Hola, companys! Es poden controlar, els huracans? Sembla un tema de ciència-ficció. A l’últim Congrés Europeu de Meteorologia un meteoròleg ha presentat un mètode per debilitar els ciclons tropicals. Realment aquest pòster cridava l’atenció. En resumeixo en poques frases la base científica i el mètode per aconseguir-ho. A veure què us sembla.
L’aire sec és un inhibidor dels ciclons tropicals (els desactiva), debilita les masses convectives que condueixen la maquinària del cicló. L’objectiu és injectar aire sec profundament (fins a l’ull o a les parets de pluja convectiva) en el cicló per debilitar-lo.Per aconseguir aquesta injecció, s’haurien d'instal·lar tancs d’emmagatzemament d’aire sec liquat, tant sobre del mar i a terra com en algunes illes. D’aquesta manera, en disminuir la condensació i el volum de vapor es redueix la formació d’una zona de baixes pressions i disminueix la força de gradient de pressió.
La baixa temperatura de l’aire sec introduït absorbirà la calor del cicló i afectarà la convecció i la condensació del vapor a nivells baixos. Segons l'estudi, aquest és el camí per debilitar un cicló. L'investigador és en Dhananjay V. Mardhekar. Com ho veieu?

Vinga, salut i fins aviat!