El Convidat
Categoria: Lluís Llongueras
Escrit per: Albert

.
Categoria: Lluís Llongueras
Escrit per: Albert

He passat un cap de setmana amb Lluís Llongueras, un home que ha tingut una vida molt diferent de la dels altres. Durant dos dies he pogut descobrir la història que s’amaga darrere el perruquer més famós de tots. Un artista que mai no ha deixat de fer res per por del que diran.


null


El perruquer de sempre. L’home de la veu estrident que als 76 anys sembla que hagi fet un pacte amb el diable. Tota una vida dedicada a l’estètica. A la perruqueria, a la pintura, a l’escultura i a la imatge que s’ha creat d’ell mateix.

En Lluís és pare a l’edat de ser avi. I és totes dues coses alhora: té sis fills, de dues dones diferents, i 12 néts. Ara, els seus caps de setmana en família són plàcids, però no sempre ha estat així. I és que un capítol molt important de la vida de Llongueras és la seva relació amb les dones. He pogut descobrir com ho ha viscut i quines conseqüències ha tingut això per a ell. Lluís Llongueras és singular. La seva història, també.


null


Hem passat el cap de setmana a casa seva, a Barcelona, que comparteix amb la Jocelyne, la seva segona dona, i els tres fills adolescents de la parella. Una casa plena d’obres d’art fetes pel mateix Llongueras.

En Lluís, però, també ha volgut que conegui el seu estudi, el seu refugi d’artista. Un espai que és la imatge de com funciona el seu cap. Moltes coses i totes a l’hora: llibres per escriure, projectes de perruqueria i escultures que es barallen per ocupar el seu espai. No sé on s’acaba la feina i on comença la passió.


null


Amb en Lluís hem tingut temps per parlar de qüestions íntimes i delicades, com la relació amb els seus fills grans després del desacord empresarial que els ha enfrontat públicament, o l’episodi més dur de la seva vida que poca gent coneix: la pèrdua d’una filla.

Lluís Llongueras està escrivint ara les seves memòries. Personalment i a mà. Mira enrere i fa balanç de tota una vida. Del personatge mediàtic, a l’amic de Dalí. De l’empresari, al creador polifacètic. Del nen d’Esparreguera, al perruquer famós a tot el món. Indubtablement, hi podrà escriure que ha viscut molt. I que ha viscut intensament.


***”EL CONVIDAT”. Dilluns, a les 22:30h, a TV3***

.