Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: 19 setembre 2019
Categories: José Blanch , Nàpols
Escrit per: blogeuropa
L'any 79 dC, el famós volcà Vesuvi va soterrar la ciutat de Pompeia, Herculà i Torre del Greco. L'estat de conservació dels espais és un dels reclams per als milers de persones que hi van cada dia. Actualment, els jaciments arqueològics són els més visitats del sud d'Itàlia.

Categories: Gerard Castañé
Escrit per: blogeuropa
Visitem la localitat anglesa de Ormskirk, on destaca el pa de gingebre com a símbol del poble. El misteri que envolta la recepta d'aquest pa, que es remunta a principis del segle XIX, encara el fa més singular.

Categories: Lorena Geanina , Guarda
Escrit per: blogeuropa
La Serra da Estrella, el conjunt muntanyenc més important de Portugal, ens ensenya la seva diversitat de fauna, flora i paisatges amb l'ajuda del CISE, un centre d'interpretació d'aquest parc natural, que ens ajuda a conscienciar de la importància de la naturalesa i com viure-la.


Categories: Andreu Tarrés , Potsdam
Escrit per: blogeuropa
Berlín, la capital alemanya que per alguns és un horitzó de possibilitats, per a molts d'altres s'ha convertit en un espai pràcticament inhabitable. Tot i així, des de diferents organitzacions s'està intentat impulsar un model de ciutat diferent al que imposa la llei del mercat.

Categories: Laura Farré , Volda
Escrit per: blogeuropa
L'organització Bygdepride Ørsta-Volda va fer possible la primera manifestació LGTBI de poble de tot Noruega. Des d'aleshores, és un esdeveniment molt important per a la regió ja que demostra la tolerància i la igualtat d'un poble, i que l'amor, en un poble, també és lliure.

Categories: José Blanch , Nàpols
Escrit per: blogeuropa
Nàpols amaga sota terra un llarg recorregut de túnels, búnquers i cambres excavats en pedra volcànica. Els soterranis narren el pas del temps, des dels orígens grecs, romans i espanyols, fins a la Segona Guerra Mundial.

Categories: Laia Giralt , Leiria
Escrit per: blogeuropa
El 2017, un incendi de gran magnitud va afectar el Pinhal de Leiria, un bosc de pins que té 11.080 hectàrees. Aquest incendi va tenir enormes conseqüències i va cremar el 86% del Pinhal. Després de l'incendi s'han aplicat diferents mesures i accions de reforestació, no només per evitar que torni a passar res igual, sinó també per conscienciar i formar els ciutadans.

Categories: Berta Galvany , París
Escrit per: blogeuropa
París no sempre ha tingut l'aspecte de grandesa i senyorial que tant el caracteritza. A principis del segle XIX, França es recuperava d'una revolució burguesa, que es va convertir en la nova força política del país. I Napoleó III va demanar al seu prefecte, el baró George Haussmann, que adaptés la ciutat a l'era nova.

Categories: Gerard Castañé
Escrit per: blogeuropa
Liverpool ha estat lligat històricament amb el comerç marítim i, per commemorar aquesta llarga relació, la ciutat organitza cada any un gran esdeveniment: el River Festival. Concerts de música, parades de menjar de tot tipus i representacions artístiques del més alt nivell omplen de gent el passeig situat just al costat del riu Mersey.

Categories: José Blanch , Nàpols
Escrit per: blogeuropa
El culte a la religió cristiana mou a Nàpols centenars de fidels. La ciutat conserva petrificada la sang de sant Gener, el seu protector. Tres cops l'any, la sang es torna líquida uns dies de forma miraculosa.

Categories: Laia Giralt , Leiria
Escrit per: blogeuropa
Portugal és el primer productor de suro al món. Dins de la indústria surera, el tap per al vi és el producte principal, que representa el 70% de les exportacions de suro portugueses. Actualment, aquesta indústria s'enfronta al TCA, un defecte que els experts no són capaços de resoldre, que provoca que el suro s'apropiï de les qualitats del vi i, consegüentment, que el vi tingui un gust diferent.

Categories: Andreu Tarrés , Potsdam
Escrit per: blogeuropa
El Primer de Maig és un dels dies més importants a la ciutat de Berlín. Milers de persones es congreguen als carrers per festejar i reivindicar el Dia del Treball. Aquest acte també serveix per entendre l'estat actual de la ciutat, i pel que sembla, Berlín no passa pel seu millor moment.