Categoria: Apps
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Too Good To Go és una app on podem comprar, a un preu més reduït, a supermercats, restaurants, fleques, botigues de menjar preparat, hotels o fruiteries.

Aquests establiments poden reduir així el seu excés de menjar diari, venent-ho a un preu més reduït amb l'aplicació, que es pot descarregar tant a Android com a IOS.

Barcelona es va afegir el novembre passat a la llista de ciutats on es pot fer servir aquesta aplicació, que va néixer amb l'objectiu de combatre el malbaratament d'aliments. Cada any, un terç del menjar produït a escala mundial, és llença a les escombraries. A altres ciutats catalanes també es pot començar a fer servir aquesta aplicació.

Too Good to Go et mostrarà al teu mòbil establiments al teu voltant que tenen menjar per salvar. Tria el teu, i paga a través de l'app. Per recollir-ho, s'ha d'anar a l'establiment durant l'horari de recollida i ensenyar el rebut al mòbil.

null
Categoria: Apps
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Maldito Bulo, una web que comprova la veracitat d'informacions que es propaguen online, acaba de treure una app.

Maldita.es -de moment, només per Android- ens avisarà quan anem a una web en la qual s'han detectat notícies falses anteriorment. I també ofereix veure els últims desmentits de Maldito Bulo.

Per fer aquests avisos, l'app ha de poder "llegir" el que estem fent i això vol dir que hem de donar-li uns permisos molt amplis.

També es poden veure els desmentits de notícies individuals.Categoria: Apps
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Sweatcoin és una aplicació que ens promet guanyar moneda virtual per caminar o córrer. Ja fa un temps que funciona, però aquesta setmana ha arribat al nostre país. És una de les aplicacions més populars descarregades a Google Play.

En realitat és un comptador de passos (que no quantifica els fets a l'interior), i per cada 1000 passos et dona gairebé 1 sweatcoin. Això és una moneda virtual (que no és el mateix que una criptomoneda), que podrem descanviar per productes o serveis a la mateixa botiga de Sweatcoin, les ofertes van canviant constantment. Amb molts sweatcoins, fins i tot es poden aconseguir vals regal d'Amazon o Paypal, o Iphones.

Aparentment, sembla prou fiable, però per aconseguir regals importants caldria caminar molt. I amb la versió gratuïta de Sweatcoin, els guanys estan limitats (les versions de pagament es cobren amb els mateixos sweatcoins). Aconseguir alguna cosa realment valuosa és francament complicat.

null
Categoria: Apps
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Futbar és la primera app que ens permet localitzar els bars més propers que emeten partits de futbol, tant de la Lliga (Primera i Segona), com de la Champions y Europa League.

De vegades, preferim veure els nostres partits preferits de futbol a un bar -amb altres aficionats- que a casa (o potser no tenim altra alternativa, si no s'ofereixen en obert). I no tots els partits estan a tots els bars.

Aquesta aplicació (llançada per MediaPro) ens mostra els bars propers on es pot veure el partit del teu equip. També ens deixa marcar com a favorits els bars i seleccionar-los per equip.

Futbar està disponible de forma gratuïta per Android i iOS. Amb ella podrem veure els establiments més propers on es retransmet un partit, o bé buscar-lo en el mapa. Podem reduir per equip, proximitat, tipus d'establiment i fins i tot si té Wi-Fi o no. A més compta amb porres i premis en què participar.

null
Categoria: Apps
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella


Avui us portem la millor aplicació que els aficionats a la natura podeu demanar als Reis: Arbolapp permet identificar qualsevol espècie arbòria de la península Ibèrica i les Illes Balears.

L'App és gratuïta i inclou la descripció de 143 espècies, amb fitxa de fotos i dades, mapa de localització i curiositats. Amb l'aplicació a la butxaca ja no tindreu mai més cap dubte per conèixer tots els arbres del bosc. A més, com funciona sense connexió a la xarxa, és molt útil com a guia de butxaca per anar d'excursió.

Té dues opcions de recerca: guiada (on dóna alternatives, per fer-les coincidir amb l'arbre observat) i oberta (on marques les característiques de l'arbre que més cridin l'atenció, com ara fulles, fruits o localització).

La diversitat de les Canàries és tan diferent que s'ha fet una app especialment dedicada a aquestes illes. Totes dues són molt intuïtives i senzilles d'utilitzar. És una iniciativa del Real Jardín Botànico i del CSIC, i està disponible tant per I-Phone com per Android.
Categoria: Apps
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
null


Matchapp és una app gratuïta per als jugadors, pares, entrenadors i afició del futbol base. Es poden consultar resultats dels equips, classificacions i calendaris.

És molt útil la geolocalització dels camps. Els mapes de Google normalment et porten al centre del camp, Matchapp situa els seus usuaris directament a la porta d'accés a les instal·lacions.

D'altra banda, ajuda en l'organització de l'agenda familiar per no faltar a cap partit. Mantenir-se al dia dels horaris i canvis d'alguns equips no és senzill i més si has de seguir a dos equips diferents. Fins i tot dona la previsió meteorològica del dia del partit.

