Si els agraden els mapes, gaudiran amb oldmapsonline.org. És una web molt visual, que permet consultar mapes antics de tot el món. Tan senzill com bellugar-se pel mapamundi amb el ratolí, acostar-nos a una zona concreta amb el "zoom" o el cercador, i situar-nos en l'època que vulguem a través de les dues pestanyes que delimiten la línia de temps, situada a la part superior.


Nosaltres, per exemple, hem demanat veure que hi ha sobre Catalunya entre el 1500 i el 1700, i a la columna de la dreta ens han sortit un bon grapat de mapes per consultar. Evidentment, no hi són tots, però la web, creada per la Universitat de Portsmouth, amb la col·laboració de l'empresa de tecnologia cartogràfica Klokan Technologies i el centre JISC de tecnologies digitals per a l'educació del Regne Unit, és força completa. Molts dels mapes són de la col·lecció privada de David Rumsey, president d'una associació de cartògrafs de San Francisco, que també ha col·laborat en el projecte, posant-los a disposició de la web.

També es poden trobar molts mapes antics -de tot el món, però especialment de Catalunya- a la cartoteca digital de l'Institut cartogràfic de Catalunya.


ALTRES ENLLAÇOS

La Cartoteca - Blog sobre mapes