És impossible saber-ho exactament, però algunes estimacions parlen que hi ha uns 150.000 blogs en català. El blog és una pàgina web centrada en un tema, actualitzada i amb capacitat de rebre comentaris. Com que és fàcil d'usar i gratuït, s'ha convertit en un exitós mitjà d'expressió i en una nova eina de creació literària.

Toni Ibáñez ja era un reconegut poeta quan va descobrir el món dels blogs l'any 2004. Ara el seu blog, Entrellum, és tot un referent i ell s'ha convertit en un abanderat de la creació a Internet. Amb el títol La Catosfera literaria 08, Ibàñez acaba de publicar un recull dels 100 millors blogs literaris en català.

Toni Ibañez, coordinador de "La Catosfera Literària" ens assegura que "tota la gent que s'acostuma a connectar a internet i a llegir a internet i en blogs, també llegeixen, o sigui que no es una cosa que s'hagi acabat el llegir o l'escriure, sinó que ara s'ha afegit a l'escriure clàssic i al llegir clàssic sobre el paper; doncs s'ha afegit aquesta revolució que es internet, no? que es a través de la pantalla............... Literatura digital"

Però no tota la literatura que surt a la xarxa es fa als blogs. L'any 2004, un grup de joves especialistes en aplicacions web van crear Relats en català.com, un espai gratuït, obert a qualsevol autor, per penjar creacions en prosa o poesia. Tenen 11.000 usuaris registrats i ja sumen més de 48.000 escrits publicats.

Miquel Bonfill, editor de Relats en català.com considera que "Internet et dona...t'ajuda a compartir alló que has escrit, aquest procés que es intern i individual, a donar-ho a conèixer de manera molt simple, gratuïta i immediata".

Per tots aquests motius, Internet està facilitant l'eclosió de moltes vocacions literàries ocultes, a més d'oferir un nou mitjà als autors tradicionals.