeu. També permet fer-vos socis, si encara no ho sou. I informar-vos de concursos, superactivitats, participacions o aniversaris!

I no és l'única novetat d'aquesta setmana: el canal Super3 també ha renovat la seva web, adaptada per a mòbils i tauletes, plena de nous continguts i amb una imatge més atractiva. I, finalment, també teniu un nou canal a YouTube, on trobareu els vídeos dels vostres personatges favorits! Aquest nou canal oferirà els videoclips del Super3, els espectacles de la Festa dels Súpers, un recull dels millors gags de la família del Super3, així com les històries i les cançons del "Mic".La nova aplicació s'afegeix a l'altra app del Super3, estrenada la tardor passada i enfocada en el consum de vídeo de les sèries i programes del canal. Aquesta aplicació per a mòbils i tauletes, guanyadora d'un premi a la darrera edició dels Premi Zapping, ofereix diferents opcions: els vídeos del canal (sèries i programes), l'oferta musical del Super3 i les versions en anglès de les millors sèries. Els usuaris també podran trobar els vídeos desitjats a través d'un cercador. Finalment cal destacar l'opció de control parental que permet filtrar les sèries per franges d'edat i establir un màxim de temps de consum.

Els programes i sèries del canal Super3 tenen un gran seguiment a Internet.
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio NovellaDes del passat 29 de maig de 2016, aquest blog de l'Espai Internet s'ha convertit en una web.

L'Espai Internet ha passat, de ser l'últim vídeo del Telenotícies Migdia de diumenge, a veure's com un programa independent; que s'emet just després de l'espai del temps, el mateix diumenge, però al vespre.

Coincidint amb aquest canvi d'horari d'emissió, també hem passat de ser un blog a una web.

Aquest blog de l'Espai Internet ja no tindrà noves aportacions. Els nous temes que surtin a l'Espai Internet es podran veure ara (tant els vídeos com els textos ampliats, amb els seus enllaços corresponents) a la nova web de l'Espai Internet, a la que podeu accedir per aquest enllaç:

Web de l'Espai Internet

Allí teniu, primer, tots els posts de l'Espai Internet que s'han emès des del 29 de maig, que es poden visualitzar independentment.

Per la línia de sota es pot accedir als programes complets de l'Espai Internet, des d'aquesta mateixa data.

Aquest blog es podrà seguir consultant (des de la web ja hi ha enllaços que porten fins aquí), i podeu fer servir el cercador per trobar i veure tots els vídeos textos i enllaços que hem anat publicant, de de 2007, fins al maig de 2016.

Moltes gràcies pel vostre interès.

Antonio i Jordi
Anterior