Hola, companys! Aquests dies s'ha disputat com cada any la Christmas Race de vela de Palamós. L'organitza el Club de Vela Palamós. Enguany els tripulants han navegat en general amb vents del sud. Dissabte va bufar un vent de sud-sud-est animat pels ruixats i els cúmuls que s'anaven encadenant i la regata es va anar desenvolupant. Diumenge, el dia va començar amb vent fred i tapat. Fins al migdia estava ennuvolat i no escalfava gens, després va sortir el sol però ni gota de vent. Sense regata.
Afortunadament, dilluns, dimarts i dimecres el vent de garbí, el SW, que enviava la pertorbació situada a l'Atlàntic, va entrar! Dimarts el vent arribava a cops de 20 nusos en algunes àrees.
Impressiona veure com naveguen sota condicions de fred, plugim, vent i mar de fons. Aquest és un esport que depèn totalment del vent, del temps. De vegades en qüestió de minuts, es passa d'una tensa calma sense vent, a una briseta que fa disfrutar o a una rasca de vent que et recorda que sempre s'ha de respectar el mar.

null

null

null

Fotografies de l'Alfred Farré

Vinga, salut i BON NADAL a TOTHOM!