L'aplicació Matchapp ofereix (i també en català): Calendari oficial i actualització de canvis / Resultats i classificacions / Geolocalitzador de camps i ruta GPS / Notificacions al Canal del Club / Gestió de múltiples equips / Tots els partits del club / Previsió meteorològica del dia de la trobada.

És de gran utilitat tant per als jugadors i entrenadors com per als espectadors i familiars de jugadors.
A més, les dades ofertes per Matchapp es troben actualitzades en temps real.

Després de 4 anys, aquesta aplicació -tant per Android com per IOS- compta amb més de 500 000 usuaris.
Categoria: Apps
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
S'acosten les festes de Nadal i un bon lloc on trobar els regals que busquem és el comerç de proximitat.

Per fer-nos-ho encara més fàcil, les botigues de prop de casa s'han aliat amb les noves tecnologies i posen els seus productes a l'abast d'un clic, a través de quatre aplicacions fonamentals: Chopit, Manzaning, Yuge i Catalunya Shopping. Totes quatre han estat incloses en el primer "Catàleg d'apps de comerç" presentat per la Generalitat. Són aplicacions que ofereixen serveis com ara recerca i tria de productes, ofertes i vals de descompte o l'entrega a domicili.

Manzaning i Yuge ja estan disponibles tant per a iPhone com per a Android, mentre que Catalunya Shopping i Chopit tenen pendent l'entrada a la botiga d'iPhone. Comprar no havia estat mai tan fàcil!

La presentació del catàleg la va fer la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, al Palau Robert de Barcelona, el 2 de desembre. L'acte formava part del cicle "Esmorzapps - Aplicacions al servei del comerç", organitzat amb la col·laboració de Barcelona Oberta i la Fundació Barcelona Comerç.

Categoria: Apps
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Fa més de 20 anys que la Fundació Josep Carreras lluita contra la leucèmia, fomentant la investigació i ajudant els malalts i els familiars. El seu pròxim projecte és un nou pis d'acollida, i per tirar-lo endavant compten amb l'ajuda d'aquesta app: es diu Globolizate, i vol donar a conèixer tots els tipus de càncers de la sang, que afecten prop de 40.000 persones a tot Espanya.

L'aplicació ens dóna informació sobre aquestes malalties i com detectar-les a temps. Però també ens proposa un petit joc: bufar per inflar un globus virtual fins a omplir-lo de glòbuls vermells. Per cada globus que inflem, una empresa farmacèutica farà una donació a la fundació.

A la web del projecte, podem veure com va la campanya, sobre el mapa, i accedir a la classificació per comunitats, on, de moment, Catalunya va segona. Una imaginativa campanya per difondre una lluita molt important.

La campanya té el suport de l'empresa farmacèutica Jenssen, que s'ha compromès a donar un màxim de 20.000 euros, un cop es superin el nombre de quaranta-mil globus inflats.

Actualment la Fundació Josep Carreras té oberta una petició a la web de crowfounding Migranodearena, per tal de recaptar fons pels seus pisos d'acollida a familiars que s'han de traslladar lluny de casa, per atendre als seus malalts. Aquest és l'enllaç:.

Un cop aconseguit esl seus objectius, l'aplicació va deixar de funcionar.


Categoria: Apps
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Si mai han pensat a fer-se un tatuatge, però els fa fer enrere no saber com els quedarà, aquesta aplicació els dóna una fàcil solució. Només cal marcar amb tres ratlles el lloc del cos on el volem provar i l'app Inkhunter ens permet triar entre molts tipus de "tatoos" i, amb l'ajut de la càmera i de la realitat augmentada, situar-los al lloc triat. Un cop visualitzem el tatuatge en podem fer una foto i després en podem modificar el color o la mida.

L'app inclou moltíssimes propostes i de tota mena, i fins i tot permet afegir els nostres propis models. Inkhunter l'han desenvolupat a Ucraïna, és gratuïta i –com totes les app que recomanem a l’Espai Internet- està disponible tant per a dispositius Android com per Iphone.

Categoria: Apps
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Comencem amb una novetat. Acaba d'arribar a Catalunya, i en català, Squid App, pensada per estar al dia de les notícies que ens interessin més. Per començar, hem de triar la versió que preferim de Squid App, entre nou llengües possibles. A continuació, la personifiquem, marcant els temes favorits. N'hi ha molts per triar. I d'alguns, com ara el futbol, es despleguen encara més opcions, per exemple, els equips preferits. També podem marcar el territori o les ciutats de les quals volem estar ben informats. I ja podem començar.

L'aplicació, que és gratuïta, ens porta notícies publicades per diferents mitjans de comunicació, en la llengua que haguem triat. Lliscant amb el dit d'esquerra a dreta ens movem d'un tema a l'altre, i clicant al titular ens porta a la notícia original, que podem personalitzar i compartir a les xarxes socials.

Com diuen els responsables de l'aplicació, desenvolupada per Njuice AB, permet a l'usuari convertir-se en el seu propi cap de redacció. Està disponible tant a la Play Store com a l'App Store.

Squid App va néixer a Suècia aquest any. Es va estendre a Itàlia, França i Polònia, a més de tenir una versió internacional en anglès, i la setmana passada va desembarcar a Espanya, en castellà i català, i al Regne Unit, Alemanya i Holanda.

Anterior