Categoria: Crítica
Escrit per: Elena Avellaneda
Com molts de vosaltres ja sabeu, la gent de Capcom ha permès als usuaris del seu recent llançament, “Marvel vs Capcom 3: Fate of Two Worlds”, escollir quins personatges volen que apareguin en el proper DLC, una descàrrega que ampliarà els personatges que han sortit d'entrada amb el disc original del joc.

El fet que Capcom faci aquesta ampliació, poc després de sortir el joc al mercat, ha fet enfadar més d'un seguidor de la saga, ja que consideren que no és més que una manera de lucrar-se amb els usuaris i que molt bé podrien haver posat aquests afegits al joc original. La veritat és que no els falta raó, però malgrat tot sembla que aquesta pràctica tan lletja s'està convertint en habitual.

MvsC3


De tota manera, i malgrat el disgust general, els usuaris estan votant a la web de Capcom els personatges que més els agraden per aparèixer en aquesta descàrrega addicional. De moment Venom i Strider són els més votats per ser part de “MvsC3”. Ara es farà una segona ronda de votacions per escollir entre els més votats, on també es troben Gambit, Cíclope, Megaman X, Frank West o Phoenix Wright.

El que està clar, segons Christian Svensson, responsable de Capcom, és que sense les peticions dels usuaris el joc no existiria. Deu anys d'insistència per part dels usuaris van provocar que Capcom finalment es decidís a fer aquest “MvsC3”. Van considerar algunes idees dels seguidors, algunes de creatives i d'altres interessants pel que fa al negoci; ja veieu com és d'important la comunitat en el moment de pensar en el llançament d'un joc.
Categoria: Crítica
Escrit per: Elena Avellaneda
Els suecs de DICE han fet un bon joc i m’atreveixo a recomanar-lo si us voleu regalar un bon videojoc aquest Nadal. Fa uns dies recomanava Little Big Planet, una altra possible bona compra per aquestes festes, la butxaca no està per moltes despeses així que si sabeu de què va potser podreu escollir millor.

Mirror’s Edge explica la història d’una noia, Faith, la família de la qual va lluitar a favor d’una societat lliure i va morir en l'intent. Ella i la seva germana van quedar abandonades al carrer. Per sort, Faith va trobar Merc i va convertir-la en una “runner”. La seva germana Kate és policia i l’acusen d’haver matat el candidat a alcade, i Faith l’haurà d’ajudar a demostrar que és fals.

Faith protagonista de Mirror's Edge


Què són els “runners”? Són part de la resistència i transporten els seus missatges corrent i saltant per teulades i carrers. Aquesta idea es basa en una disciplina real que es diu “parkour”, que consisteix a desplaçar-se superant els obstacles del camí d’una forma fluïda, és a dir, fent d’una mena de saltimbanqui.

Aquest concepte de joc ens dóna una barreja de gèneres, Mirror’s Edge podria ser catalogat com una plataforma d’acció en primera persona. Normalment els jocs de plataformes es juguen veient el personatge controlat en tot moment, en aquest cas no, tu seràs Faith i veuràs l’acció des dels seus ulls. La principal tasca és explorar i fugir dels enemics corrent, buscant el millor recorregut. En pocs casos s’utilitzarà la força, però si és necessari es farà.

La imatge general del joc és nítida amb una estètica moderna, els escenaris són principalment urbans on el jugador es pot recrear mirant. El complement ideal és la banda sonora, amb el tema principal “Still Alive” interpretat per la cantant sueca Lisa Miskovsky. El joc de DICE és original, diferent i un bon entreteniment per a majors de 16 anys.