Categoria: Estratègia
Escrit per: Elena Avellaneda
El Regne Unit ha acollit amb els braços oberts el nou llançament de Blizzard, titulat "StarCraft II" i del gènere d'estratègia, que ha conquerit el primer lloc de les llistes de vendes del país anglosaxó de manera indiscutible. En pocs dies ja ha superat el seu antecessor en el nombre de còpies venudes en el mateix període des del seu llançament.

El joc de Blizzard, “StarCraft II: Wings of Liberty”, està aconseguint unes bones crítiques arreu del món amb unes molt bones puntuacions que fan que la mitjana no baixi del 9,6. Després d’anys d’extreure el suc de la primera part del joc que va ser publicat l’any 1998, arriba aquesta segona part amb molt bones vibracions per a aquells que els entusiasma l’estratègia en temps real.

StarCraft 2


La llista de vendes anglesa la completen "Toy Story 3", el videojoc basat en la pel•lícula d’animació del mateix títol de Disney-Píxar, mentre que en la tercera posició queda "Red Dead Redemption", un dels títols amb més èxit dels últims mesos i que ha estat mantenint la seva posició durant molt de temps.
Categoria: Estratègia
Escrit per: Elena Avellaneda
Ahir la companyia japonesa Square Enix feia un anunci tot estrany. Deia que avui divendres 21 de maig desvelaria el títol d’un joc que “faria canviar la història japonesa”, segons les seves pròpies paraules. El fabricant de videojocs japonès va habilitar una plana especial per al joc i va associar-se amb Yahoo!Japan per fer aquest, segons ells, important anunci.

Sengoku Ixa


Avui s’ha conegut el títol del joc i part de les seves característiques. El títol serà “Sengoku Ixa” amb característiques del gènere de l’estratègia, on els jugadors tindran un espai ampli on lluitar des del telèfon mòbil. El sistema de joc consisteix a guanyar més batalles que l’adversari en un determinat territori, tot i que la col•laboració serà indispensable quan no tinguem prou exèrcit.

De moment, sembla que el seu llançament serà exclusiu al Japó, de fet ja van dir que canviaria la història japonesa, no la mundial ;-)
Categoria: Estratègia
Escrit per: Elena Avellaneda
Ja ha estat anunciada la data de llançament de l’esperada segona part del joc d’estratègia de la companyia Blizzard, "StarCraft II: Wings of Liberty". El joc estarà disponible a les botigues dels Estats Units, el Canadà, Europa, Austràlia, Nova Zelanda, Rússia, Mèxic, Singapur, Indonèsia, Malàisia, Tailàndia, les Filipines i a les regions de Taiwan, Hong Kong i Macau a partir del 27 de juliol de 2010.

Mike Morhaime, president i fundador de Blizzard Entertainment, ha dit que estan molt contents de tenir tan a prop la data de llançament d’aquest joc. També ha agraït a tots aquells que han fet proves amb la versió beta del joc, ja que s’han realitzat grans progressos amb l’etapa final de desenvolupament del joc.

Caixa d'StarCraft II


El nou joc promet un potent motor de gràfics en 3D i se centrarà en l’enfrontament entre diferents bàndols anomenats Protoss, Terran i Zergs, tots vells coneguts dels aficionats a aquest videojoc d’estratègia. Amb aquesta nova edició els jugadors es podran comunicar per veu entre ells, podran emmagatzemar dades a la xarxa, lligues, classificacions, reptes i accés a estadístiques.

La història en la campanya individual partirà en el punt on va acabar "StarCraft: Brood War", on es narren les aventures de Jim Raynor, un marshal transformat en líder d’una rebel•lió, també apareixeran protagonistes nous i cares ja conegudes. Són 29 missions on el jugador podrà personalitzar la seva experiència perquè encaixi amb el seu estil de joc. Els diferents minijocs inclosos en el mode de desafiament serviran per introduir el jugador en el mode multijugador.
Categoria: Estratègia
Escrit per: Elena Avellaneda
Evidentment que no tots els videojocs tenen alguna cosa a veure amb l’actualitat, més aviat ben poc, ja que és obvi que sent com són una manera d’evadir-se del dia a dia els temes d’actualitat siguin els que menys s’utilitzen per crear una ambientació lúdica. Les referències normalment sempre són, sobretot, escenaris apocalíptics on uns éssers estranys posen en perill la vida com la coneixem en l’actualitat.

