El Convidat
Categoria: General
Escrit per: Albert
.
Categoria: General
Escrit per: Albert
Passaré dos dies amb un dels economistes més importants del món. Per a molta gent, és aquell de les americanes de colors o aquell que no sabem mai si viu a Barcelona o a Nova York. Sóc el convidat de Xavier Sala i Martín. Entre tots, li hem penjat moltes etiquetes. Avui em proposo començar de zero.

Xavier Sala i Martín diu que les Champions les guanyen les americanes. No sé si és una broma o una superstició, però en té més de 300. Gairebé totes duplicades, per no haver-les de traslladar a cada viatge. Se les fa fer a mida i les té ordenades per colors a pocs metres del llit.

Aquests dos dies, a part d’emprovar-me les seves americanes, he pogut conèixer el seu entorn més proper. He conegut la Sílvia, la seva parella, nutricionista i triatleta, i també la resta de Sala-i-Martín: mare, germans i nebots.

Xavier Sala i Martín passa vuit mesos l’any vivint a Nova York i fent classes a la Universitat de Columbia. El poc temps que li queda el dedica a jugar a golf. Aquest cap de setmana, amb un dels seus millors amics, Joan Laporta.

No es pot dir cada dia que t’ha ensenyat a jugar a golf un doctor en Economia per Harvard. Xavier Sala i Martín té un expedient brillant. Només amb 24 anys ja assessorava el govern de Bolívia. Ara, li demanen consell governs d’aquí i d’allà. Els rànquings el situen entre els 25 economistes més destacats del món.

Xavier Sala-i-Martín és un català nord-americà o un nord-americà català, amb una vida partida en dos. On ara, a més de l’economia, s’hi sumen inquietuds personals i familiars. Decisions que no es poden prendre amb una calculadora.
.