El Convidat
Categoria: General
Escrit per: Albert
.
Categoria: General
Escrit per: Albert
L’escriptora Maruja Torres m’ha convidat a passar un cap de setmana amb ella, en un moment molt especial, en una etapa nova de la seva vida. Just quan acaba de fer 70 anys i s’ha quedat sense feina.

La Maruja és molta Maruja. Una dona amb caràcter i que sempre parla sense embuts. De feina, de periodisme, de l’actualitat i també d’ella mateixa. Durant dos dies hem tingut temps de xerrar de tot, però també de fer un viatge als seus orígens. A la infància d’una nena filla d’immigrants murcians al Raval de Barcelona. Una nena que no s’hauria imaginat mai que escriuria 14 novel.les i que faria de reportera per tot el món.

N’acaba de fer 70, i per celebrar el seu aniversari ha decidit convidar-me a sopar a un lloc especial. Provocació? Irreverència? Encara no em puc creure que haguem anat a sopar a un reservat a la Camarga!

Maruja Torres pot haver perdut la feina a “El País”, però no l’esperit combatiu ni la mirada crítica i provocadora cap a la realitat. Continua enganxada a l’actualitat. Molt pendent d’explicar què passa, en un moment en què passen moltes coses.

Després de compartir dos dies amb ella, penso que la Maruja és una dona que als 70 sembla que torni a tenir una efervescència adolescent. Ella, que ha guanyat el Premi Planeta i el Nadal, diu que el seu gran èxit no és ni periodístic ni literari. És haver sobreviscut al futur que l’esperava.
.