Categoria: Cinema i videojocs
Escrit per: Elena Avellaneda
Per primer cop un videojoc ha estat seleccionat per participar en el Festival de Cinema de Tribeca, un certamen creat l'any 2002 pel productor cinematogràfic Jane Rosenthal i l'actor Robert de Niro per revitalitzar el barri novaiorquès de Tribeca, que havia patit molt intensament la desgràcia dels atemptats de l'Onze de Setembre.

RockStar Games i Team Bondi, responsables del títol que s'encarregarà de distribuir l'editora Take-Two, han anunciat que han tingut l'honor de ser escollits per a la secció oficial de l'edició d'aquest mateix any del Festival de Cinema de Tribeca, i tindrà l'orgull de ser el primer videojoc que ha estat seleccionat per participar-hi. El festival ja és reconegut per acollir directors novells, pel·lícules independents i ara es desmarca amb aquesta aposta per l'oci electrònic.

El dilluns 25 d'abril, RockStar presentarà als assistents del festival un avanç exclusiu del videojoc per prendre part en la secció Tribeca Talk Series. El que veuran serà una part de la demostració en directe d'un cas d'investigació de la policia que té lloc en el propi joc. Després d'això es farà una taula rodona per indagar en el tema de la creació cinematogràfica i l'entreteniment electrònic.

Segons el director creatiu de Tribeca, Geoff Gilmore, el que ha aconseguit “L.A. Noire” és crear un món narratiu nou que en part és cinema i en part és joc, amb una expressió, interactivitat i immersió mai vist abans. El joc encara no està disponible a les botigues, arribarà el 20 de maig per a PS3 i Xbox 360, però amb aquestes bones vibracions segur que es converteix en un èxit.

Categoria: Cinema i videojocs
Escrit per: Elena Avellaneda
MUBI és el nom del nou servei de PlayStation 3 que ha estat anunciat durant el Festival de Cinema de Canes. Aquest servei permet tenir una oferta cinematogràfica de cinema independent, internacional i clàssics als usuaris de PS3.

Mitjançant l’aplicació de descarrega gratuïta MUBI es podrà accedir a una mena de filmoteca en línia amb una àmplia oferta de pel•lícules en “streaming” sota demanda. Serà a partir de la propera tardor quan es podrà tenir accés a aquest catàleg de cinema de tots els temps.

MUBI


En aquest catàleg hi haurà pel•lis des de Tarantino i els germans Coen, fins a curtmetratges restaurats, relíquies rescatades dels arxius més obscurs, o almenys això diuen des de Sony. Algunes pel•lícules seran gratuïtes, mentre que altres s’hauran de llogar durant una setmana o bé fer una subscripció mensual que donarà accés a tot.

A més de comptar amb preestrenes exclusives en línia i pel•lícules guardonades en festivals internacionals, serà interessant també poder gaudir de la comunitat d’amants del cinema que, segons diuen, tindrà MUBI, i ajudarà els usuaris més cinèfils.
Categoria: Cinema i videojocs
Escrit per: Elena Avellaneda
Segons les declaracions del productor Mike de Luca a la revista online Collider.com la pel•lícula sobre la saga de videojocs d’Hideo Kojima sembla que no es portarà a terme. El productor diu que això no vol dir que el projecte hagi mort per sempre, potser en el futur Sony i Konami tornaran a asseure’s per intentar fer-la de nou, però això de moment no està passant.

Metal Gear Solid


De Luca ha assenyalat que la companyia del joc ha estat molt protectora de la seva propietat i hi ha determinats elements que l’estudi necessita llibertat per distribuir la pel•lícula en el mercat global.

El productor diu que si una pel•li és bona probablement no farà vendre més videojocs, mentre que una gran saga pot fer més gran un film i ajudar-lo a assolir l’èxit. De Luca no està segur que una pel•lícula pugui fer el mateix per un joc. Potser veurem aquesta adaptació en un futur, però no en un futur immediat.
Categoria: Cinema i videojocs
Escrit per: Elena Avellaneda
El joc no ha sortit encara al mercat però Capcom ja ha anunciat que estan treballant també en la seva versió cinematogràfica. La productora de l’actor Brad Pitt, Plan B Entertainment, juntament amb Reliance BIG Entertainment i Capcom ja han signat un acord pels drets del videojoc “Dark Void”, un títol d’acció i aventura ambientat en un món paral·lel.

Dark Void


El comunicat que s’ha facilitat a la premsa diu que la pel·lícula la protagonitzarà el mateix Pitt, a més a més de ser un dels productors. Interpreta el personatge principal, anomenat Will, un pilot que durant un transport rutinari amb avió s’ha estrellat al triangle de les Bermudes, i queda atrapat en el món paral·lel.

El que haurà de fer aquest personatge, interpretat a la pel·li per Brad Pitt, és sobreviure i combatre una estranya raça alienígena que vol conquerir la Terra. Amit Khanna, president de Reliance BIG Entertainment, ha dit que estan encantats de col·laborar amb Plan B per portar a terme el desenvolupament de la pel·lícula basada en el joc "Dark Void" i esperen amb il·lusió altres projectes de Capcom que puguin portar-se al cinema.
Categoria: Cinema i videojocs
Escrit per: Elena Avellaneda
Per celebrar el llançament del basar de vídeo de Zune de l'Xbox 360, donarà als subscriptors de l'Xbox LIVE unes escenes inèdites de la pel·lícula de James Cameron titulada "Avatar" i de la qual s’està preparant també un videojoc.

Són quatre minuts de pel·lícula que inclourà una escena de persecució i, a més, serà gratuït tant en definició estàndard (SD) com per alta definició (HD). S’ha d’estar molt atent perquè el clip només estarà disponible durant cinc dies.

Avatar


Amb la incorporació del basar de vídeo de Zune, Microsoft pretén augmentar el catàleg de vídeos disponible a l'Xbox 360, amb continguts en alta definició en "streaming" i so surround 5.1 sense necessitat d’esperar que acabi la descàrrega i sense esperar que quedi guardat al buffer.

La pel·lícula de James Cameron s’estrenarà el proper mes desembre en tot el món, una experiència, segons diuen, on es posen a disposició de l’audiència un munt de sensacions més enllà de la imaginació. Veurem quin és el resultat final.
Categoria: Cinema i videojocs
Escrit per: Elena Avellaneda
Sembla que finalment aquests dos videojocs tindran una versió fílmica. Malgrat que fa temps que es parla de fer les seves adaptacions, fins ara havien quedat relegades a un segon pla i pendents de trobar algun equip i persones que apostessin per portar-les a la gran pantalla.

Sembla que Paul W. S. Anderson, director d’una adaptació de joc força conegut com és "Resident Evil", té interès per fer les pel·lícules d’aquestes importants franquícies. El productor Jeremy Bolt ha revelat en una entrevista que Anderson té força interès a fer ambdues pel·lícules, tot i que no hi ha res concret.

Segons aquest productor, Anderson està treballant ja en l’adaptació de “Castlevania”, encara que no té un guió final, mentre que la versió de “Metal Gear Solid” queda com un projecte no tan immediat, tot i que ha confessat que és un dels anhels del director. Durant els propers mesos ben segur que apareixen més notícies respecte a això.

De moment, molt aviat podrem veure a la gran pantalla el resultat de la pel·lícula de Disney basada en el joc “Prince of Persia” protagonitzada per Jake Gyllenhaal i Gemma Arterton.