L’estratègia de cobertura del judici del procés que hem preparat per als nostres mitjans digitals es basa en tres focus principals que tot seguit detallaré:

.En primer lloc, partim del mòbil com a principal entorn de consum informatiu
.En segon lloc, internacionalitzem la cobertura
.I, en tercer lloc, proporcionem informació de context als usuaris, per ajudar-los a entendre l’actualitat generada durant el procés


1- El judici tindrà lloc en horari d’oficina i molta gent estarà treballant. Per tant, el mòbil pot ser un dels dispositius de consulta que més facin servir els nostres usuaris per informar-se’n. Per això s’ha treballat amb una estratègia digital-first, és a dir, el primer lloc on n’informarem serà en digital, i, a més, mobile-first, prioritzant que la informació es rebi i que es pugui consultar bé des dels dispositius mòbils.

En aquesta línia, un dels serveis que oferirem serà un resum diari del judici a través de WhatsApp, amb informació de l’ordre del dia, a primera hora del matí, i amb un recull dels titulars generats durant la jornada, que enviarem al vespre.

També, pensant en la consulta pel mòbil, generarem un podcast específic per al seguiment del judici, que recollirà els moments informativament més rellevants de la cobertura que en farà Catalunya Ràdio.

2- El judici tindrà un gran interès, també, fora de Catalunya, fins i tot a nivell internacional. Per aquest motiu, en l’àmbit digital la Corporació farà una cobertura multiidioma del judici.
Concretament, els idiomes seran el català, el castellà i l’anglès.
D’aquesta manera es pretén oferir el màxim servei i, també, la internacionalització de la nostra cobertura.

3- La informació generada per un judici d’aquestes característiques pot ser difícil de seguir per un usuari que no estigui gaire acostumat als processos judicials. Per aquest motiu hem considerat necessari oferir tota la informació de context, per poder interpretar bé la informació i fer-ne un bon seguiment.
Aquesta informació es troba en un interactiu web que es diu “Les claus del judici”, dins del 324.cat, i pretenem que sigui una “guia de butxaca” per seguir el judici.

null

L’interactiu té 4 seccions:
-“Qui és qui”, amb una fitxa detallada de cada un dels encausats, els jutges, la defensa i l’acusació.
-“Cronologia del procés”, en què recordem els fets més rellevants del procés, des de l’aprovació de la llei del referèndum per part del Parlament de Catalunya, fins a la petició de la Fiscalia de 25 anys de presó per a Junqueras i, de 16 anys, per a la resta d’exconsellers.
-“De què se'ls acusa”, en què detallem els delictes dels quals s'acusa els membres del govern, la mesa i els dos Jordis, i les penes que es demanen per a cada encausat.
-I, “Situa't: les fases del judici”, en què s'expliquen les diferents parts del judici, des de la fase introductòria, a la vista oral, que començarà aviat, i la fase de la sentència.

Finalment, per a la cobertura del dia a dia del judici, s’ha reforçat l’equip digital, per poder fer una bona cobertura del judici i, alhora, continuar informant de totes les notícies generades per la resta de l’actualitat. L’equip digital d’Informatius generarà les notícies derivades del judici i, en els dies informativament més rellevants, també farà un minut-a-minut. També farà la difusió per xarxes socials i per YouTube de tota la cobertura.