I ara sortim a l'espai, perquè la NASA té a la seva web el programa Entrena't com un astronauta. Es tracta d'un seguit d'activitats pensades per a nens d'entre vuit i dotze anys que, amb l'excusa de preparar-los per ser astronautes, els motiva per fer esport i seguir hàbits de vida saludables. La iniciativa se suma a les recomanacions de l'Agència Mundial de la Salut per lluitar contra l'obesitat infantil. Són deu vídeos, en anglès, presentats per dos astronautes de debò, Dottie Metcalf-Lindenburger i Kjell Lindgren, que animen els nens a fer exercicis dissenyats per entrenadors i científics de l'agència espacial, i que desenvolupen capacitats com ara l'equilibri, la resistència o la coordinació. Cada capítol porta uns textos d'acompanyament en què s'explica l'activitat i que es poden llegir en anglès o en castellà.


A més, basat en el seguiment de tot el programa, hi ha en marxa un concurs internacional, anomenat Missió X, en què competiran equips de nens dels Estats Units, Colòmbia, el Japó, Suïssa i diversos països de la Unió Europea. El concurs començarà al febrer.


ALTRES ENLLAÇOS

Espai Internet 07/04/2011: Per triar la música de l'últim Endeavour (Amb directori d'altres posts Internet sobre l'Espai)