El Convidat
Categoria: Josep Carreras
Escrit per: Albert
.
Categoria: Josep Carreras
Escrit per: Albert
Han passat 25 anys. 25 anys d’un episodi que no ho és tot, però que marca tota una vida. Josep Carreras és una estrella de l’òpera que s’ha convertit en el símbol mundial de la lluita contra la leucèmia. He pogut passar dos dies amb ell a Zuric, a Suïssa, coincidint amb un recital benèfic per a la seva fundació. M’ha convidat lluny, per poder-lo conèixer de prop.


null


Dels 365 dies de l’any, Josep Carreras se’n passa 300 en hotels de tot el món. Fa més de 40 anys que la seva vida és així: avions, hotels i concerts. I això l’ha convertit en un solitari que no sap estar sol, admet ell mateix.


null


Josep Carreras m’inspira respecte. Ell no sol tenir convidats i jo no he anat mai a l’òpera. És un home cordial i, alhora, reservat. Però aquests dos dies he tingut la sensació que em parlava amb una sinceritat màxima. S’ha deixat conèixer i m’ha deixat conèixer la seva família.


null


Aquests dos dies a Zuric, he pogut descobrir com és Josep Carreras quan s’apaguen els llums dels escenaris i s’acaben els aplaudiments. En un moment clau de la seva vida: ara que ha fet 65 anys i que se’n compleixen 25 de la leucèmia que afortunadament va poder superar.


“El convidat”, dilluns 22, a les 22:30

.