Però sempre hi ha algun títol que s’escapa de la temàtica imaginària i vol copsar el dia a dia, és el que trobarem a la nova versió de “Yo Presidente”, un joc que estarà centrat en la crisi global i en l’”obamania”. El subtítol del joc precisament serà “Crisis Global” i permet agafar el rol d’un president de qualsevol país i prendre decisions que poden augmentar la seva popularitat o bé que els ciutadans demanin a crits la seva dimissió.

Yo Presidente: Crisis Global


Per ser al més fidel possible els creadors del joc han fet servir una recopilació de dades reals que reflecteixen el panorama mundial en l’actualitat. Així doncs, unes de les missions del joc té com a data d’inici el passat 20 de gener de 2009, quan Barack Obama va ser nomenat president dels Estats Units d’Amèrica.

Quan la febre per Obama està en el punt més àlgid, aquest videojoc permet als usuaris agafar la seva identitat i provar de prendre decisions i comprovar si es poden dur a terme. Podrem modificar impostos, retirar l’exèrcit d’un país ocupat, establir relacions diplomàtiques o fer front a una vaga general, ben bé com si fos el president però, es clar, amb menys conseqüències.

Hi haurà missions per a tots com fer front al terrorisme islamista o lluitar contra problemes de medi ambient, però també n'hi ha d’altres més picants com la que el president tingui un afer amb algú que pertany al partit de l’oposició ;-)
Categoria: Estratègia
Escrit per: Elena Avellaneda
Molt aviat, finals de novembre, apareixerà al mercat una expansió del joc Sombras de Guerra: La Guerra Civil Española que es titularà Sombras de Guerra: Objetivo España, amb vuit noves missions. Aquesta expansió d’aquest joc d’estratègia en temps real presentarà vuit noves missions en dues versions o bé un estoig de luxe amb la versió del joc original per 29,95 o bé un format més senzill a un preu de 19,95 euros.

Barcelona durant els bombardejos


En un moment en què la polèmica sobre la recuperació de la memòria històrica i l’exhumació de les fosses dels afusellaments i la repressió, portada a terme pel jutge Garzón està diàriament apareixent en les notícies, arriba aquesta expansió al mercat per portar-nos un trosset de la nostra història.

El que trobarem si adquirim un dels dos formats disponibles són quatre missions com a republicans i quatre més com a nacionals. El més destacable és que tracten fets molt rellevants de la Guerra Civil com els bombardejos de la ciutat de Barcelona, la defensa de Bilbao o la batalla de Mazuco.

Barcelona durant els bombardejos


També s’hi han afegit missions per al joc multijugador, és a dir, uns quants jugadors podran tenir una experiència de joc a través d’internet. Cada jugador haurà d’escollir un bàndol, o ser republicà o ser nacional. Un dels seus creadors, Francisco Pérez, ha dit que la recreació de les batalles o missions sempre es fan amb documentació i mapes reals de situació que més tard adapten al joc. Per exemple, en el cas de Barcelona han utilitzat mapes de la ciutat durant l’època dels bombardejos, que els han servit per ubicar els punts estratègics de la missió.

Per què és útil a més de divertit un joc com aquest? Portar un fet històric com aquest al món de l’entreteniment electrònic és una bona manera de traslladar al present i fer memòria a la societat, sobretot a les noves generacions que això de la Guerra Civil els pot semblar molt llunyà. En definitiva, está bé recuperar la memòria històrica, si és possible per no caure en els mateixos errors.