L'"Espai Internet" segueix amb els seus especials d'estiu, amb recomanacions per passar més bé les vacances.

I avui ens parem en blogs i webs amb receptes refrescants. Per exemple, un gelat de cafè, o carbassa, o mandarina, o mango o plàtan, o té verd, o xocolata amb llet de soja... Són alguns dels gelats que ens proposa la blogaire gastronòmica de Sabadell Gemma Clofent, al seu blog La Cuina de Casa.


En una calorosa tarda d'estiu, no hi pot faltar una orxata ben fresqueta. La recepta la traiem de la web del valencià Vicent Baldoví, on, de passada, podem prendre nota de com fer mantegada, llet merengada o granissats diversos.

Un altre clàssic per combatre la calor estiuenca és el gaspatxo. Al blog del gastrònom andalús Felipe Luzón, hi hem trobat ni més ni menys que quinze receptes diferents: "rociero", "extremeño", "cordobés", "sevillano", "sopeado" i, fins i tot, amb pipes i pernil.

I si són dels que aprofiten les vacances per cremar calories fent esport, al lloc web de l'Ajuntament de Barcelona hi trobem un bon grapat de receptes de menjars i begudes saludables i energètics. D'un batut de maduixa i llet de soja a un cafè "frappé", d'uns daus de salmó amb oli de vainilla a un "tataki" de tonyina amb "wasabi".

I pel final hem deixat l'expert de la casa: Isma Prados, que al web del seu programa ens ofereix, també, receptes fresques, com el batut d'entrehores o la sangria de vermut i tapes variades.

Altres enllaços:
Receptes del programa de TV3 "Cuina per solters"
Carme ens ensenya a cuinar amb vídeos
Lesmevesreceptes.com
Receptes de cuina catalana
Receptes de cuina catalana
Receptes amb Thermomix
Receptes per celíacs
Gustperlacuina.com
Alacuina.com
Cuina generosa
Receptes de gelats a Arecetas.com
Receptari de recetas.net
Guia "Miguelin"/a>
Afuegolento.com - Magazine gastronòmic digital
Club de recetas.es
Entrepucheros.com
Cocinatusrecetas.com
Cocinayciencia.com
Ajala.es - Receptes amb bones fotos
Recetasdecocina
Cocinasencilla.com
Llibres antics de cuina, digitalitzats
Recipecenter.com