Això és el que han fet els jugadors de “Foldit”, un joc del gènere puzle que ha aconseguit resoldre l'estructura d'una proteïna. Pel que sembla, els seguidors del joc han descobert la configuració de l'estructura d'un encim retrovíric que es presenta en el procés de desenvolupament i contagi del virus de la sida. El que permet aquest descobriment és millorar els processos d'estudi d'aquest element i així combatre malalties.

Els científics varen proposar que els jugadors produïssin models de la proteïna utilitzant el joc i van quedar parats que els jugadors aconseguissin generar models de qualitat per tenir èxit en un reemplaçament molecular. Ja ho diu la plana web del joc “Foldit” és una bona manera de contribuir a la ciència jugant.

Foldit


No sempre hi ha notícies dolentes al voltant del món del videojoc, aquesta n'és una i, a més, també fa poc un estudi de l'investigador Patrick Markey ha revelat que els videojocs no transformen les persones en psicòpates per jugar-hi. L'investigador creu que l'estudi ha de recaure sobre el jugador per determinar quins són els elements que actuen en el desenvolupament emocional.

Segons paraules de Markey “els jocs no són bons o dolents per a tothom. Algunes persones exposades a certs elements, si juguen, poden ser més propenses a veure's influïdes negativament. L'estudi va començar durant l'any 2009 i va comptar amb 118 persones que van jugar amb jocs violents i no violents.

Malgrat tot, sempre hi ha la noticía negra, com la tiroteig que va causar Ryan Donovan a l'interior d'un submarí i que va acabar amb la vida d'un militar superior i va ferir altres companys tot i que han pogut salvar la vida. El mateix assassí va comparar el seu acte amb “una massacre a l'estil 'Grand Theft Auto'”. Per Patrick Markey, segurament caldria buscar les respostes en el mateix Ryan Donovan i no en el joc en el qual diu haver-se inspirat.