Mai s'ha fet una reproducció a escala del Sistema Solar com aquesta. Un grup d'amics aficionats a la ciència van anar fins a un enorme llac sec, a Nevada, als Estats Units, i van recrear com seria el nostre sistema si el Sol fos un globus d'un metre i mig de diàmetre. A partir d'aquí van situar els planetes amb la mida i la distància a l'escala corresponent: Mercuri, petit com un pèsol, a 68 metres. Venus, a 120. La Terra, com una bala blava de les de jugar, a 176 metres... i així amb la resta de planetes, i sempre dibuixant sobre el terreny l'òrbita corresponent, amb un cotxe.Mart ja era a 269 metres. Se'ls va fer de nit mentre situaven Júpiter, com una petita pilota, a gairebé un quilòmetre del Sol. Després, Saturn, amb els seus anells, a 1,7 quilòmetres. Urà, com una bombeta, a més del doble, 3,4. I Neptú, el més llunyà, a 7,6 quilòmetres d'on havien situat el globus. Quan va sortir el Sol es van situar a l'òrbita terrestre i van comprovar que la mida del globus era la mateixa que el Sol, cosa que va demostrar que la seva escala era la correcta.

Tot el procés, que acaba amb la sortida del Sol, i moltíssims detalls estan explicats en un vídeo que s'acaba de penjar a la xarxa i que ens dóna una idea realment aproximada de com de gran és el nostre Sistema Solar.

Els responsables de la iniciativa, i del vídeo, són Wylie Overstreet i Alex Gorosh. En aquest altre vídeo, expliquen com el van fer.