El pare dels jocs de puzle, el Tetris, al qual tothom ha jugat una partida a la seva vida, ha aconseguit la increïble xifra de 100 milions de descàrregues de la seva versió per a mòbils, des del 2005. Aquesta dada converteix el Tetris com el joc millor venut de tots els temps, tota una fita històrica.

Aquesta xifra l’ha fet pública Electronic Arts, companyia que té els drets del joc des del 2006 i que s'ha convertit en el seu joc de mòbil més valorat. Per a les companyies que exploten el joc, aquest és un títol que mai morirà, és un joc etern, qualsevol pot retornar-hi i enganxar-s'hi com el primer dia.

Tetris


Per a aquells que desconeixeu la història de Tetris, cal recordar que el seu creador va ser Aleksei Pazhitnov quan treballava a l’Acadèmia de les Ciències de Moscou, que es va inspirar en el famós “pentominos”, un trencaclosques d’origen grec. El joc, després d’una sèrie de vicissituds, va arribar a mans de Nintendo, que va aconseguir la seva llicència i va acompanyar la consola portàtil GameBoy en la seva estrena.